Alla inlägg under april 2008

Av bambi - 18 april 2008 09:34

Tänk er att ni är med i ett travlopp, ni ligger på tredje plats och rider då om den som ligger på andra plats. På vilken plats ligger ni då?


En kollega drog denna "historia" för några elever... dom hade lite svårt för den.... hihi... klarar ni av den?

ANNONS
Av bambi - 18 april 2008 08:21

Dags att inviga mina nya ballerinor! Solen skiner genom fönstret (som ni ser) så jag tyckte att det passade bra idag  :)


Linne från Gina Tricot under

Stickad klänning från Asos

Strumpbyxor från H&M

Blå-metallic ballerinor från H&M nya!

Armband från KyssJohanna

Klocka från Calvin Klein

FörlovningsringTitta gärna på gamla dagens outfit!

ANNONS
Av bambi - 17 april 2008 10:19

Imorse var det Nationellt Prov i Engelska A, där eleverna skulle skriva uppsats. Varje år är jag väldigt noggrann med tiden, att dörren stängs 08.30, inga sena insläpp tillåts. Varje år blir det tjafs från dom som kommer 3 minuter försent, 10 minuter försent osv osv... och så har ju alla förstås en jättebra giltig anledning. Men det spelar ingen roll vilken ursäkt dom än har så kommer dom inte in.


Visst, vissa tycker att jag är sträng... men jag har sagt till dom under lektionerna att jag stänger dörren 08.30, så detta vet dom om. Jag har även sagt att dom kanske bör ta en tidigare buss/tunnelbana. Jag tycker att en gång om året kan dom se till att vara i tid. Som respekt för dom som kommer i tid så vill jag inte släppa in några alls som kommer försent. Och sen så om man börja släppa in dom som är 3 minuter sena så kommer dom som är 6 minuter sena också vilja komma in... osv... var ska man då dra gränsen?


Detta år var det ca 5-6 stycken som jag fick stå och argumentera med. Men allra värst var det året som en annan lärare som hjälpte till och vaktade Nationella Proven släppte in en elev sent, och då fick jag höra av en annan elev "varför fick han komma in, men inte jag?". Så då fick jag gå och kasta ut den elev som felaktigt hade blivit insläppt... det var ju trist, men man måste ju behandla eleverna rättvist.


Så nu har jag 41 uppsatser att rätta  *jipee*   *not*

Av bambi - 17 april 2008 08:02

Igår så spelade jag en $11 turnering med 212 personer, jag kom på tredje plats och vann då $190 (så jag gick plus en tusenlapp). Men jag kunde inte riktigt njuta av vinsten eftersom jag låg 2:a (när vi var 3 kvar) och jag gick all-in mot den som låg 3:a, jag hade AA och den hade 22 och självklart så träffar den en 2:a på rivern! Åh, så arg jag blev! Älsklingen försökte trösta mig med att jag kom ju 3:a och att det var jättebra, men jag kunde inte sluta tänka på att jag borde ha vunnit den handen och kommit 2:a!!!

Av bambi - 16 april 2008 15:48

*snyft*  Jag fick mail om att det bara fanns 4 gånger kvar av gravid-vattengympan, sen är det sommaruppehåll. Men vi som ska föda i slutet av sommaren då?  :(


Och så kan jag inte börja förrän 25 maj heller...


Jag som ville börja nästa vecka och gå 10 gånger... men eftersom det är värsta babyboomen nu så tar ju allt slut direkt  :(

Av bambi - 16 april 2008 15:21

Dagens outfit består idag utav:


Top/tunika från Gina Tricot

Mammabyxor från Cocoon


Ganska enkel outfit! :)


Titta gärna på gamla dagens outfit!Av bambi - 16 april 2008 09:54

Vi var hos barnmorskan igår. Vi pratade lite om olika kurser som vi vill gå, så vi har anmält oss till profylaxkurs och vi ska anmäla oss till föräldrarkurs och visning på BB. Jag mailade och anmälde mig till vattengympa för gravida också. Många olika kurser blir det, och dyrt!


Hon tog en massa prover och det visade sig att jag hade ganska lågt blodsocker (men jag hade inte ätit på ett tag och jag är väldigt känslig, måste äta väldigt regelbundet annars blir jag på dåligt humör och mår dåligt). Hon sa att jag kanske hade hög ämnesomsättning efter mitt blodsocker var lite känsligt... och det kanske stämmer? Jag äter ju ganska mycket.... och gjorde även innan jag var gravid.


Sen så hade jag ett väldigt lågt järnvärde, så hon undrade om jag kände mig trött... och jag har ju känt mig trött hela graviditeten... så jag har inte märkt nån direkt skillnad att mitt järnvärde har sjunkit. Men jag måste i allafall börja äta järntabletter, och så köpte vi blutsaft igår, men det var inte riktigt tillräckligt med vad jag behöver få i mig....


Men annars var allt bra... hon kände på magen och lyssnade på bebisens hjärtljud. Han hade ganska hög puls: 159, men det ska ligga mellan 120-160.

Av bambi - 15 april 2008 09:44

Jenny som tidigare lämnade en kommentar var lite nyfiken på tiden då jag växte upp i USA. Så jag tänkte att jag kunde berätta lite...


Jag är född i USA, bodde där tills jag var 9 år. Min pappa fick jobb där, så mina föräldrar flyttade dit och ett år senare föddes jag. Vi pratade svenska hemma, men när jag blev lite äldre och gick i skolan så tyckte jag att det var ganska töntigt med svenska (alla mina kompisar pratade ju engelska), så jag svarade oftast på engelska.


Vi åkte ofta till Sverige och hälsade på släktingar, min mamma hade sin äldsta dotter kvar här i Sverige. Jag är ett riktigt sladdbarn och min yngsta storesyster är 16 år äldre än mig... så man kan nästan säga att jag växte upp som ensambarn.


Sen straxt efter det att jag fyllde 9 år så skilde sig mina föräldrar och då ville min mamma flytta tillbaka till Sverige, så hon tog med mig hit. Jag var inte så glad över att flytta från mina vänner till kalla Sverige, men jag fick snabbt nya vänner här. Ett par år senare så flyttade även min pappa tillbaka till Sverige, han kände nog sig lite ensam kvar där i USA. Men vi brevväxlade under hela tiden han bodde i USA och han kom och hälsade på ibland.


Idag känner jag mig helsvensk, men jag känner en värme för USA som jag ändå växte upp i. Varje morgon i skolan fick vi säga The Pledge of Allegiance till den amerikanska flaggan, med höger hand på våra hjärtan. Man lärde sig att vara stolt över landet man bodde i.


Så jag föredrar amerikansk humor och jag gillar amerikansk snabbmat så som Pizza Hut och Burger King (fast min favorit i USA var Carls Jr. som inte finns här i Sverige). Jag älskar milkshakes, Dr. Pepper, Oreos, Reeses Pieces, Root Beer, jordnötssmör och allt det där som jag växte upp med att äta.


Min storasyster som fortfarande bodde kvar här i Sverige när jag växte upp var förfärad när jag var liten och hälsade på här i Sverige och den enda formen av potatis som jag åt var strips och när jag åt sprutgrädde direkt från burken  :)

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se