Direktlänk till inlägg 16 september 2007

Dokument inifrån: Jag ska göra abort

Av bambi - 16 september 2007 21:00

Såg nyss på Dokument inifrån: Jag ska göra abort, den var väldigt känslosam och berörde verkligen mig. Jag visste inte att det var så vanligt med abort, varannan kvinna kommer nån gång att göra abort!!


Jag har aldrig gjort abort själv och jag hoppas att jag aldrig hamnar i den situationen där jag måste välja mellan abort eller inte abort. Det var hjärtskärande att följa den 19-åriga tjejen som gjorde abort, speciellt när hon direkt efteråt, när hon precis vaknade upp, grät och sa "dom har tagit min bebis"...usch, jag fick tårar i ögonen när jag hörde det.


Som dom tog upp i dokumentären, det är konstigt att det har tystnat så kring abort-debatten. Man är också rädd att diskutera hur tjejer mår psykiskt efteråt, för det kan användas "mot" abort. Men jag tycker att det är självklart att man ska ha fri abort, men man får inte vara rädd för att diskutera dom negativa aspekterna med abort bara för att man är för fri abort.

 
ANNONS
 
vampireslave

vampireslave

16 september 2007 21:42

fler dokumentärer av detta slag behövs verkligen. jag känner att jag själv har för lite information om vad det egentligen innebär, för vem vet, även om jag vill ha barn just nu förändras ju livet hela tiden, vem vet vad som kan hända? bra att få lite insikter av olika slag känner jag. =)

http://vampireslave.bloggagratis.se

 
vampireslave

vampireslave

16 september 2007 21:44

och fint namn du har på bloggen. =) gillade din förklaring till den oxå.

http://vampireslave.bloggagratis.se

 
bambi

bambi

16 september 2007 21:47

Tackar :)

http://bambi.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Vita

16 september 2007 21:58

Jag har gjort abort och har, eftersom det var ett riktigt beslut, aldrig ångrat mig eller sörjt. Jag tycker att den sidan skildras för lite också faktiskt. Har man bestämt sig för abort så får man leva med beslutet. Bestämmer man sig för att inte göra abort så har man å andra sidan ett livslångt åtagande.

 
Evelina

Evelina

16 september 2007 22:07

aa ok!
är du nygift? =)

http://www.evelinastrand.blogg.se

 
bambi

bambi

16 september 2007 22:31

Nej.. inte än.. gifter oss den 24 juni 2008

http://bambi.bloggagratis.se

 
Evelina

Evelina

16 september 2007 22:36

aha! såg ut som vigselringar =) vad har du för förlovningsring?
VAD kul, grattis!! vi gifter oss i samma veva som er, 9 juli 08 =)!
kram

http://www.evelinastrand.blogg.se

 
bambi

bambi

16 september 2007 22:51

Det är en handgjord guldring med 7 stycken 0,1 ct diamanter.

http://bambi.bloggagratis.se

 
Evelina

Evelina

16 september 2007 22:55

har du ingen större bild? =)

http://www.evelinastrand.blogg.se

 
Eugene

Eugene

17 september 2007 15:47

Borde nog sett den dokumentären, verkar som att den inte var lika vinklad som Existensavsnitten jag såg.

För övrigt tror jag inte att det finns några speciellt relevanta negativa aspekter angående fri abort. Vare sig den är fri eller inte finns det självklart konsekvenser att behöva ha i åtanke, samtidigt att abort inte ska ses som ett slags preventivmedel.

Mycket att tänka på.

http://omnipresent.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se