Direktlänk till inlägg 30 maj 2007

Champagne

Av bambi - 30 maj 2007 12:12

Läste nyss om en turist som köpte den sista 6-liters flaskan av Dom Perignon här i Sverige, visste inte ens att det fanns så stora flaskor? Jag har druckit Dom Perignon två gånger (fast det var bara ur vanliga flaskor), en gång på min student och sist i år när jag och älsklingen firade 5 år. Då hade jag sparat en flaska (tror att jag köpte den 1999 för att dricka den vid millenie-skiftet, men det blev aldrig så) av årgång 1992. Vi drack den när vi var i Rom, men innan vi åkte så kollade jag upp på nätet vad den var värd... och det var ca 3500 kr... och det tyckte jag var mycket... men den här turisten betalade 75000 kronor för sin flaska.


Men jag kan tillägga att Dom Perignonen var inte så god... jag tror att den hade jäst lite under alla år i mitt skåp.. rumstempererade skåp... man ska väl egentligen ta hand om sånna flaskor lite bättre... men jag tycker faktiskt att Asti Cinzano (som är en "fuskchampagne" = mousserande vin) är mycket godare än äkta champagne.... men champagne ger en viss "känsla"

 
ANNONS
 
Ingen bild

Champagne is ...

23 januari 2008 21:34

För de första så vad det inte en turist, det var Bernhard von der Osten-Sacken och han är väldigt svensk. För de andra så va de inte alls den sista flaskan i sverige, det fanns en kvar på samma ställe som han köpte sin på Sturecompagniet.
Bara så du vet så hade Sturecompagniet köpt de två 6liter "Dom P" flaskor som fanns i Sverige!
TACK

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se