Direktlänk till inlägg 23 mars 2008

Pojke eller flicka?

Av bambi - 23 mars 2008 17:46

Vi är väldigt nyfikna på könet på bebisen och tänkte ta reda på det vid ultraljudet. Det är lite underligt att det är så många som blir förvånade när vi berättar detta, nästan som om det anses som "konstigt" att vilja ta reda på könet på sitt barn. Jag vill lära känna mitt barn så mycket som möjligt och kunna tänka ut namn, mm, därför vill jag ta reda på könet.


Jag har fått en hög med gravid-tidningar från en kompis och vi roade oss idag med att göra lite tester där man kunde se om det skulle bli en pojke eller flicka. Det är ju mest skrock, men skoj att testa! :)  På torsdag får vi veta det rätta svaret!


Sax och kniv under kuddar: man ska lägga en sax och en kniv under varsin kudde. Kniven symboliserar pojke och saxen flicka. Älsklingen preparerade kuddarna sen satte jag mig, på kudden med en sax under! Resultat: Flicka!


Magens form: En toppig, utstående mage som knappt syns bakifrån är en pojkmage. En bredare döljer en flicka. Resultat: Flicka!


Pigmentrand: En rand på magen från naveln och nedåt, då är det en pojke. Här syns ingen rand alls! Resultat: Flicka!


Sött eller surt?: Om man är sugen på söta saker så väntar man en pojke, om man hellre vill ha sura saker så väntar man en flicka. Resultat: Pojke!


Babyns sparkar: Om barnet sparkar mest på höger sida är det en pojke, på vänster en flicka. Mycket sparkar tyder också på en pojke, mindre på en flicka. Jag har nästan bara känt rörelser i mitten och på vänster sida. Resultat: Flicka!


Sover på sidan: Om man sover på vänster sida så väntar man en pojke, höger sida en flicka. Jag sover mestadels på rygg eller på vänster sida. Resultat: Pojke!


Skönhet: Det sägs att en flicka "stjäl" sin mammas skönhet, medans om man väntar en pojke så blir man vackrare under graviditeten. Jag har aldrig känt mig glåmigare och finnigare som nu...  Resultat: Flicka!


Slutresultat:

Flicka: 5

Pojke: 2


Det rätta svaret kommer på torsdag!

 
 
trollpackan

trollpackan

23 mars 2008 18:43

Vill du veta innan?
Det är inte säkert att de säger vad de TROR sig se, just för att det är vad de TROR sig se;)
Och magens utseende...åt mig sa folk att jag skulle få en pojke p.g a det, men det blev en tjej;)och det trodde jag själv också.
kram!

http://trollpackan

 
Helena

Helena

23 mars 2008 19:55

Åh vad spännande!! :-D

http://viktigsida.blogspot.com

 
Linda

Linda

23 mars 2008 20:48

Jag förstår dig klockrent-den dagen jag blir gravid vill jag också veta!!

http://FD bakspegeln

 
Sara

Sara

23 mars 2008 21:10

Så spännande, berättar du i bloggen vilket kön det blir också eller kommer du hålla det hemligt för alla andra?

Lycka till på ultraljudet!
Kram

http://sarainekliden.blogspot.com

 
Levande solgul maskros

Levande solgul maskros

24 mars 2008 07:36

Väntar med spänning

http://levandemaskrosbarn.zoomin.se

 
Ingen bild

Varför gå händelserna i förväg

24 mars 2008 10:16

Det är kanske inte så märkligt att folk reagerar på din iver att ta reda på vilket kön ert barn har då du i ena andetaget pratar om unisexkläder, som om könet inte har någon betydelse alls! Vad är det som gör att du "lär känna" ditt barn bättre för att du vet vilket kön det tillhör?

 
bambi

bambi

24 mars 2008 12:11

Vi ser biologisk sett olika ut, jag vill kunna se och höra mitt barn NU! Men jag kommer aldrig klä min dotter i rosa kläder eller min son i blåa kläder...

http://bambi.bloggagratis.se

 
En Mölnbobos Liv - Mammablogg

En Mölnbobos Liv - Mammablogg

24 mars 2008 12:18

Vi ville också veta och vid sista ultraljudet (tillväxtultraljud) så såg de att det var en pojke, innan hade bebisen haft handen för så de inte kunde se.

Nästa gång vill jag dock inte veta könet, visst är det en fördel att veta då man kan köpa kläder, vagn i speciell färg... fast säger de att det är en tjej kan det ju ändå vara fel (var så för 2st jag vet)... Nej, nästa gång vill jag bli överraskad :-)

Lycka till på ultraljudet!

http://massablaj.wordpress.com

 
ugglan

ugglan

24 mars 2008 15:20

Vill NI ta reda på vad det är för kön så är det upp till er. ALLA har så många åsikter kring detta ämne.... Jag ville ta reda på vad vi skulle få för kön på barn 2 men folk påverkade mig så mycket att jag inte gjorde det.... Man ska göra som man vill!!! Det ska bli spännande att få veta vad ni får för sort.... Lycka till!!!
Hälsningar Ugglan

http://ugglan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Malin

25 mars 2008 15:16

Fattar inte varför alla är emot det. Varför INTE ta reda på könet liksom?
Alla gör som de själva vill :)

 
IdaB

IdaB

27 mars 2008 11:37

Spännande!

Vi har kollat könet båda gångerna, så jag förstår precis vad du menar!
Kan ju tillägga att det stämmde med dem båda ;P
Lycka till idag nu rå!
Kram

http://www.backeus.blogggratis.se

 
my

my

27 mars 2008 19:20

vi kollade könet med ett 3D/4D UL i v 31 så det var ju helt säkert att det blev en tjej :). och jag ville ha en tjej.

inte för att klä henne i rosa och massa sånt för jag gillar inte att man ska försöka stöpa barnen som samhället vill att tjejer och killar "ska" vara. men jag ville ha en tjej eftersom jag själv är det.

tycker man ska kolla könet om man vill. för vissa är det viktigt för andra inte.

jag tyckte det var kul att kolla för då blev graviditeten mer personlig när man visste att det var en liten jamilia som låg därinne och nussade. jag kände mer samhörighet med bebisen. fast kläderna vi köpte direkt efter var blå, grå och bruna. m

http://mysan87.bloggagratis.se

 
Ingen bild

madelene

21 augusti 2008 11:39

jag har hört om ett par som tog reda på barnets kön. Och de visade sej att de va en flicka. Sen när barnet kom så va de en pojke..Och eftersom att mamman va så inställd på en flicka å hade handlat allt i flick kläder så stötte hon bort barnet. Hon tyckte inte att de kändes som om de va hennes..Man ska komma ihåg att de bara är till 90% när dom kollar könet.

 
Millia

Millia

29 oktober 2008 19:42

Jag hade en rand på min mage när jag var gravid förra gången och det blev en liten flicka :)

http://dessiiy.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards