Direktlänk till inlägg 11 mars 2008

Livsmedelsverket ska hålla sig till fakta!

Av bambi - 11 mars 2008 10:45

Igår såg jag på Aktuell (eller om det var Rapport?) angående att livsmedelsverket ska uppdatera sina rekommendationer till gravida och ammande. Det är verkligen på tiden!


Det var en arg kvinna där (tror hon var mikrobiolog, eller nåt?) som sa att om man dricker så att man har 2 promille i blodet så svimmar man av. 2 promille är inte ens en tiodels folköl och 2 promille kan finnas i juice, yoghurt, mm. Så hon menade att ammande mammor kan dricka tills dom slocknar och ändå amma.... då säger representanten från livsmedelsverket att då kanske man inte kan ta hand om ett barn så bra (om man är avsvimmad). Men livsmedelsverket ska ta hand om vilka livsmedel man kan stoppa i sig, och inte uppfostra föräldrar!


Själv så har jag haft mycket ångest över alla ostar och köttprodukter (salami, skinka, rött kött) som man inte får äta som gravid. Har lite ångest eftersom jag åt torkat kött med getost på kryssningen, t.ex., utan att fråga om osten var pastöriserad. Men jag vill inte sluta leva bara för att jag är gravid! Jag vill kunna njuta av mat utan att ha ångest, men det kommer ändå krypande...


Alkohol är en självklarhet för mig att avstå som gravid, men jag ser fram emot att kunna ta några glas rött till maten när jag ammar.


Men även fast man kan dricka ganska mycket när man ammar så kommer livsmedelsverket att rekommendera 1-2 glas då och då... vilket jag tycker är fel! Jag tycker att livsmedelsverket ska hålla sig till fakta, inget annat!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hanna

11 mars 2008 14:20

Nä du, där har du fel. 2 promille i blodet då är du väldigt full! Vet inte om du har körkort, då kanske du hade vetat detta, men gränsen för rattfylla går vid 0,2 promille och grov rattfylla är 1 promille. För övrigt så är du i princip död vid 4 promille.

Annars så håller jag med dig och att dricka ett glas vin då och då vore ju väldigt trevligt att få göra!

 
bambi

bambi

11 mars 2008 14:22

Jag skriver ju att om man har 2 promille så svimmar man princip av... men självklart är ju det indiviuellt hur mycket man tål!

http://bambi.bloggagratis.se

 
Ingen bild

jessica

11 mars 2008 16:17

om två promille är så mkt hur kan det då finnas i yoghurt och juice?

 
bambi

bambi

11 mars 2008 18:42

Jag är ingen biolog, men jag antar att 2 promille är mycket att ha i blodet men inte i juice och yoghurt eftersom det i sin tur renas i levern?

http://bambi.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hanna

12 mars 2008 15:38

Ok, hade missuppfattat det du skrivit, trodde att du menade att hon, biologen, hade fel... Trodde helt enkelt att du hade missuppfattat det hela, sorry!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se