Direktlänk till inlägg 26 juni 2007

Medelhavskryssningen: Dag 6 - St. Raphael, Frankrike

Av bambi - 26 juni 2007 20:59

Helt klart den roligaste dagen var dagen då vi var i St. Raphael, för då var vi på RAFTING (eller forsränning på svenska? eller är det verkligen samma sak?).


Jag såg fram emot denna utflykt hela veckan... och kunde inte sova på natten innan. Jag var nervös.. "tänk om det är stora vattenfall" osv.. målar upp värsta senariot.


Vi pallrar oss upp på morgonen, eftersom bussen skulle gå 08.05 (detta var ju jättetidigt för oss) och utflykten skulle vara i ca 7,5 timmar. Vi satte oss på bussen som var iskall (AC på fullt) så jag och älsklingen satt med våra handdukar om oss. Vi tog inte med vår digitalkamera (inte så bra om den hamnar i vattnet) men däremot en engångskamera som vi inte var lika rädd om, så tyvärr har jag inga bilder från denna utflykt!


Men bussresan tog ca 1,5 timmar... ganska lång, men den kändes inte så lång eftersom vi åkte genom jättefin natur. Det var höga berg fulla med gröna träd och så floden som rann rakt mellan bergen... otroligt vackert! Går inte att beskriva hur vackert det var! Naturen som vi åkte igenom var ju mer än halva nöjet!


När vi kom fram så fick vi ta på oss våtdräkter och hjälm... man såg sååå snygg ut! :) Och så fick vi intruktioner av två fransmän som bröt väldigt mycket på franska  :)


Först så åkte jag och älsklingen i en stor båt (alla båtar var uppblåsbara) med plats för 4 personer + 1 person som styrde (och detta var instruktören). Men alla andra åkte i båtar för 2 personer eller 1 person.


Så vi hoppade i båten och for iväg... vi paddlade på.. och den franska instruktören ropade till oss (med fransk brytning) FORWARD eller GO GO GO om han tyckte att vi var för långsamma. Och jag som älskar berg och dal banor, tyckte att detta var som att åka berg-och-dal bana, så jag satt där och paddlade och skrattade och ropade "weee"... men då fick jag mig en tillsägelse "Non non weeing"  :)


Efter en stund så tog vi paus och fick byta båtar, så jag och älsklingen tog en båt för 2 personer. Jag satt fram och älsklingen bak. Det tog ett tag tills vi fick grep om hur vi skulle göra... vi fastande bland stenar ett par gånger och snurrade runt lite... men det gick bra till slut. En rolig sak som hände var att medan vi paddlade på så helt plötsligt hoppade ett får ut i floden, får ingenstans! Vi såg inga andra får, väldigt skumt!


Det var en jätterolig utflykt i allafall, det var lagom svårt... inte så farliga forsar.. men tillräckligt för att det skulle bli lite utmaning, för ibland fastande vi ju bland stenarna... Jag skulle gärna prova på det igen!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se