Alla inlägg under januari 2008

Av bambi - 17 januari 2008 18:47

Jag har nu beställt två böcker från bokus: Middlesex (engelsk roman som Oprah rekommenderade) och Mammapraktika (som E sa att jag var tvungen att köpa).


Sen känns det som om jag måste hålla mig vaken och se på tv3:

20.00 Vi äter oss till döds
20.00-21.00 Svensk dokumentärserie från 2007. Allt fler gravida kvinnor är feta. Det innebär en allvarlig hälsorisk för mammorna men framförallt för deras foster. I kvällens avsnitt av Vi äter oss till döds träffar vi några kvinnor som drabbats av olika problem under graviditeten. under graviditeten. 1992 var sex procent av alla gravida kvinnor i Sverige feta. Idag har andelen mer än fördubblats. Nu varnar forskare för att Sverige ska följa USA i spåren, där 35 procent av alla gravida är feta. Att vara fet och gravid är riskabelt. Risken ökar för missbildningar som ryggmärgsbråck, hjärtfel och gomspalt samt för komplikationer vid graviditeten som till exempel havandeskapsförgiftning. Akut kejsarsnitt är inte heller ovanligt, vilket kan vara farligt för en fet människa. Slutligen riskerar bebisen att drabbas av syrebrist vid förlossningen om mamman är kraftigt överviktig.

ANNONS
Av bambi - 17 januari 2008 14:27

Babyboomen i Hollywood fortsätter. Nu spekuleras det om Gwyneth Palthrow är gravid igen. Och även kanske Britney Spears eftersom hon sågs köpa ett graviditetstest. Det sägs även att Fergie är gravid och att Matthew McConaughey ska bli pappa.


Så listan på kändisar som föder 2008 är lång: Jessica Alba, Jamie Lynn Spears, Lily Allen, Nicole Richie, Christina Aguilera, Linda Isacsson, Jennifer Lopez, Kate Blancett, Melissa Joan Hart, Halle Berry, Gwyneth Palthrow?, Britney Spears?, Fergie? och Matthew McConaughey.


Och så jag förstås  ;)

ANNONS
Av bambi - 17 januari 2008 14:19

Jag fick tag i barnmorskan tidigare idag och jag kunde få starkare tabletter mot illamåendet, men då blir jag också tröttare. Det går tydligen inte att göra nåt åt tröttheten. Som det är nu så somnar jag straxt efter kl. 20 varje kväll... hur ska det då blir om jag tar ännu starkare tabletter? Usch, jag vet inte hur jag ska göra...


Jag läste att:

Cirka 98 procent av alla missfall sker under de första 13 veckorna men det förekommer missfall mycket senare.
Så bara 4 veckor kvar så är det väldigt liten risk... jag är ibland lite orolig att nåt ska hända...


Jag gick förbi en bokaffär idag i gallerian och dom hade rea på Nicke Nyfiken böcker. Jag blev jättesugen att gå in och köpa några... jag vill att vårt barn ska läsa mycket... och jag ska läsa mycket för den. Men det är kanske lite väl tidigt att börja köpa saker...

Av bambi - 16 januari 2008 15:24

Nu har jag öppnat H&M paketet och gått igenom kläderna. Alla underdelar förutom kjolen ska skickas tillbaka, även den lejongula toppen (var inte snygg alls) och det naturvita linnet (kommer nog inte passa sen). Min favorit var nog den lila toppen längst till höger (suddig bild), kostar ju bara 149 kronor också! Bra pris! Men en hel del ska skickas tillbaka...


Jag har försökt kontakta min barnmorska, undersköterskan i telefonen föreslog att jag skulle maila barnmorskan så det har jag gjort nu. Har skrivit ett långt mail och beklagat mig om mitt illamående och trötthet (och att jag är bara vaken 11-13 timmar om dygnet). Hoppas att hon svarar snabbt!

Av bambi - 16 januari 2008 08:11

Som Helena skrev i en kommentar angående H&M-paketet... så måste jag vara helt slut eftersom jag inte ens orka öppna mitt H&M paket. Jag kan tala om att paketet fortfarande står oöppnad i hallen. Jag sitter faktiskt på jobbet, även fast jag mår pyton. Men jag har bara en lektion idag + mentorstid, så jag slutar 13.30 och ska åka hem då.


Jag ska även ringa barnmorskan idag och fråga om det inte finns några andra tabletter mot illamående som inte gör en så jävla trött. För som det är nu så är jag vaken 11-12 timmar om dagen... vad är det för ett liv? Det går inte.... plus att jag ändå mår illa... så jag behöver nåt starkare...

Av bambi - 15 januari 2008 15:26

Oj, jag blev helt slut. Jag gick till apoteket för att hämta ut mer mot-illamående-medicin och så hämtade jag ut mitt H&M paket. När jag kom hem så använde jag mina sista krafter att göra iordning lite melonsmoothie. Men jag har inte ens öppnat mitt H&M paket än... så trött är jag... jag kan tänka mig att mycket i paketet kommer att behöva skickas tillbaka eftersom det ändå inte kommer att passa om ett par månader. Beställde ju kläderna i början av november och hade ju ingen aning om att jag skulle bli gravid en månad senare!


Älsklingen sms:ade och frågade vad jag ville äta ikväll... jag är ofta sugen på onyttigheter... och just nu är jag lite sugen på kina-mat. Det är en extremt konstig känsla att vara illamående men samtidigt väldigt hungrig... det är ofta så för mig nu för tiden!

Av bambi - 15 januari 2008 11:46

Sov till 10.45 och direkt när jag vaknade var jag tvungen att göra iordning två mackor för jag var vrålhungrig. Nu ska jag koka lite färsk tortellini med pesto *mums*


Tabletterna mot illamåendet som jag äter gör att man blir extra trött. Man är ju redan trött som gravid för att kroppen producerar extra röda blodkroppar, vilekt gör mig extra extra trött. Jag äter vitaminer och omega-3 tabletter (så att vi ska få en smart bebis ;), men jag ska höra med barnmorskan om jag kanske även ska äta järntabletter. Vi ska ju dit nästa vecka!


Det var verkligen skönt att få sova ut idag, även fast jag sov en massa i helgen. Men skönt att få ta det lugnt.

Av bambi - 15 januari 2008 08:11

Ja, jag stannar hemma idag... måste vila upp mig. Mår inte alls bra... går och lägger mig igen.. god natt på er!

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se