Direktlänk till inlägg 17 april 2008

Nationellt Prov

Av bambi - 17 april 2008 10:19

Imorse var det Nationellt Prov i Engelska A, där eleverna skulle skriva uppsats. Varje år är jag väldigt noggrann med tiden, att dörren stängs 08.30, inga sena insläpp tillåts. Varje år blir det tjafs från dom som kommer 3 minuter försent, 10 minuter försent osv osv... och så har ju alla förstås en jättebra giltig anledning. Men det spelar ingen roll vilken ursäkt dom än har så kommer dom inte in.


Visst, vissa tycker att jag är sträng... men jag har sagt till dom under lektionerna att jag stänger dörren 08.30, så detta vet dom om. Jag har även sagt att dom kanske bör ta en tidigare buss/tunnelbana. Jag tycker att en gång om året kan dom se till att vara i tid. Som respekt för dom som kommer i tid så vill jag inte släppa in några alls som kommer försent. Och sen så om man börja släppa in dom som är 3 minuter sena så kommer dom som är 6 minuter sena också vilja komma in... osv... var ska man då dra gränsen?


Detta år var det ca 5-6 stycken som jag fick stå och argumentera med. Men allra värst var det året som en annan lärare som hjälpte till och vaktade Nationella Proven släppte in en elev sent, och då fick jag höra av en annan elev "varför fick han komma in, men inte jag?". Så då fick jag gå och kasta ut den elev som felaktigt hade blivit insläppt... det var ju trist, men man måste ju behandla eleverna rättvist.


Så nu har jag 41 uppsatser att rätta  *jipee*   *not*

 
ANNONS
 
Ingen bild

jenny

17 april 2008 16:34

tycker du gör helt rätt i att inte släppa in de som kommer för sent! vad ska dom göra sen efter slappa gymnasiet när dom kommer för sent till jobbet, tentaskrivningen, läkartiden osv..nä det går inte :)

 
Ingen bild

jessica

17 april 2008 20:06

du är en sån lärare som alla hatar. varför inte bara släppa in dom? nu får dom ju inget betyg på det här.

 
Erika

Erika

17 april 2008 23:43

Visst det är bra att hålla på reglerna med tider, det håller jag med dig om till 100% Men som skolungdom känner jag en viss sympati. Hade stora problem själv, min pappa blev tvungen att skjusa in mig innan han skulle till jobbet så jag skulle hinna i tid. Kom väl till skolan runt 07.30, min vanliga buss hade kommit till skolan runt 08.30-08.40 Tycker att det är dags att folk börjar reagera nu med det här med dåliga bussförbindelser. Av döma av det du skrev ligger skolan du jobbar på i en större stad? Jag bor på landet och det går sammanlagt 5 bussar till skol-"staden" utspritt över hela dagen. Jag har fått höra att de inte har någon skyldighet att transportera gymnasieelever. Om jag knappt kommer till skolan till den utsatta tiden, knappt kommer hem från skolan, varför förväntas man gå i skolan? Det borde göras en aning lättare, tycker du inte det? Tycker att det är dåligt att min pappa ska behöva skjusa mig.

http://www.rosenl00fen.bloggagratis.se

 
bambi

bambi

18 april 2008 08:20

Jessica: Ja, när jag ändå ruckar på reglerna... varför inte ge alla G på en gång?? Så svårt kan det inte vara att komma i tid en gång om året!

http://bambi.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ullis

18 april 2008 11:18

Tycker att du gör helt rätt, alldeles för många elever som saknar respekt för omvärlden, och tar för givet att allt bara ska fixa sig ändå. Gör det inte det ser de det självklart inte som att det faktiskt bara är deras eget fel och ingen annans. Ansvar är något de måste lära sig, det är ju inte ditt fel att de inte får g som Jessica skrev, utan som sagt deras eget. Det behövs hårdare tag, eftersom inte föräldrarna verkar klara av det måste skolan ta sitt ansvar.

 
Ingen bild

jessica

18 april 2008 17:19

ja varför inte, alla som verkligen försöker borde få g

 
Erika

Erika

20 april 2008 22:27

Till Ullis: Är du mamma? Du måste verkligen vara hemsk då. Av döma av det du har skrivit gillar du att pressa barn. Det behövs hårdare tag säger du. Jag hoppas verkligen inte att då håller med folk som säger att betygsystmet måste skärpas, att betygen ska införas tidigare, att lärarna ska få agera mera. Vi barn/ studenter är redan pressade nog! Vi klarar snart inte av allt längre. Har du en aning om hur många barn som får ångest och som bli deprimerade för skolan? Lärare ser bara läxorna och proven i just DERAS ämne. Det är ju inte så mycket tycker de, men det är det om man lägger ihop allt. JAG säger att det är vuxna som saknar respekt för ungdomar, de gör sig därmed inte förtjänade av att få våran respekt. Att klara godkänt i en kurs är ens eget ansvar, men till viss del lärarens med. Det finns för många inkompetenta lärare i Sverige och det har lyckligtsvis uppmärksammats allt mer på sista tiden. Vem säger att det alltid är föräldrarnas fel om en ungdom kommer 5 minuter för sent eller få ett IG på ett prov? Det kan lika väl vara skolan som är pest och pina.

http://www.rosenl00fen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se