Alla inlägg under juni 2007

Av bambi - 26 juni 2007 20:48

Ok, dag 5, hade vi i allafall bokat en utflykt och bestämt oss för att kliva av båten! :)


Vi hade bokat en guidad tur runt Genoa som ligger i norra italien, och eftersom vi inte har varit i norra delen av italien så tänkte vi att det skulle vara trevligt! Vi skulle även till Genoas Akvarium, som är Europas största!


Vi blev runt guidade av en italiensk tjej och fick se en massa kyrkor och intressanta saker i stan. Vi såg bland annat denna bomb som fanns i en av kyrkorna. Kyrkan blev bombad av Engelsmännen, men denna bomb exploderade aldrig så dom såg det som ett mirakel och sparade alltså den i kyrkan.


På akvariet så såg vi en massa fiskar, delfiner, mm.

Bland annat denna fula fisk:


Och så dessa söta pingviner (jag kunde inte låta bli och tänka på filmen Happy Feet, som dom visade på båten):


Och så fick man klappa på rockor.. jag var lite feg först... men sen vågade jag också:


Nu när vi väl klev av båten och skulle kliva på coh märkte vi hur enkelt och smidigt det var att kliva av och på båten. Man behövde bara visa på sitt Cruise Card som hade en streckkod som dom scannade in i en dator så kom ens bild upp på datorn... så enkelt! Behövde inte ens visa pass!

ANNONS
Av bambi - 26 juni 2007 20:36

Dag 4 var ju på fredagen och alltså det vi svenskar kallar Midsommarafton (det var inget midsommarfirande på båten). Så jag och älsklingen bokade bord på "finresturangen" på båten, The Bistro. Tydligen så är det nån kändiskock som heter James Martin som har hand om resturangen, alltså bestämmer menyn och är där ibland. Tydligen väldigt känd i Storbrittanien, men vi hade aldrig hört talas om honom.


Här sitter vi i allafall, vi valde ett bord ute eftersom dom har AC:n på så mycket så att man fryser. Fast det hade ju varit 32 grader i Rom den dagen så det var ju ganska så varmt...


Det var otroligt god mat på The Bistro. Man fick välja från tre-rätters menyn för £12 per person (ca 175 kr.) och det var riktigt bra mat!


Jag åt oxfilé och som ni ser så var den ganska så tjock... och otroligt mör! Jättemumsig!


Sen gick vi även och kikade på Stå Up komikern... han var riktigt rolig, ibland lite svår att förstå pga dialekten. Men så avr det hela tiden, eftersom det var skottar, irländare, mm... inte så lätt att förstå när dom pratar fort. Men dom var väldigt öppna och pratsamma... inte alls som svenskar. Det var ofta folk som frågade vart vi var ifrån.. och tog kontakt. Mycket trevligt!

ANNONS
Av bambi - 26 juni 2007 20:29

Denna dag så bestämde vi oss för att inte heller kliva av båten (visst är vi lata?), för att vi ahde nyligen varit i Rom (mars i år) och sett allt vi ville se. Så denna dag så solade och badade vi och tog det lugnt.

Och åt desserter förstås:

Desserten till vänster vågade jag inte riktigt äta eftersom det stod att det var "Apple and mincedmeat pie", och mincedmeat betyder ju köttfärs... men den såg ju god ut.. men köttfärs i en efterrätt?? Jag provade lite till slut, och det verkade inte vara köttfärs i pajen, så jag vet inte vad dom menade riktigt..


På dagarna så hade dom ofta underhållning vid poolen för dom som inte gick av båten. Här har vi en kille som gick runt och sjöng... (på höger sida)

Av bambi - 26 juni 2007 20:15

Vi bestämde oss för att inte gå av båten vid Tunis för att det var ett ganska kort stopp (bara mellan 08:00 - 13:00) och vi ville hellre sova ut och ta det lugnt. Kanske lite synd... men vi hade inte heller hört så mycket bra om Tunisien, så jag vet inte om vi missade så mycket?


