Alla inlägg under mars 2008

Av bambi - 26 mars 2008 08:48

Imorgon sker det... då är det ultraljud! Jag längtar så otroligt mycket! Fick frågan av Dockmamman vad jag själv tror att det är för kön på barnet. Ibland tror jag att det är en pojke (brukar drömma att det är en pojke) och ibland en flicka (oftast, och dom flesta av mina vänner tror att det är det också). Men får se... bara bebisen är glad och frisk  :)

ANNONS
Av bambi - 25 mars 2008 12:47

Hmm.. åt en jättemumsig Ceasarsallad till lunch. Jag är ibland tveksam till om man får äta Ceasarsallad som gravid, för det är ju en del konstiga saker i dressingen och så... men jag orkar inte hålla sån stenkoll. För då oroar man ju sig hela tiden! Jag har bara uteslutit alkohol, rött kött och mjuka ostar från min diet. (Fisk äter jag knappt...)


2 dagar kvar till ultraljudet! Jag längtar så!! Några vänner till mig skrämde upp mig och sa "tänk om det är trillingar!"... Det skulle verkligen vara läskigt! Men jag tror inte att chansen/risken är så stor  :)


11 dagar kvar tills vi åker till Teneriffa! Längtar bort från snö och slask, vill ha sol och värme!  :)

ANNONS
Av bambi - 25 mars 2008 08:47

Dagens outfit består utav:

kashmir kofta från La Redoute

blommig top från H&M

mammajeans från H&M

Hope-halsband från barncancerfonden


Titta gärna på gamla dagens outfit!

Av bambi - 24 mars 2008 16:02

Oj, jag känner mig så duktig! Jag har precis städat sovrummet... det låg kläder överallt och så har jag nu satt igång lite tvätt. Det var länge sen jag städade här hemma, har inte riktigt haft orken och speciellt när jag mår illa bara jag böjer mig ner eller stressar så är det inte så lätt att städa. Tur att jag har en sambo som är så snäll och förstående och tar hand om allt! Jag känner mig verkligen som världens lyckligaste  :)


Han har verkligen tagit hand om mig väl dom senaste månaderna. Jag får nästan inte hjälpa till, när jag försöker så säger han åt mig att gå och sätta mig!


Nej, nu ska jag frossa i lite godis och läsa lite...

Av bambi - 24 mars 2008 14:18

Vitt mammalinne från H&M.

Rosa kashmir kofta från Odd Molly.

Mammajeans från H&M

Bola-halsband, present från en vän.


Titta gärna på gamla dagens outfit!

Av bambi - 24 mars 2008 12:15

Jag har ju glömt att publicera vinnarna i tävlingen om dom fina silversmyckena från Katts of Sweden!


Vinnare av den fina ringen blev: Sanna


Och vinnaren av det fina halsbandet blev: Snowsee

Av bambi - 23 mars 2008 17:46

Vi är väldigt nyfikna på könet på bebisen och tänkte ta reda på det vid ultraljudet. Det är lite underligt att det är så många som blir förvånade när vi berättar detta, nästan som om det anses som "konstigt" att vilja ta reda på könet på sitt barn. Jag vill lära känna mitt barn så mycket som möjligt och kunna tänka ut namn, mm, därför vill jag ta reda på könet.


Jag har fått en hög med gravid-tidningar från en kompis och vi roade oss idag med att göra lite tester där man kunde se om det skulle bli en pojke eller flicka. Det är ju mest skrock, men skoj att testa! :)  På torsdag får vi veta det rätta svaret!


Sax och kniv under kuddar: man ska lägga en sax och en kniv under varsin kudde. Kniven symboliserar pojke och saxen flicka. Älsklingen preparerade kuddarna sen satte jag mig, på kudden med en sax under! Resultat: Flicka!


Magens form: En toppig, utstående mage som knappt syns bakifrån är en pojkmage. En bredare döljer en flicka. Resultat: Flicka!


Pigmentrand: En rand på magen från naveln och nedåt, då är det en pojke. Här syns ingen rand alls! Resultat: Flicka!


Sött eller surt?: Om man är sugen på söta saker så väntar man en pojke, om man hellre vill ha sura saker så väntar man en flicka. Resultat: Pojke!


Babyns sparkar: Om barnet sparkar mest på höger sida är det en pojke, på vänster en flicka. Mycket sparkar tyder också på en pojke, mindre på en flicka. Jag har nästan bara känt rörelser i mitten och på vänster sida. Resultat: Flicka!


Sover på sidan: Om man sover på vänster sida så väntar man en pojke, höger sida en flicka. Jag sover mestadels på rygg eller på vänster sida. Resultat: Pojke!


Skönhet: Det sägs att en flicka "stjäl" sin mammas skönhet, medans om man väntar en pojke så blir man vackrare under graviditeten. Jag har aldrig känt mig glåmigare och finnigare som nu...  Resultat: Flicka!


Slutresultat:

Flicka: 5

Pojke: 2


Det rätta svaret kommer på torsdag!

Av bambi - 22 mars 2008 19:59

Saknad är den tredje boken jag läser av Karin Alvtegen. Jag har även läst Skam och Skuld, som jag läste ut mycket snabbt. Saknad var lite annorlunda, vilket gjorde mig lite besviken.


Saknad handlar om Sibylla som är hemlös, hon blir oskyldigt anklagad för att mördat en man. Man följer hennes flykt och försöker hela tiden hålla sig undan. Man får också tillbakablickar och får veta varför hennes liv har blivit som det blivit. Det är nog tillbakablickarna som jag gillar mest.


Saknad är en helt okej bok, men absolut inte Karin Alvtegens bästa. Det är en del saker i boken som är konstiga (där man tänker "varför gör dom så där?"). Men Alvtegen vann ändå Glasnyckeln 2001 - Skandinaviens bästa kriminalroman för Saknad. Jag ger den 3 svaga stjärnor av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se