Alla inlägg under juli 2007

Av bambi - 10 juli 2007 18:56

Läste ut Karin Alvtegens bok Skam på två dagar, även fast den är nästan 500 sidor. Det är verkligen en bok som är svår att släppa och som hela tiden väcker känslor inom en.


Dom två huvudkaraktärerna har båda växt upp i kärlekslösa hem och man ser så tydligt hur det har påverkat deras liv. Den ena är en framgångsrik läkare som tar på sig skulden för sin brors död och kan inte förlåta sig själv. Hennes mor kan inte heller förlåta henne verkar det som hon måste ständigt skjutsa sin mamma till graven även fast det är över 20 år sen han dog. Mamman verkar inte alls uppskatta det hon har kvar i livet utan hela tiden kretsar det kring det hon inte har kvar.


Den andra är en gravt överviktig kvinna som har växt upp med strängt religiösa föräldrar och har inte lämnat sin lägenhet på 32 år. Det är gripande att läsa om hennes liv i hennes självvalda fängelse.


Verkligen en läsvärd bok som får en att tänka mycket! Jag ger den 5 stjärnor av 5. Jag är väldigt sugen på att läsa fler av Karin Alvtegens böcker nu.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

ANNONS
Av bambi - 10 juli 2007 16:23

Bjuder på lite bilder på vår Ragdoll Hera (hon är blå colorpoint):

ANNONS
Av bambi - 10 juli 2007 15:50

Sitter framför datorn och dricker min "lunch"... kollar in kvällens tv-program som jag måste se.


Dessa låter så spännande (båda visas på National Geographic, numera min favorit kanal):


20.00 Några sekunder från döden: Tragedin i Bhopal
20.00-20.30 Ingen vet med säkerhet hur många som miste livet vid världens värsta industriolycka. Giftig gas läckte ut mitt i natten och dödade tusentals sovande i indiska Bhopal. Vad var det som gick fel?
 

20.30 Haverikommissionen: Utom all kontroll
20.30-21.30 Under en flygning mellan Osaka och Tokyo blåser en stabilisator bort och planet går inte att styra. 30 minuter senare kraschar planet i berget Osutaka i den hittills värsta singelflygolyckan.


Sen är det även säsongspremiär för So you think you can dance, och alla dessa serier där man ska sjunga eller dansa är ju roligast i början när får se alla som inte kan sjunga eller dansa göra bort sig:


22.25 SÄSONGSPREMIÄR: So You Think You Can Dance
Av bambi - 10 juli 2007 15:12

Fick senaste numret av Cosmo i brevlådan idag, alltid trevligt! Bläddrade igenom den lite snabbt, det är alltid så mycket reklam i den... men det är skönt att slapp-läsa den.


En annan läsning som jag har fastnat i är min nya bok jag läser: Karin Alvetegens Skam. Otroligt spännande och gripande! Den är nästan 500 sidor lång och jag har redan hunnit till sida 300-nånting, och jag började igår! Kan inte sluta läsa den! Det kommer en recension sen, lovar jag!


Så nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite i boken.

Av bambi - 10 juli 2007 15:03

Som jag skrev tidigare så var jag orolig att mina hjärnceller skulle förstöras under min pulverdiet... men nu är jag inte lika orolig. Gjorde nyss ett IQ-test som Ullis bloggade om: http://www.illvet.se/htm/IQTest/sv/index.html


Så jag blev lugn när jag såg resultatet, det verkar inte vara nån fara för mina hjärnceller efter 10 dagars pulver:

Ett ifrån resultatkategori "mycket hög"...


Och två ifrån att få vara med i Mensa...


IQ-resultat, jämförelser

ResultatKategori

160 S-B V toppvärde

153 IV-test toppvärde

139 Poetic Genius Society

131 Mensa-samfund

125 genomsnitt för PhD & MD

115 genomsnitt för collegestudent


Och, ja just det... Jag är smartare än Alex Schulman, han fick bara 125  :)

Av bambi - 10 juli 2007 14:21

Precis som älsklingen så tycker jag om att studera. Även fast jag redan har en avklarad utbildning så har jag pluggat lite extra dom senaste åren, lite pedagogik, lite genuskunskap och lite filosofi.


Nu till hösten så har jag sökt kurserna: Vardagens psykologi (lärarhögskolan i stockholm), Rättspsykologi I (Distans Högskolan Kristianstad) och Engelsk Grammatik (Distans Högskolan i Halmstad).


Jag vet inte om jag kommer att gå alla tre.. kanske blir en eller två, får se. Men kurserna som jag har valt denna gång är väldigt nära knutet till mitt jobb, då jag är gymnasielärare och undervisar i Psykologi och Engelska.


Psykologi är verkligen mitt favoritämne, så därför är det alltid roligt att gå psykologi-kurser. Det är roligt att hålla sig uppdaterad och självklart är det bra för min undervisning. Engelskan är inte alltid lika roligt (blev det ämnet eftersom det var "bekvämast" då jag växte upp i USA och har haft engelska som modersmål)... men jag skulle kanske behöva finslipa lite på grammatiken.

Av bambi - 10 juli 2007 14:13

Hostar fortfarande om nätterna så jag vågar inte riktigt motioner, det är synd... känner att jag skulle vilja komma igång med den.


Idag är den tionde dagen som jag endast dricker pulver... tänk.. på tio dagar så har jag inte ätit nånting! Vägde mig imorse, kände mig extremt uttorkad så därför visade nog vågen på så lite: 68,6 kg.


Älsklingen ringde imorse och berättade att han hade kommit in på ekonomi-utbildningen han hade sökt! Jag är så glad för hans skull! Jag hoppas bara att han kommer att orka med allt, han studerar redan på juristlinjen på heltid och nu ska han dessutom plugga ekonomi (och retorik säger han...).. hoppas att han kommer att klara av det! Och hoppas att jag kommer att få se nåt utav honom... saknar ju honom när han pluggar så mycket. När han tenta-pluggar så kan han sitta på biblioteket från 9 på morgonen till 9 på kvällen... hur ska det då bli när han dessutom pluggar ekonomi?

Av bambi - 9 juli 2007 20:36

Oj, kolla in Paris Hiltons nya baddräkt!


Vilken rolig solbränna man lä få i den!


Tror ni att detta kommer att bli mode nu??


Och badar hon med solglasögon..? Det kanske man måste göra om man är kändis....

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se