Alla inlägg under augusti 2007

Av bambi - 6 augusti 2007 10:31

Igår var jag och älsklinge ute och åt på Koh Phangan, vi ville äta lite thailänsk mat för att fira att vi ska gifta oss i Thailand. Det var en väldigt mysig resturang. När vi satt där och tå så kom det ett "åskväder" (alltså inte ett riktigt) så att det blev helt mörkt i resturangen och man hörde åskljud...  :)


Vi delade på en flaska rött och när vi kom hem blev det varsin martini bianco... så jag vaknade med huvudvärk och lätt illamående... vet inte vad som har hänt? Jag som brukade tåla så mycket... kunde ju lätt dricka en flaska vin själv...


Jaja.. idag bär det iväg till Eriksdalsbadet, för när vi vaknade kl.9 så var det över 22 grader ute! Här ska det solas och badas  :)

Av bambi - 5 augusti 2007 17:58

Jag såg denna klisterlapp i en port när jag tog min långpromenad idag...

Av bambi - 5 augusti 2007 16:30

Jag är så sugen på att läsa Egalias döttrar efter att ha läst Plupps blogg. Den kostar 44 kronor på Bokus, så den kommer nog snart att beställas. Så här står det om boken på Bokus:


I landet Egalia äter männen p-piller, klämmer in sig i trånga särkar och bär pehå. Trött på att betraktas som mindre kompetent, på sexuella trakasserier och maktlöshet bildar den unge Petronius till slut Mansligan, en maskuliniströrelse, och gör uppror mot kvinnoförtrycket. Gerd Brantenbergs Egalias döttrar är en träffsäker parodi på det moderna patriarkatet. Ebba Witt-Brattström skriver i ett nytt efterord att en av Gerd Brantenbergs poänger är att könsmakt korrumperar. Och alla som läser den här boken lär ställa sig på Petronius och maskuliniströrelsens sida i dess kamp för ett Egalia där alla respekteras som individer, oberoende av kön.

Av bambi - 5 augusti 2007 15:24

Ni vet nog inte om det... men jag har tre stycken tatueringar... och just nu är jag väldigt sugen på att skaffa en till! För mig är tatueringar oerhört personliga och symboliserar nånting för mig, eller är som ett sorts minne av en tid som har varit. Så jag är sugen på att skaffa en ny för att symbolisera denna lyckliga tid jag uppelver nu!


Jag funderade lite på att jag skulle vilja ha nån symbol som symboliserar "lycka" eller "tur".. för jag tycker att jag har sån extrem tur (som har funnit kärleken och att den är besvarad, att jag är frisk och har ett bra liv). Så jag skulle vilja ha en tatuering som påminner mig om detta... jag funderade ett tag på ett fyrklöver eller en hästsko... men jag vet inte om det skulle bli så snyggt. Jag måste fundera vidare...


Ok, till dom tre tatueringarna jag har... jag tar dom i den ordningen jag skaffade dom...


Denna delfin var den första tatueringen jag skaffade... den sitter i ljumsken nästan... den är dold under trosorna iaf. När jag skaffade den så sa dom att det var en sån tatuering som skulle försvinna efter ca 5 år... för att den inte gick så djupt i hudlagren. Hmm... yeah right.. nu sitter jag med den ca 9 år senare och den exakt likadan ut... Jag är så jätteförtjust i den och jag valde ju bara nåt eftersom den ändå skulle försvinna... så denna tatuering påminner mig om min impulsiva period när jag var 18 år och ville testa en massa grejer. Jag piercade även tungan i denna veva...


Tatuering nummer 2 är en tribal-fjäril.

Men det är alltså ett tribal motiv som ska föreställa en fjäril, den har både svarta och ljusblåa inslag. Det är många som inte ser vad denna tatuering föreställer och elever har trott att det har varit en påfågel och allt möjligt annat. Den sitter i allafall på höger skulderblad, så den syns om jag har linne på mig. Jag hittade motivet till denna när jag och mitt ex (vi var väl egentligen bara KK, men jag var dökär) kollade efter tatueringar på internet. Han skulle då göra sin första tatuering och hittade ett jättefint motiv, och så gjorde jag denna samtidigt.

