Direktlänk till inlägg 11 maj 2007

Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...

Av bambi - 11 maj 2007 13:09

Jag tänkte att det kanske var dags att förklara namnet på min blogg. Alla Kent-fans känner nog igen raden, den är nämligen från deras underbara låt 747. Hela texten är jättefin, men just den raden brukar få mig att tänka till så därför valde jag den.


För mig så betyder just den raden att i dagens samhälle med allt gummi, glas & metall (att samhället är så fejk och hårt på nåt vis) så försvinner alla små och stora mirakel och betyder inget alls... eftersom alla är så upptagna med sitt (och sina status prylar, jag tolkar glas & metall lite som "snygga bilar" och andra statusprylar...).


Att folk inte riktigt ser alla mirakel i sina liv. Att dom faktiskt har det väldigt bra. Och det är ju synd... att man egentligen inte stannar upp och är glad för alla små mirakel. Istället så är samhället så fokuserat på att man ska vara hård och tuff och ta sig nånstans, man måste ha det bästa jobbet, finaste hemmet, snyggaste bilen.. osv... och man jagar efter detta och blir aldrig riktigt nöjd... och ser inte det man faktiskt har...


Men detta är bara min tolkning av denna lilla rad i Kents underbara låt  :)

 
ANNONS
 
jowjow

jowjow

12 augusti 2007 18:19

snubblade in här när jag läste inlägget om Cia Bella filme och jag får inte heller lust att se den verkar sämst i alla fall var ju då som det kent fan jag är tvungen att veta anledningen till namnet och jag måste säga att är en bra tolkning av denna underbara låt

http://modernatankar.bloggagratis.se

 
elin

elin

5 februari 2008 17:58

kent är vackert :)

http://musikdrogen.bloggagratis.se

 
Flamsig

Flamsig

23 mars 2008 13:50

Håller med dig!
Kents texter är bäst!!
Såg dom nyligen, vilken spelning;)

http://flamsig.bloggagratis.se

 
Pippi

Pippi

3 januari 2009 20:08

Gillar din tolkning av texten och jag inte annat än hålla med dig :)

http://langstrump.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se