Direktlänk till inlägg 2 juli 2008

Att föda

Av bambi - 2 juli 2008 15:09

Förra veckan på föräldrakursen så fick vi boken Att föda skriven av barnmorskan Gudrun Abascal som har över 30 års erfarenhet. Hon driver BB Stockholm där vi ska föda.


Boken innehåller all fakta man behöver veta inför förlossningen. Varje kapitel avslutas med 1-2 berättelser ur verkligheten, dessa tyckte jag nog var bäst med hela boken.


Boken har kapitel som handlar om normala förlossningar men även ett kapitel om att föda ett handikappat, sjukt eller dött barn. Jag tycker att det är bra att hon blandar fina solskenshistorier med allvarliga historier.


Sista kapitlet handlar om Födandets Historia, vilket är intressant att läsa. Hur synen på förlossning har gått från att se det som en operation och att allt ska vara sterilt till att det ska vara så naturligt som möjligt.


Det var en mycket intressant och lättläst bok och jag rekommenderar den starkt till alla gravida. Jag ger den 4 stjärnor av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se