Direktlänk till inlägg 10 november 2007

Varför är ekonomi så känsligt?

Av bambi - 10 november 2007 21:16

Jag har fått en del kommentarer om min ekonomi... jag vet inte varför det är så känsligt med pengar? Evelina, vars blogg jag läser dagligen, blev osams med en annan bloggare då hon kommenterade hennes ekonomi... det blev en hel del hårda ord, det gick så långt att den andra tjejen skrev elaka saker om Evelinas mamma och hur hon behandlade sin pojkvän... allt detta bara för en liten kommentar om hennes ekonomi? (Det var inte ens en elak kommentar!)


Men jag förvånas verkligen att när jag skriver att jag har köpt ett Juicy-set som kostade 1000 kr så får jag inga kommentarer om märket eller hur setet ser ut... nej.. alla koncentrerar sig på prislappen? Jag kanske borde sluta skriva vad saker kostar? Men i detta fall så var jag glad eftersom jag såg det som att jag hade sparat 1000 kronor (jämfört med att köpa setet i sverige).


Jag studerade under 5 år och hade väldigt ont om pengar (även fast jag jobbade under hela studietiden), så nu när jag har börjat jobba så vill jag kunna unna mig det jag vill ha. Det var jättetråkigt att inte kunna shoppa (förutom när det var rea) under studieperioden, eftersom jag älskar verkligen mode och shopping.

 
 
Ingen bild

Mia

10 november 2007 22:08

Jag har studerat i över 5 år och trots och däremellan arbetat inom det jag är utbildad till - då med en mkt hög lön - men nu studerar jag åter igen och har lite pengar. Det är nog ingen som säger att du inte ska unna dig saker alls. Vad jag menade var att "var glad över att du kan göra det och inte behöva titta på prislappen". Alla har det inte som du. Studier eller inte. När jag jobbade unnade jag mig också saker - men jag skulle aldrig köpa ngt som kostade 1000 kr för ett enda plagg. Jag dömer dig inte för att du gör det. Men jag bara säger att jag hoppas att du verkligen uppskattar att du KAN göra det. Kan man beställa paket efter paket och inte alls behöva oroa sig så är det lätt att glömma den där känslan av hur underbart det känns att unna sig något som man länge drömt om. Så jag hoppas du förstår hur jag menar.

 
Ingen bild

SisS

10 november 2007 22:10

Avundsjuka?

 
bambi

bambi

10 november 2007 22:13

Mia: Ja, jag är mycket tacksam över att jag har det bra ekonomiskt nu. Och jag minns hur det var när jag pluggade!

Siss: Nja... jag vet inte?

http://bambi.bloggagratis.se

 
trollpackan

trollpackan

10 november 2007 22:20

Hmm..för mig får du köpa vad du vill.
Jag känner inte ens till märket...och det är inget jag själv hade lagt pengar på därför. Men om det hade varit smycken, äkta, då hade jag lagt ut pengar!;)Så du ser, vi har alla olika behov!
Kram på dig!

http://trollpackan

 
Ingen bild

Mia

10 november 2007 22:21

SisS: Om du menade mig så är svaret nej. Jag kan betala mina räkningar och unna mig en god bok, ett klädesplagg då och då och annat jag uppskattar. Det räcker för min del. Inte ens då jag tjänade massor gjorde jag av med massor utan sparade ihop en halv förmögenhet.

Däremot så tycker jag att det är extremt viktigt att man verkligen uppskattar det man har för det kan alltid bli värre. Fortare än man någonsin hade trott det. Jag uppskattade inte det jag hade så mycket när jag hade det - inte så att jag gjorde av med mycket alltså, utan jag tog det bara för givet att det alltid skulle vara så.

 
Ingen bild

Linda

10 november 2007 22:32

Jag håller med Mia i det hon skriver till 100%. Jag har också pluggat i över 5 år på högskola och har också haft mycket bra ekonomi tidigare. Dock blev jag supersjuk och sjukskriven i 2 år, vilken tillsammans med en separation, fick min ekonomi att gå iABSOLUTA botten. Jag hyser INGEN avundssjuka till de som har råd att shoppa alls. Det är ju asskoj att shoppa och jag menar enbart att du ska vara glad att du kan göra det:)

Du skrev mycket om vad det kostade så därför tror jag att du fick kommenterer just om priset för även när jag hade pengar så hade jag aldrig lagt så mycket cash på en mysdress men människor är ju olika och jag dömer dig inte. Du älskar att shoppa och är märkestokig. det är kul att läsa om även fast man ej är likadan själv.

Just att du ej fick kommenterare om märket och dressen vet i tusan vad det berodde på....tror det handlade om hur du vinklade inlägget. Jag tycker Juicy gör snygga mysdresser som faan.

Du behöver ju ej rättfärdiga att du älskar att shoppa tycker jag. Skit i vad folk tycker!

Kram

 
bambi

bambi

10 november 2007 22:37

Linda: Jag försöker inte rättfärdiga att jag älskar att shoppa.. jag bara började fundera varför jag fick så många kommentarer om priset och tänkte då även på Evelina och hennes "bråk" med en annan bloggare angående pengar.

Jag kommer nog inte bara använda Juicy-setet hemma... speciellt hooden kommer användas till jobbet, mm.

http://bambi.bloggagratis.se

 
Ingen bild

jessica

10 november 2007 23:24

jag läste igenom lite gamla inlägg här bara för att se om jag hade missat nåt skoj (och det hade jag!) och nu när jag läser dom här kommentarerna så kommer jag att tänka på ett inlägg du skrev om din älskling och hur mycket du uppskattar honom.

hoppas det går bra med jobbet du sökte, kände mig lite småstolt när du skrev att min kommentar om att trivas på jobbet hade hjälpt dig lite. jag är ju elev själv på gymnasiet o önskar att alla lärare gillar sitt jobb och omgivningen där. men det verkar ju blivit bättre på ditt nuvarande jobb nu..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards