Direktlänk till inlägg 2 juni 2008

Föräldrarledighet

Av bambi - 2 juni 2008 12:25

Jag blir så trött på alla som frågar mig om min kille ska vara hemma nåt med barnet... det är ingen som frågar mig om jag ska vara hemma?? Jag svarar i allafall att han ska ta sin halva, vi ser det som en självklarhet  (jag brukar säga detta ganska surt också). Men detta med att det är vissa pappor som bara tar ut några månader eller ett par veckor av sin föräldrarledighet, det förstår jag inte. Även om man förlorar en hel del pengar på det så är det många länder där man inte alls får mycket betald ledighet överhuvudtaget, t.ex i USA får dom två betalda månader. Hur gör dessa föräldrar?


Jag tycker att det handlar om att prioritera, vad är viktigast pengar eller att lära känna sina egna barn och vara delaktig i deras uppfostran? När man ligger på dödsbädden, vad tror ni att man ångrar mest... att man inte jobbade mer eller att man inte var med sina barn mer?

 
 
Ingen bild

a-k

2 juni 2008 12:45

Jag tycker man skall dela dagarna precis efter hur man tycker och känner. Sånt kan man aldrig dela i procent eller siffror.Så 100/0, 50/50 whatever.

 
Helén

Helén

2 juni 2008 15:22

Tycker att det är helt upp till föräldrarna att dela dagarna precis som de vill. Här där jag bor är det många pappor som jobbar inom industrin och tjänar ganska bra, sen är det många mammor som är arbetslösa eller har lågt betalda jobb. Då förstår jag att man väljer att mamman är hemma, hur ska man annars klara det ekonomiska?!

http://vardagsliv.bloggagratis.se

 
bambi

bambi

2 juni 2008 16:13

Det där med det ekonomiska har jag redan tagit upp i inlägget...

http://bambi.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mia

2 juni 2008 17:02

Visst det råder ingen tvekan om att det är viktigare att vara hemma med sina barn istället för att prioritera jobbet. Dock är det ju så att alla inte har valfriheten. Har man det riktigt dåligt ekonomiskt som arbetslös eller inom lågavlönade jobb osv så kanske man inte har lyxen att välja. Då måste den som tjänar mest arbeta. Tyvärr.

 
Ingen bild

Stina

2 juni 2008 21:15

Tycker också att man ska få dela som man vill! Ser ingen vinst med att öronmärka dagar för respekive förälder det löser familjerna bäst själva!
För oss är det så att om jag tar mest dagar så har pappa råd att vara hemma mer med oss skulle vi splitta 50/50 hade han fått jobba mycket mer övertid för att det skulle gå runt. Sjukt men sant!
Det är bara dagar på ett papper och dom säger ingenting om hur mycket tid förälrarna spenderar med barnet!

 
Helén

Helén

3 juni 2008 15:43

Jag menade precis som Mia, att alla tyvärr inte har valfriheten att välja. Man lever kanske redan på gränsen och då har man inte ens chansen att prioritera. Man måste ju överleva också.

http://vardagsliv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards