Direktlänk till inlägg 21 september 2007

Brudens far förbjöds att lämna över bruden

Av bambi - 21 september 2007 18:14

Läste i Metro om en brud vars pappa inte fick överlämna henne. Kyrkoherden tyckte att det var gammaldags och symboliskt för att mannen "ägde" kvinnan. Så han fick helt enkelt inte överlämna henne i kyrkan.


Eftersom vi ska gifta oss nästa sommar så har jag tänkt en del på detta under dagen. Jag hade nog inte tänkt att min pappa skulle överlämna mig, jag vill nog gå in som den självständiga kvinna jag är och möta min blivande make.


Men jag förstår samtidigt för många att det är ett fint sätt att involvera familjen och att det kanske inte är så symboliskt för dom.

 
ANNONS
 
Nina

Nina

5 augusti 2008 13:45

när vi nyligen gifte oss så sa prästen någe liknande. på gamla tider så var det ett köp. mannen köpte flickan av fadern. så när pappan lämnade kvinnan till mannen så var det att mannen godtog köpet å pappan oxå...

så vi gick in tillsammans. men det va iof det jag ville oxå.. men ja vet att många präster är likadana.. asså i sitt tänkande..

http://modesida.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se