Denna tatuering är min favorit, jag tycker att den är finast. Men den påminner mig om en väldigt olycklig tid av mitt liv eftersom jag var verkligen jättekär i honom, men känslorna var inte alls besvarade. Vi umgicks nästan dagligen i 9 månader och det gjorde ont i hjärtat att han inte ville ha mig helt och hållet. Jag funderade mycket över varför jag inte dög åt honom och hade mycket självmordstankar... en mycket jobbig period!

 

Straxt innan jag träffade älsklingen, och efter jag hade tagit mig igenom den jobbiga perioden av mitt liv så gjorde jag dessa tassar som sitter i svanken. Dom syns bara om jag har väldigt låga byxor eller om jag böjer mig fram. Dom är väldigt personliga då jag älskar katter... och dom påminner mig om den tiden så jag kände att jag faktiskt kunde klara mig på egen hand, jag behövde ingen kille! (Men så träffade jag älsklingen straxt efter...)


Ibland är jag nöjd med tassar... ibland känns dom lite "barnsliga"... så jag har blandade känslor över den tatueringen...


Så detta var mina tre tatueringar... dom är personliga och oftast dolda... så nu funderar jag på en fjärde... några förslag?

Av bambi - 5 augusti 2007 13:37



och då ser det ut så här....

Igår så fick jag ett ryck och satt uppe och planerade mina kurser... det jag gjorde igår kväll ser ni till höger på bilden... jag satt och skrev i alla mål och vilka betygskriterier som hörde ihop med vilket mål i ett diagram, sen fyllde jag i vilka uppgifter/prov som hör ihop med vilket mål. (För er som inte vet så är det Skolverket som bestämmer vilka mål och betygskriterier varje kurs har, sen är det min uppgift som lärare att hitta på roliga och motiverande uppgifter/prov som passar in i dessa mål och betygskriterier.)


Men jag gjorde i allafall dessa diagram till mina tre kurser för att mina elever lättare ska kunna se vad som krävs av dom... och så ser dom vad vi ska göra (för jag fyller ju i alla prov/uppgifter) och hur dom ska få vilket betyg (betygskriterierna). Jag hoppas bara att eleverna uppskattar allt arbete jag har lagt ner nu för att förenkla för dom... men som vanligt så slänger dom nog bara papprena i papperskorgen...


Men nu ska jag fortsätta och planera lite... solen vill inte riktigt vara framme, det är mulet.. så då kan jag lika gärna fortsätta och jobba lite när jag ändå har kommit igång  :)

Av bambi - 5 augusti 2007 13:17

Ibland går jag in på Blogga gratis' topplistor... och just nu tror jag har att jag har min bästa placering hittills på dom populäraste *glad*


De populäraste bloggarna den senaste veckan

16. Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...145


De mest aktiva bloggarna den senaste veckan

7. Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...44


De mest kommenterade bloggarna den senaste veckan

20. Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...49


Under "De mest aktiva bloggarna den senaste veckan " brukar jag ligga ganska högt upp  :)   bloggar ju en hel del   :)

Av bambi - 5 augusti 2007 13:10

Dagens outfit är ganska enkel... en grå/svart randig klänning från H&M med en grå kofta från H&M, min älskade svarta ballerinor från Indiska, halsband med trollslända från Ur & Penn, armband från KyssJohanna och jag har även tunna guldringar i öronen (brukar inte ha örhängen... så det känns lite ovant, jag kanske tar ur dom).


Och håret är uppsatt, som vanligt... men på torsdag då ska jag klippa mig och göra slingor! Det ska bli så skönt att fixa till håret!  :)


Jag och älsklingen ska ut och äta ikväll... så om det blir lite kyligare framåt kvällen så kanske jag byter om...

Av bambi - 5 augusti 2007 11:32

Imorse när jag vaknade så sken solen och jag gick upp och vägde mgi och vågen visade 66,8 kg. *jipee* Lika mycket som när jag slutade min pulverdiet för ca 2 veckor sen. Så trots att jag har ätit som vanligt under dessa två veckor och även haft en lyxhelg i GBG (med 4-rätters supé och annat gott) så ahr det lönat sig att promenera varannan dag och minska rejält på godiset! Jag gick ju upp lite efter lyxhelgen, men nu har jag alltså gått ner igen  :)  *jippee*


Eftersom solen skiner idag så ska vi nog gå ut och gå med en av katterna, den andra vågar knappt gå ut... och sen blir det kanske picknick  :)

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards