Direktlänk till inlägg 7 juli 2008

Tusen strålande solar

Av bambi - 7 juli 2008 14:41

Igår kväll läste jag ut Tusen strålande solar av Khaled Hosseini. Jag har tidigare läst hans debutroman Flyga Drake, som jag tyckte var väldigt bra!


Tusen strålande solar utspelar sig i Afghanistan (precis som Flyga Drake). Man får följa två kvinnor, Mariam och Laila. Mariam växer upp fattigt och utstött och när hennes mamma dör blir hon tvingad att gifta sig med en 30 år äldre man. Mariams liv är en tragisk historia, hon känner sig ensam och oälskad.


Det blir inte direkt bättre när hennes man, efter nästan 20 års äktenskap vill skaffa sig en till fru. Den yngre och väldigt attraktiva Laila. Detta får Mariam att känna sig ännu mer ensam och utstött, speciellt när Laila kan ge deras make nåt Mariam inte kunnat... ett barn...


Det är en helt otrolig historia och man vill inte lägga ifrån sig boken. Man vill aldrig att den ska ta slut! Jag ville nästan börja läsa om den direkt när den var slut! Det är helt klart en av dom bästa böckerna jag har läst! Det var nån som sa att denna bok var som Flyga Drake upphöjt till 100. Jag ger den utan tvekan 5 stjärnor av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hadil

15 juli 2008 20:13

jag har också läst denna bok, och jag tycker att den är härlig beskrivning om livet och hur kvinnor behandlas där, Han är en grym författare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se