Direktlänk till inlägg 10 september 2007

Jag är en duktig konsument

Av bambi - 10 september 2007 12:15

Jag har tänkt en massa på mitt shoppingberoende. Jag är verkligen betingad att älska att göra av med pengar. Men det är inte så konstigt för oftast när man gör av med pengar så får man en positiv förstärkning, en belöning, så att beteendet förstärks och fortsätter.


Men jag gillar att göra av med pengar på allt möjligt, jag gillar att handla kläder, mat och även shoppa kläder åt älsklingen... bara jag gör av med pengar! Konstigt att det har blivit så... för älsklingen är helt tvärtom, han hatar att shoppa! Så det låter nästan som om det är min uppväxt som har "lärt" mig att vara en duktig konsument? För även älsklingen får positiv förstärkning när han shoppar, men ändå hatar han nästan det?


En kompis till mig hittade en krönika i en tidning där författaren till krönikan skulle sluta shoppa, en anti-shopping-pakt. Hon skulle endast handla det absolut nödvändigaste, om ett par strumpor gick sönder, då kunde hon köpa ett nytt par... inte annars. En god tanke i vårt konsumtionssamhälle! Min kompis tyckte att det var en bra idé och höll sig i ca 4-5 månader, det tycker jag var superduktigt!! Jag var väldigt imponerad, för jag vet att jag skulle inte klara av mer än en vecka eller nåt... 

 
ANNONS
 
Ingen bild

jessica

10 september 2007 16:33

som fyra första raderna i ditt inlägg är som taget ur det vi diskuterade på psykologin idag! haha, lustigt sammanträffande.

 
bambi

bambi

10 september 2007 17:01

Jag är ju lärare i psykologi.. så kanske inte så jättestort sammanträffande :)

http://bambi.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se