Alla inlägg under oktober 2007

Av bambi - 17 oktober 2007 15:16

Älsklingen kom hem tidigare idag för att pyssla om mig lite efter min operation och han ville gärna smaka på pepparkakschokladen (även denna inköpt på Chokladfestivalen för 40 kronor), så vi öppnade den och smakade lite på den.


Det är alltså vanlig mjölkchoklad med pepparkaksbitar i... låter ju himla mumsigt. Men även här blev jag lite besviken... för den smakar nästan lite bränd. Chokladfabriken brukar runt jul ha saffranspraliner och pepparkakspraliner och dom är 1000 gånger godare, vi brukar köpa med oss små askar med dessa till våra släktingar när vi hälsa på dom vid jul. Men La Palantines Chocolat au lait au "pepparkaka" får en knappt 3 av 5. La Palantines choklad kan man hitta i välsorterade affärer.

ANNONS
Av bambi - 17 oktober 2007 14:58

Nu har jag varit och opererat bort min leverfläck på låret. Jag har opererat bort leverfläckar tidigare... det är egentligen ingen stor grej. Hoppas bara att jag inte får ett fult ärr på låret.Men sitter jag och äter lite belgisk choklad som inköptes på Chokladfestivalen i helgen (10 praliner för 50 kronor). Det är inte bra att ha skåpet fullt med choklad! Men det är ju så gott! Men vågen visade på 65,1 kg imorse... so far so good... så länge jag håller mig runt 65 kg är jag nöjd.


Chokladen jag just nu mumsar på är från Belgiska Chokladimporten och jag ger pralinerna btyg 3 av 5... alltså helt okej, men jag hade lite högre förväntningar!

ANNONS
Av bambi - 17 oktober 2007 12:38


  • Stickad svart klänning från asos. NY!
  • Gråa leggings från Gina Tricot
  • Svarta stövlar från Din Sko
  • Halsband från Guldfynd, armband Indiska, klocka Calvin Klein och förlovningsring.

Titta gärna på gamla dagens outfit!

Av bambi - 16 oktober 2007 21:13

Medans vi åt den goda middagen så hade vi några andra som var hungriga också... det var länge sen missarna fick vara med i bloggen så här kommer en bild på våra hungriga missar! :)

Av bambi - 16 oktober 2007 21:07

Supergod och nyttig (viktväktarrecpt) middag som är enkel att göra!


3 points per portion

210 kcal

4 portioner


375 g utskuren biff, skuren i tunna strimlor

1 tsk olja

1 gul lök tunt skivad

1 vitlöksklyfta, krossad

1 röd paprika, strimlad

300 g sockerärtor

2 msk flytande honung

2 msk soja

2 msk ostronsås

2 tsk krossade svartpepparkorn


Värm oljan i en wok eller stor stekpanna. Bryn köttet på ganska stark värme, skaka och rör om under tiden. Ta upp köttet.


Stek lök och vitlök på lite svagare värme. Lägg i sockerärtorna och paprikan och låt fräsa några minuter. Blanda ner honung, soja, ostronsås och peppar. Lägg tillbaka köttet och låt det hettas upp. Blanda väl.


Servera gärna med nudlar eller ris.

Av bambi - 16 oktober 2007 19:56

Idag på jobbet så hade jag en jättelång håltimme, som vanligt på tisdagar, jag ägnade denna åt att fixa lite post som skulle skickas iväg till föräldrar. Jag ska nämligen ha 24 stycken mentorssamtal med elever och deras föräldrar + 4 stycken EVK (elevvårds konferenser som man har med lite "besvärligare" elever) ā 30 minuter styck = 13,5 timmar!! Detta ser jag verkligen inte fram emot... men det tillhör jobbet! Så är det!Av bambi - 16 oktober 2007 17:38

Lolita har en tävling hos sig där man man vinna en goodie-bag till ett värde av 1000 kr! Det enda man behöver göra är att länka till hennes blogg. Wohoo, enkla tävlingar is my cup of tea!

Av bambi - 16 oktober 2007 12:21

Tog kort med kameran på min bärbara dator, så bilderna blir lite snett nerifrån (ser lite konstigt ut). Men idag har jag på mig:

  • Min nya blus/tunika från asos
  • Svart kofta från H&M
  • Rock & Republic jeans (syns inte)
  • Hope-halsband från barncancerfonden

Titta gärna på gamla dagens outfit!

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se