Alla inlägg under augusti 2007

Av bambi - 4 augusti 2007 21:45

..så ska vi åka/gå och sola och bada! *hoppas hoppas*

Av bambi - 4 augusti 2007 20:48

Ikväll så gjorde jag en tortilla-lasagne! Ett jätte mumsigt viktväktarrecept!


Jag gjorde den med kötffärs och utan champinjoner, då jag inte gillar svamp!

*

*

*

*

*

4 personer

4 kycklingfileér
1 burk champinjoner
1 gul och 1 röd paprika i strimlor
1 gul lök, hackad
1 burka tacosås (mild)
1 påse tacomix
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk
8 tortillabröd
2 dl riven mager ost

Gör så här:
Strimla kycklingen och bryn den i lite olja. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs sedan svampen, paprikan och löken utan att det tar färg. Blanda ner kycklingen och rör ordentligt.
Strö över taco-kryddpåsen och vetemjölet. Rör ordentligt.
Häll sedan på taco-såsen och mjölken och låt det hela koka ihop några minuter.

Under tiden, strimla tortillabröden i remsor. Blanda sedan tortillabröd och kycklingröra i en form.
Avsluta med riven ost på toppen.
Grädda lasagnen i ugnen på 200 grader tills den får färg.

Servera med en hemmagjord pizza-sallad.

7 1/2 points per portion.
Smaklig måltid!

Obs! Man kan även göra denna med köttfärs, beräkna på ungefär 400-500 gram och gör likadant som med kycklingen.

Av bambi - 4 augusti 2007 15:01

Ullis (vars blogg jag slaviskt läser) publicerade en bild av sitt kylskåp förut... och det är ju faktiskt lite kul att kika in i folks kylskåp... så nu publicerar jag en bild av vårt kylskåp efter det att vi har storhandlat. (Jag har lite tråkigt...)


Det kändes som om vi mest handlade frukost.. det var bröd, yoghurt, flingor, juice, mjölk... mm. Men frukost är viktigt!


Ikväll blir det Tortilla-lasagne (viktväktarrecept).

Av bambi - 4 augusti 2007 12:11

Jag och älsklingen hade tänkt att gå ut och äta imorgon kväll... egentligen med ett par vänner, men nu kunde inte vännerna så vi tänkte gå ut ändå. Jag brukar alltid promenerad förbi Thaiboat och det ser så otroligt mysigt ut! Så jag har länge velat äta där! Men nu när jag läser alla recensioner på Allt om Stockholm så funderar jag nog på om vi ska gå nån annanstans.. eller ska man chansa, även fast många har gett Thaiboat bara 1 stjärna av 5??


Vi hade ju tänkt fira förlovningen lite... så jag vet inte om det är värt att chansa... *funderar*

Paj

Av bambi - 4 augusti 2007 11:49

Vi tänkte åka och storhandla idag igen... och älsklingen blev väldigt sugen på en paj jag gjorde tidigare. Jag fick receptet av Matilda och jag gjorde pajen väldigt ofta ett tag, så jag lärde mig receptet utantill och vi tröttnade på pajen. Men nu var det så länge sen vi gjorde pajen.... men nu minns jag inte receptet heller...


Det var en ganska speciell paj, för fyllningen bestod av en stors äggstanning (tror att det var ägg, kesella?, riven ost, vitlök och en riven morot) och sen så tryckte man ner bitar av fetaost, svarta oliver och soltorkade tomater. Den var supergod... den rivna moroten gjorde att den blev lite söt... och så var den ju ganska nyttig... hmm... men jag vet inte om jag minns receptet rätt... ska försöka få tag på Matilda. Eller är det nån som känner igen receptet?

Av bambi - 4 augusti 2007 11:46

Jag sov inge bra denna natt... första natten med min förlovningsring på och jag hade lite svårt att slappna av med den på fingret. Men jag är extremt kinkig när det gäller att inget får förändras när jag ska sova. T.ex har jag super-svårt att somna i nån annan säng (t.ex. hotell) eller när älsklingen kom på att han ville byta sida på sängen... då kunde jag inte alls sova (jag låg ju på fel sida av sängen)... och jag måste ha linne/t-shirt och trosor när jag sover... går inte att sova annars... så jag förstod att det skulle bli jobbigt nu att vänja sig vid förlovningsringen. Men några sömnlösa nätter får jag stå ut med!

Av bambi - 3 augusti 2007 20:13

Jag har letat och letat... efter ett par skor med kilklack. Jag tycker att det är jättesnyggt, speciellt med ganska hög klack. Men eftersom jag är ganska så lång (171 cm) och väldigt ovan vid att gå i klackar så har jag letat och letat efter ett par skor med låg kilklack... detta verkade vara en omöjlig uppgift då alla skor med kilklack har minst 9 cm klack. (eller så har dom varit super-fula)


Men så hittade jag dessa på Tradera... och jag tyckte att dom var ganska söta... dom ska tydligen vara svarta (det står att hon har ljusat upp bilden). Får se om dom är fina på... jag brukar vara ganska kinkig när det gäller skor... men jag fick dessa för 62 kronor  :)

Av bambi - 3 augusti 2007 20:07

Nu har jag precis kommit hem från en långpromenad, tog ca 55 minuter. Brukade ta ca 1 timme, men då genade jag lite.. så jag har lagt till en extra sväng och ändå tar det kortare tid  *jipee*. Jag tror att jag har fått bättre kondition faktiskt...


Jag har lovat mig själv att jag ska minska rejält på godiset (förut åt jag ca en chokladkaka/brownie om dagen, ibland mer...) och ta en långpromenad varannan dag (förut så motionerade jag inte alls). Jag hoppas att dessa förändrade vanor kommer att göra att jag går ner resterande 4-5 kg som jag vill gå ner. Det var ca 2 veckor sen jag slutade med Cambridgekuren... och jag vill hela tiden påminna mig själv om att jag måste ändra mina vanor.. så att jag inte faller tillbaka i dom dåliga vanorna.


Men ikväll så tänkte jag unna mig lite Martini (Bianco).. mums mums


Och tack Linda för alla kommentarer på min blogg... fler får gärna kommentera! :)

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards