Alla inlägg under september 2007

Av bambi - 16 september 2007 16:45

Jag frågade älsklingen imorse om han inte tyckte att jag har varit duktig och hållt vikten sen jag slutade med Cambridgekuren. Och han svarade att jag har nog fallit tillbaka till mina gamla vanor lite på sistonde. Det är bra att älsklingen kan vara ärlig..


Och det är kanske sant... jag måste hela tiden tänka på att inte falla tillbaka till dom dåliga vanorna. Men dom senaste dagarna så har jag varit sjuk och då har det inte blivit några promenader så klart, och så har jag både igår och dagen innan det ätit två dumlemuffins om dagen. Inte bra, inte bra!


Men när jag är sjuk så blir det så där "det är synd om mig"-känsla.. och så vill jag trösta mig med lite gott... men det är inte bra. Så nu när jag börjar känna mig lite bättre så måste jag skärpa mig!


Måste börja promenera mer, men det är svårt nu när jag jobbar och man är trött efter en arbetsdag. Men jag tänkte förut när jag fick mitt schema att jag kunde promenera hem åtminstonde tre dagar i veckan (tar en timme), för jag har egentligen bara en lång dag i veckan. Men det har snarare blivit 1-2 gånger i veckan. Så nu msåte jag ta nya tag igen och börja promenera mer och dra ner på godiset! Det gäller att påminna sig själv hela tiden så att man inte faller tillbaka i dom gamla vanorna!

Av bambi - 16 september 2007 16:29

Igår läste jag ut Frank McCourts Angela's Ashes. En mycket bra bok som handlar om Frank McCourts egna uppväxt i Irland.


Jag var tvungen att läsa denna för jobbets skull då eleverna ska få läsa denna i Engelska B (funderar dock på att använda den i Engelska A också, men den kan vara svår..). Den är väldigt bra då den tar upp mycket ur den irlänska kulturen, så som religion och klasskillnader.


Frank växer upp i en fattig familj där pappan ständigt dricker upp alla pengar och kan inte heller behålla ett jobb på grund av detta. McCourt porträtterar detta på ett väldigt bra sätt, han är inte alls arg på sin pappa utan beskriver det precis som hur han kände då. Barn förstår inget annat, utan accepterar situationen. Men hans pappa är snäll mot honom och hans bröder och sjunger för dom och berättar sagor. Så även om hans pappa gör att dom får svälta och tigga för att få nånting i magen så får man inte alls känslan av att hyser agg mot pappan.


En mycket bra bok, som jag hoppas att eleverna kommer att tycka om också. Men den är ganska svår att läsa då det är mycket irlänsk slang i boken, den är även ganska tjock (över 400 sidor) och detta brukar skrämma eleverna lite.  Jag ger den i allafall 4 stjärnor av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

Av bambi - 16 september 2007 15:57

Man kan göra några riktiga fynd på Tradera... just nu gillar jag:



  • Odd Molly Väska - Söt Odd Molly väska som inte finns att köpa. Kostar just nu 171 kronor.

  • Pilgrim ring i guld/rosa - Superfin ring från Pilgrim. Auktionen tar snart slut och jag budar för fullt på den... får se om jag får den! Ligger just nu på 210 kronor.

  • Klänning från asos - Helt ny klänning från asos som egentligen kostar 539 kronor, utropspriset ligger på 149 kronor. Vilket kap! Supersöt var den också!

  • Stövlar från asos - Vad sägs om dessa stövlar från asos? Jag funderar på att buda på dom, vad säger ni? Asos-storlekar när det gäller skor är lite konstiga.. jag köpte ett par förut därifrån och jag har ALLTID storlek 37, men dom var för små. Så dessa stövlar är storlek 38, kanske passar? Utropspriset är bara 200 kronor.
Av bambi - 16 september 2007 13:48

Under hela helgen (inklusive fredag) har jag hållt mig inomhus i mina myskläder. Idag när jag har känt mig någerlunda bättre så går jag ut för att flytta på bilen, när jag kommer in så är inte hissen därnere så jag går uppför trapporna till tredje våningen där vi bor. Då börjar jag blöda näsblod... vad har hänt med min kropp???

Av bambi - 16 september 2007 12:17

Idag så mår jag lite bättre, men får fortfarande sånna jobbiga hostattacker. Riktig rethosta så att jag nästan spyr...


Jag måste bli bra tills imorgon då jag ska på UF-utbildning, jag måste gå på den annars får jag inte handleda UF (Ung Företagsamhet)-projekt och jag har redan blivit tilldelad två projekt jag ska ta hand om.


Nu ska jag lägga mig och se på idol-reprisen, jag tror inte att jag har sett alla avsnitten...

Av bambi - 15 september 2007 17:21

Jag är Kentfantast och har ju till och med döp bloggen efter en textrad i deras låt 747. Nu är det snart dags för en ny skiva  *jippee* och måndag kommer första singeln Ingenting.


Den har tydligen redan läckt ut på nätet... och man kan tjuvlyssna lite på den och även B-sidan som innehåller låten Min värld... båda två låter underbara!  *vill ha*


För att tjuvlyssna klicka här, sökt på Kent och låten Ingenting.

Av bambi - 15 september 2007 12:25

är jag trött och sur för att jag fortfarande är förkyld... läste dock ut Angela's Ashes, den var riktigt bra!


Vet inte vad jag ska göra idag.. kanske sova lite till...

Av bambi - 14 september 2007 09:20

Min förkylning har blivit värre... fortfarande snuvig men hostar nu också och har jätteont i halsen. Så jag stannar hemma idag. Legat i sängen och druckit te och läst i Angela's Ashes. Det är så jobbigt att stanna hemma från jobbet, man förlorar pengar och så är jag orolig för mina lektioner (att det som ska bli gjort inte blir gjort...). Administratören skulle gå in och sätta igång mina lektioner... men det blir ju ändå inte samma sak...


Neee... nu ska jag bädda ner mig igen... ha en trevlig dag allihopa!

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards