Alla inlägg under mars 2008

Av bambi - 4 mars 2008 15:00

  • Miss Sixty Chiffon Sequin Dip-Dye Dress
  • Peoples Market Silk Fairy Print Empire Dress
  • Eucalyptus Velvet Trim Tunic Dress
  • Chiffon Satin Tie Tea Dress

ANNONS
Av bambi - 4 mars 2008 13:41

Jag har en dålig vana att köpa på mig en massa böcker som jag sen aldrig läser. Jag har säkert 30-40 (om inte mer) böcker hemma som jag inte har läst. När jag köper dom så är ju förstås tanken att jag ska läsa boken, men det blir aldrig av och böckerna i bokhyllan blir bara fler och fler.


Så självklart har jag precis beställt 5 böcker från Bokus (det är ju bokrea), jag har beställt: Kent: texter om Sveriges största rockband, Den 777:e mannen, Bebisbekännelser, Skuld och Äcklig. Får se när dessa böcker blir lästa...

ANNONS
Av bambi - 4 mars 2008 10:35

Jag läste äntligen ut Egalias Döttrar igår, det har tagit mig ett par månader att plöja mig igenom den. Detta har väl mestadels berott på mig och inte på boken. Även fast själva storyn i boken är inte den bästa, så är det en mycket intressant bok.


Egalias döttrar vänder på allt i samhället, där är det kvinnorna som förtrycker männen och männen som hela tiden tänker på sitt utseende och måste bära pehå för att dölja skampåsen. Männen är också dom som tar hand om barnen, kvinnorna föder barnet och överlämnar det till mannen. Eftersom kvinnan har gjort ett stort arbete i att vara gravid så är det mannens tur att ta hand om barnet.


Sexualitet är en stor del av genusperspektivet i boken. Männen får sällan orgasm eftersom deras lust hänger ihop med fortplantning, till skillnad från kvinnan som kan ha sex bara för vällustens skull (utan att behöva riskera någon fortplantning).


Detta är en bra bok som får en att tänka på hur allt i samhället är uppbyggd kring genus. Till och med språket i boken är annorlunda, istället för människa säger dom kvinniska..osv. Den känns väldigt välgenomtänkt, men som jag nämde tidigare så är det inte direkt någon spännande story i boken. Jag ger den därför 3 stjärnor av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

Av bambi - 3 mars 2008 12:28

Jag vill bara upplysa om att Stockholms Universitet har Tema Genus denna vecka. En massa intressanta föreläsningar! Jag tänker gå på flera!

http://www.sus.su.se/temagenus/

Av bambi - 3 mars 2008 09:15

Jag har inte uppdaterat bloggen på ett par dagar eftersom vi var i Skara under helgen. Min svägerska pluggar på Skara Skolscen och dom hade ett uppträdande. Det var trevligt att se. Tyvärr var det några människor i publiken som satt bakom oss som störde hela tiden. Dom sa ca 3 gånger "Åh, va varmt det är" och gäspade väldigt ljudligt! Och detta var männsikor i 40-50-års åldern som betedde sig så respektlöst!


Vi stannade till i Eskilstuna på vägen (vi har bott där tidigare), både på dit vägen och hemvägen. Jag har en massa favoritresturanger i eskilstuna... jag kan verkligen sakna dom nu när vi bor i stockholm. Så på dit vägen så åt vi på sveriges bästa kinaresturang Ming Palace och på vägen hem sveriges bästa pizzeria American Pizza Today. Jag älskar deras pizzor, saknar dom så enormt. Jag tog kort på pizzan... kan lägga ut en bild senare  :)

Av bambi - 3 mars 2008 08:55

Ny månad, ny vecka... och en massa som händer:

3 dagar tills jag fyller år! (på torsdag)

4 dagar tills vi åker på kryssning! (på fredag)

5 dagar tills vi firar vår 6 års dag! (på lördag)

24 dagar till ultraljudet

34 dagar tills vi åker till Teneriffa!

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se