Alla inlägg under juni 2007

Av bambi - 27 juni 2007 10:05

Det blev mycket gott under kryssningen! Godast var Hot Choklad Fudge Cake med Vaniljglass! Den kunde man köpa för bara £1,50 (ca 22 kr). Så otroligt god! Tyvärr tog jag bara kort på den med engångskameran, så ni får inte se nån bild på den. Däremot så tog jag kort på en annan dessert som fanns i buffén (och var alltså gratis), så att ni kan se standarden på desserten. Detta är körsbärspaj med vitchokladflarn:


Varje dag när vi kom till hytten efter att ha solat och badat hela dagarna så var hytten alltid städad och fin, och så fanns det alltid en massa kakor väntandes. Man kunde koka kaffe/te i hytten och alltså fika lite, om man inte orkade gå hämta fika i nån av resturangerna och ta med själv ner till hytten:


Mer gott blev det på taxfreen. Vi beställde två flaskor med Dooleys, detta mestadels för att få dom fina glasen på köpet, en flaska Martini Bianco och så ett 4-pack med Guylian (belgisk choklad som jag älskar, så efter jag har ätit dom också så har jag nog gått upp ytterligare ett par kilon):Dom hade även lyxig C'art D'or (vet ej hur det stavas) glass på båten, så för en extra peng (tror att det var runt £2) så fick man sånna här goda (det var mini-marshmellows (stavas det så? kan inte stava idag...) och chokladpraliner längst ner i min!:

ANNONS
Av bambi - 27 juni 2007 09:07

så steg jag upp efter lite gosande i sängen med missarna (dom är så glada att vi är hemma, dom spinner och vill gosa hela tiden) så klev jag in i duschen, och som tur var så lämnade jag mitt schampoo och duschcreme hemma (eftersom det skulle finnas i hytten), men jag har fortfarande inte borstat tänderna (eftersom tandborste och tandkräm fanns ju i min necessär, i mitt bagage!!!) och det känns ju vidrigt! Blää... känner inte mig riktigt ren!


Sen så tog jag på mig ett par av jeansen jag hade här hemma... så tajta! Dom som var lite stora förut... märks verkligen att jag har gått upp 3 kg den senaste veckan. Så nu ska jag gå på diet... Cambridgekuren i minst 3 veckor! Jag måste ju kunna komma i mina kläder!!! Och så ska jag börja motionera ordentligt... minst 1 gång om dagen, antingen en av mina aerobics-dvd:er (jag har ju 3 stycken nu) eller minst en timmes promenad.


Jaja... men så ringde dom nyss från Arlanda. Dom har fått tag i vårt bagage från båten och dom kommer hit med det mellan 10-13.. skönt... vill ha min tandborste och mascara...

ANNONS
Av bambi - 26 juni 2007 22:07

Ställde mig nyss på vågen... jag har gått upp 3 kg denna vecka!!!!!!!

Av bambi - 26 juni 2007 21:56

Dom hade väldigt hög säkerhet ombord. Första dagen fick vi t.ex avbryta vår solande och badande för en övning, där vi skulle gå ner i hytten och hämta våra flytvästar och gå till vår Muster Station (vi tyckte hela tiden att dom sa Mustard Station, som i senap...?). Dit skulle man i allafall springa om man hörde larmet...


Några dagar senare så var det personalens tur för övning... innan övningen fick vi dock veta att "servicen skulle vara begränsad" under övningen... så då kanske man inte skulle få sin Sangria på en gång  :)  Men då kunde man se personalenspringa runt i sina flytvästar...


Dom var också extremt överdrivet försiktiga med oss gäster.. om det var en hög tröskel nånstans så var det minst tre varningsskyltar, i duschen var det en varningsskylt att man skulle kolla av vattentemperaturen innan man kliver in (vem kliver in och bara sätter på duschen???)... och alla hissar sa "Mind the doors" när dörrarna stängdes... vi blev väldigt irreterade på att hela tiden höra "Mind the doors" för det hörde man faktiskt överallt hela tiden...


Sen så hade dom ju den dära alkogelen hela tiden också... men det visste vi ju. Varje gång man skulle gå in till nån resturang (även om det bara var att hämta ett glas vatten) så skulle man descinificera händerna med alkogel. Så det stod alltid nån vid dörren med en sån där pumpflaska och pumpade i en liten klick i våra händer. Det var väl bra egentligen, man vill ju inte bli magsjuk när man är på semester. Men det var ju inte så gott om man råkade slicka lite på ett finger eller nåt... och jag och älsklingen undrade egentligen.. hur många sånna dära alkogel-flaskor som gick åt per dag... måste vara ganska många!!

Av bambi - 26 juni 2007 21:25

Idag var då dag 7 av vår resa... under natten så gungade båten väldigt mycket och jag vaknade av detta... båten hade gungat lite nån natt tidigare, men denna natt så gungade den väldigt mycket!


Vi var tvungna att vara ute ur hytten 08:30, vilket var hemskt tidigt tyckte vi när vårt flyg gick 12:15 och man fick vara kvar på båten tills man skulle åka till flygplatsen. Men så runt 08:00 (då vi skulle anlända till Palma igen) så hör vi ett meddelande att vi inte fick åka in i hamnen pga det dåliga vädret, så hamnen var alltså stängd!


Vi blev förstås väldigt förvånade och tittade ut genom fönstret och tyckte att det inte verkade blåsa så mycket! Men så gick vi ut på topdeck och älsklingen tog detta (hemska) kort på mig:


Som ni ser så blåser det en hel del! Men det kändes inte på båten då, den var ganska så stilla faktiskt! Detta var även första dagen med dåligt väder, men det gjorde ju inte så mycket eftersom vi ändå skulle åka hem!


