Direktlänk till inlägg 7 juli 2008

Mitt kära körkort...

Av bambi - 7 juli 2008 20:55

Imorgon ska älsklingen skriva teoriprovet för körkortet.. vi är/var båda ganska sena med att skaffa körkort. Jag skaffade mitt för två år sen och älsklingen ska försöka hinna med det i år.


Mitt körkort är ganska speciellt för mig eftersom jag behövde kämpa riktigt hårt för det. Jag jobbade extra på komvux samtidigt som jag jobbade heltid på gymnasiet. Jag undervisade en kvällskurs, en kurs på dagen och en distanskurs på komvux under vårterminen 2006. Pengarna som jag tjänade ihop på extrajobbet gick helt och hållet till körkortet.


Jag tog en massa körlektioner (vågar inte ens tänka på hur många det blev...), jag körde ingenting privat. Jag klarade teoriprovet på första försöket, även fast jag bara hade läst igenom boken en gång. Men sen när det blev dags för uppkörning var det lite värre...


Jag var ganska säker på att jag skulle klara mig på första uppkörningen också. Min körskolelärare tyckte att jag var fullärd och jag kände själv att jag var en lugn och bra förare. Så jag åkte till Farsta, älsklingen väntade på mig medans jag körde upp. Jag fick köra runt lite och parkera..osv.. allt gick jättebra... tyckte jag... så jag blev jättepaff när hon sa: "Det här gick ju inte så bra...". Det jag kuggade på var att jag hade kört för sakta, jag hade kört 50 på en 70-väg, så hon tyckte att jag var ett hinder i trafiken.


Jag mindes tydligt orden från halkbane-körningen "man kan aldrig kugga på att man kör för sakta"... "det är bättre att ta det lugnt och försiktigt".. yeah right!! Jag var jätteledsen, men bokade snart in en ny tid för uppkörning.


Sen minns jag inte riktigt vad jag kuggade på när det gäller min andra uppkörning... det är ju inte så lätt att hålla reda på alla när man kör upp 6 gånger! Men några saker jag kuggade på var: jag var tveksam när ajg körde in i en rondell, jag verkade inte veta hur bred bilen var, jag körde lite för fort (ville väl kompensera för att jag kuggade för att jag hade kört för sakta), mm mm.


Jag är själv väldigt förvånad att jag inte gav upp efter tredje, fjärde eller femte gången. Men det jobbiga var att jag kuggade hela tiden på olika saker, så jag visste aldrig riktigt vad jag skulle träna på. Det var kanske så att dom tittade på olika saker? Nåja, nu har jag mitt kära körkort och jag tänker hålla hårt i det  :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se