Direktlänk till inlägg 10 augusti 2007

Våldtäkt

Av bambi - 10 augusti 2007 10:26

Jag blir lite upprörd när jag läser om hur Monica Jonsson försvarar "Stureplans profilerna" (dom som är anklagade för våldtäkt). Hon är en snygg tjej och föredetta nattklubbschef (hur kan man bli det när man är så ung?) och känner tydligen dessa killar. Jag får en obehaglig igenkänning ifrån Katarina Wennstams bok Flickan och skulden, där exakt samma sak händer om och om igen. Tjejerna får skulden och får ibland till och med flytta från sin hemstad, medans killarna oftast blir uppbackade av sina kompisar och blir typ "förlåtna" av samhället... hemskt.


"En teori till varför gränserna mellan våldtäkt och icke våldtäkt tycks vara så vacklande i det första fallet som den så kallade Stureplansprofilen är inblandad i, samt i liknande fall, är att tjejerna som påstår sig ha fallit offer för ”våldtäktssvinen” i själva verket har känslomässiga band till killarna. Det ligger förmodligen en hel del psykologi – sårade känslor – i dessa historier." (citat från artikeln)


Hon lägger väldigt stor skuld på tjejerna i sin debattartikel... självklart ska tjejen också ta ansvar och säga "nej" om hon inte vill ha sex. Men det är väl självklart att man gör... om man inte har slocknat helt?


Det är rikigt läskigt med våldtäkt, men det är nästan ännu läskigare hur samhället behandlar tjejerna och även killarna (som ibland nästan blir "hjältar"). Visst, det kan vara svårt att tro att någon man känner kan ha gjort nåt sånt hemskt.. men man kanske ska tänka till och fundera och inte direkt förkasta allt bara för att man känner personen väl. Man kan aldrig känna en persons alla sidor...

 
ANNONS
 
Ullis

Ullis

10 augusti 2007 11:00

Fy fan. Jag brinner upp när jag läser sånt. Har skrivit en del krönikor om ämnet. Har du läst "En riktig våldtäktsman" av samma författare?

http://www.ullis.bloggagratis.se

 
bambi

bambi

10 augusti 2007 11:02

Ja, jag har båda hennes böcker här hemma. Snart dags att läsa om dom... dom är riktigt bra, men otäcka!

http://bambi.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

10 augusti 2007 11:57

usch.. bitter smak i munnen.. ska vi börja försvara dem nu? Alltså om killarna aldrig har fått ett nej så är det väl banne mig på tiden att de får det.. har så svårt för den där brats-kulturen och om de nu ska get off the hook bara för att pappa har mkt pengar så är det ju sjukt...
Blir så upprörd på sånt här.. våldtäktsmän borde kastreras.. punkt slut!! *upp till kamp* :-)

http://viktigsida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se