Jaja, tänkte vi... vi är fast här ute på vattnet på denna lyxbåt.. så vi oroade oss inte så mycket, medan andra blev oroliga över deras flyg hem...


Vi gick och satte oss och åt frukost och dom berättade att vi fick ha kvar hytten pga det som hände. Städare sa faktiskt att detta var första gången som det hände, att båten inte kunde komma i hamn när folk skulle hem! Så personalen var väldigt stressade!!


Till slut så sa dom att vi fick åka in till hamnen i små båtar, från den stora båten. Dom skulle först lasta i vårt bagage i en liten båt, sen fick vi åka i en annan liten båt. Så jag och älsklingen gick ner till fjärde våningen och hoppade på en båt (dom sa att dom skulle ta hand om vårt bagage, så vi brydde oss inte om den), det gick väldigt smidigt.


När vi kom fram till Palmas hamn så väntade en massa personal på oss, och dom var lika stressade... dom visade oss till en buss, men vi frågade efter vårt bagage och dom sa att den hade inte kommit än! Men att vi var tvungna att hoppa på bussen för att hinna med vårt flyg och att dom skulle försöka få med vårt bagage, men annars skulle bagaget komma med ett senare flyg.


Så vi skyndade oss iväg till flygplatsen och kom med flyget, men det gjorde inte vårt bagage! Så vi fick fylla i nåt formulär och så ska dom komma hem till oss med vårt bagage så snart som möjligt... jag hoppas att det blir imorgon! För jag har ju en massa kläder och min sminkväska i min resväska. Jag kan inte överleva utan min mascara och för att inte tala om min deodorant! Lite tråkigt slut på en trevlig resa.... hehe... jag hörde föresten hur paret bakom oss på flyget frågade flygvärdinnan om bagaget hade hunnit med flyget eller inte, eftersom vi hade varit tvungna att "evakuera" båten.. vaddå överdriva????

Av bambi - 26 juni 2007 21:20

När vi kom till Barcelona så hade vi beställt en guidad tur av stan, en ganska kort guidad tur, så vi hann tyvärr inte se så mycket. Men lite! Och så fick vi äta lite tapas också.


Jag shoppade lite i Barcelona, mest presenter till familj och vänner, några väskor, solfjädrar, mm.


Barcelona var extremt varmt och fuktigt! Vi orkade inte gå runt där länge. Vi tog oss ganska snabbt tillbaka till båten och den svalkande poolen. Där dagens drink var Sangria (älskar Sangria!, Vi köpte även med oss några flaskor Sangria från Barcelona). Det var väldigt härligt att bara ligga vid poolen och beställa drinkar så kom dom med dom... väldigt bra service överallt på båten!

Av bambi - 26 juni 2007 21:17

På kvällen sen så hade dom en show på topdeck väldigt sent, så attd et hade hunnit bli mörkt. Med eldkastare och akrobater, sång och dans. Dom var väldigt duktiga, det var roligt att se!  :)

Av bambi - 26 juni 2007 20:59

Helt klart den roligaste dagen var dagen då vi var i St. Raphael, för då var vi på RAFTING (eller forsränning på svenska? eller är det verkligen samma sak?).


Jag såg fram emot denna utflykt hela veckan... och kunde inte sova på natten innan. Jag var nervös.. "tänk om det är stora vattenfall" osv.. målar upp värsta senariot.


Vi pallrar oss upp på morgonen, eftersom bussen skulle gå 08.05 (detta var ju jättetidigt för oss) och utflykten skulle vara i ca 7,5 timmar. Vi satte oss på bussen som var iskall (AC på fullt) så jag och älsklingen satt med våra handdukar om oss. Vi tog inte med vår digitalkamera (inte så bra om den hamnar i vattnet) men däremot en engångskamera som vi inte var lika rädd om, så tyvärr har jag inga bilder från denna utflykt!


Men bussresan tog ca 1,5 timmar... ganska lång, men den kändes inte så lång eftersom vi åkte genom jättefin natur. Det var höga berg fulla med gröna träd och så floden som rann rakt mellan bergen... otroligt vackert! Går inte att beskriva hur vackert det var! Naturen som vi åkte igenom var ju mer än halva nöjet!


När vi kom fram så fick vi ta på oss våtdräkter och hjälm... man såg sååå snygg ut! :) Och så fick vi intruktioner av två fransmän som bröt väldigt mycket på franska  :)


Först så åkte jag och älsklingen i en stor båt (alla båtar var uppblåsbara) med plats för 4 personer + 1 person som styrde (och detta var instruktören). Men alla andra åkte i båtar för 2 personer eller 1 person.


Så vi hoppade i båten och for iväg... vi paddlade på.. och den franska instruktören ropade till oss (med fransk brytning) FORWARD eller GO GO GO om han tyckte att vi var för långsamma. Och jag som älskar berg och dal banor, tyckte att detta var som att åka berg-och-dal bana, så jag satt där och paddlade och skrattade och ropade "weee"... men då fick jag mig en tillsägelse "Non non weeing"  :)


Efter en stund så tog vi paus och fick byta båtar, så jag och älsklingen tog en båt för 2 personer. Jag satt fram och älsklingen bak. Det tog ett tag tills vi fick grep om hur vi skulle göra... vi fastande bland stenar ett par gånger och snurrade runt lite... men det gick bra till slut. En rolig sak som hände var att medan vi paddlade på så helt plötsligt hoppade ett får ut i floden, får ingenstans! Vi såg inga andra får, väldigt skumt!


Det var en jätterolig utflykt i allafall, det var lagom svårt... inte så farliga forsar.. men tillräckligt för att det skulle bli lite utmaning, för ibland fastande vi ju bland stenarna... Jag skulle gärna prova på det igen!

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se