Så här mycket såg vi av Tunisien... stranden där borta såg lite lockande ut...

Men vi hade det ganska så bra vid poolen den dagen. Det var väldigt bekvämt att man kunde ta en bricka (som ni ser på bordet mellan våra solbäddar) med mat och dryck från bufféen och ha vid poolen eller ta med till hytten. Det var en väldigt stor frihet på det sättet! Vi tog ofta med oss strips, te, och desserter till poolen.

Av bambi - 26 juni 2007 20:07

Jag som älskar mat, älskade att vara på kryssning! Första morgonen så blev jag överlycklig av att se att dom hade amerikanska pannkakor och en massa meloner och frukt och även olika smoothies varje morgon!

Första morgonen när jag tog dessa härliga pannkakor så fanns det en liten tillbringare med nåt mörkt i det, så jag tänkte att det var mörk sirap, men det var ju choklad! Hihi.. men resten av mornarna så tog jag faktiskt sirap till pannkakorna (jag hittade sirapen sen...)


Det var härligt att ha en hel dag ute till sjöss då man bara kunde gå runt och lära känna båten. För dom andra dagarna var det lite mer stressigt när man skulle upp tidigt och hinna se så mycket som möjligt av stället man var på... men denna andra dag var det bara att ta det lugnt och slappa vid poolen.


Nästa isskulptur var en fisk... här försöker älsklingen ta en stor tugga tuav den:


Och varje dag, ibland till både lunch och middag så blev det 2-4 desserter... ibland så smakade jag bara på dom... men man var ju tvungen att prova! *mums*

Av bambi - 26 juni 2007 19:57

På kvällen så åt vi vår första middag i bufféresturangen Water Front. Där hade dom varje dag en ny isskulptur, allt för att det skulle kännas lyxigare! Första kvällen var det en svan.


Sen, efter middagen så märkte vi att dom hade ju BBQ igång på topdeck, vid poolen. Så då blev det en andra middag med lite grillat! Trevligt!


Dom bjöd även på underhållning uppe på topdeck, med dessa duktiga killar:


Som ni ser så var det även strålande väder på kvällen! Det var ett väldigt trevligt välkomnande vi fick av dom på båten! Båten hette föresten Ocean Village Two, som ni kanske ser på en del ställen.

Av bambi - 26 juni 2007 19:37

Vi kom fram till Palma runt kl. 11 på förmiddagen och det tog ca 20 minuter med buss att komma till båten. Den var väldigt ståtlig och fin  :)


Vi blev fotade när vi klev ombord och fick våra Cruise Cards, som var viktiga då dom används som betalning överallt på båten. Jätteskönt att slippa kontanter!


Vi stack direkt ner till hytten, men vår väska hade inte kommit än och vi ville sticka direkt till poolen, men det kunde vi inte då våra badkläder låg i väskan. (Väskan behövde vi inte alls bära själva, utan den skulle dom bära till hytten..)


Hytten var otroligt fin och rymlig! Inte som på finlandsfärjorna! Dusch/badrum fanns som i en avdelning för sig med garderober och hyllor. Tv fanns också där dom visade två filmer om dagen, ganska nya filmer också, bland annat: På andra sidan häcken, Deja Vu, Stranger than Fiction, Superman Returns, mm.Till slut så kom vår väska och vi bytte om och la oss direkt vid poolen! Vi åkte från Palma runt kl. 21... det var fin utsikt från båten i allafall och vädret var kanon!Av bambi - 26 juni 2007 19:19

Nu är vi hemma igen... brukar kännas skönt att komma hem efter en resa, men denna gång var det inte lika skönt... ville vara kvar på den härliga båten!  :)


Tänkte ta och berätta om varje dag... ska bara ladda upp bilder och äta lite mat...


Tog extremt lång tid att åka hem från Arlanda... bilköer hela vägen.. tog nästan lika lång tid som flygresan från Mallorca tog!

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se