Direktlänk till inlägg 28 april 2008

Respekt?

Av bambi - 28 april 2008 11:20

Usch, det är hemskt att läsa i aftonbladet om hur våld mot lärare blir allt vanligare.


Själv så har jag aldrig utsatts för våld eller känt mig hotad av någon elev, men jag har kollegor som har berättat om hot och våld. Har haft en kollega som blev knuffad åt sidan när en elev inte blev insläppt i klassrummet och har haft flera kollegor som har känt sig hotade.


Det är aldrig roligt att höra detta från sina kollegor. Men man märker tydligt att elever inte alltid har respekt för lärarna, det har t.ex hänt mig tre gånger under mina 4 år som lärare att elever som jag har bett lämna klassrummet inte har gjort det. Och jag vet att jag inte är ensam om detta problem.Jag är dock väldigt envis och skulle aldrig bara låta en elev vara kvar om den inte vill lämna klassrummet, utan då får man hämta en annan lärare eller rektorn som får hjälpa till i situationen.


Men det är inte bara elever som inte vill lämna klassrummet när man ber dom, som är problemet, många elevers sätt att tilltala lärare är också respektlöst. Så fort jag hör några elever prata skit om en annan lärare så brukar jag säga åt dom att inte prata så om en lärare... jag tycker att det är ganska elakt att öppet prata skit om en lärare. Ibland verkar elever inte tro att lärare också är människor med känslor?


Jag har många gånger varit med om elever som tycker att det är dom som bestämmer och som kan säga "Jag ska inte ha frånvaro!" eller "Jag ska få göra si eller så...". Som jag nämnde tidigare så är jag extremt envis och jag gillar inte alls när elever säger sånt, så dom brukar verkligen inte komma nån vart med det...


Grunden till problemet är bristande respekt för lärare, och jag tror att det har mycket med uppfostran och samhället vi lever i. Samhället har kanske blivit "kallare" och barn/ungdomar är vana vid att få som dom vill och ser inte alla andra runt omkring dom... eller vad säger ni..?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mia

28 april 2008 14:19

Jag tror att det är bristande respekt för människor (inte bara "lärare") som är problemet. Klimatet är hårdare. Det är ju inte alls ovanligt (snarare regel än undantag) att höra yngre referera till andra med "tilltalet" hora och liknande.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se