Direktlänk till inlägg 22 oktober 2007

Varför jag hatar datorer på jobbet...

Av bambi - 22 oktober 2007 11:01

Det var slitsamt att komma in i en klass idag, dom är 31 stycken... nästan bara killar (för det är en el-klass) och så sitter nästan alla och spelar dataspel. Hur lätt är det då att komma in i deras klassrum och "störa" och försöka starta en lektion?


Jag har alltid varit datanörd och spenderar det mesta av min vakna tid framför min dator, men när jag är på jobbet så hatar jag datorer. Alla våra elever har varsin stationär dator och så fort dom får chansen så spelar dom på dom. Om jag ger dom en 5-minuters rast så vet jag att nästan ingen kommer att lämna salen (så dom får nästan ingen frisk luft heller) utan dom sätter igång och spelar, vilket betyder att när rasten är slut så tar det ytterligare 5 minuter för alla att stänga ner allt och stänga av datorerna.


Eftersom alla elever sätter igång och spelar varje liten chans dom får så stör det deras studier enormt, istället för att plugga på håltimmarna så förstår ni vad dom gör. Istället för att koncentrera sig på lektionerna så sitter dom och tänker på vad dom vill göra i spelet på nästa rast.


Alla elever har ju en skärm framför sig (som tur är det så är det platta skärmar) vilket även gör att man inte får samma kontakt med eleverna. Man ser inte deras kroppspråk lika mycket när man kommunicerar med dom...osv...


Jag känner så starkt emot dessa datorer och känner att dom stör min undervisning så mycket att jag då och då letar efter andra jobb. Jag vill verkligen slippa dessa datorer!!

 
ANNONS
 
Helena

Helena

22 oktober 2007 16:08

Har alla varsin stationär dator? Shit, det har verkligen blivit annorlunda från när jag gick på gymnasiet!! (för ca 10 år sedan!)..

http://viktigsida.blogspot.om

 
Ingen bild

jess

22 oktober 2007 16:19

det är bättre att dom sitter vid datorerna än att de går till cafeterian o köper bullar o godis o läsk osv. jag tror inte att de skulle "gå ut o få frisk luft" om de inte hade datorerna, jag tror de hade fastnat i korridorerna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se