Direktlänk till inlägg 29 juli 2008

Heter framtidens brottslingar Kevin och Liam?

Av bambi - 29 juli 2008 20:03

Vi har ju redan bestämt vad vår lilla son ska heta (om han nu ser ut som en sån som vi har tänkt). Men man känner ju lite press på sig, namnet man väljer ska han leva med hela livet (om han inte byter efter 18 år förstås). Och självklart har namn betydelse!


Charlotte Hagström har till och med skrivit en bok som heter "Man är vad man heter". Där hon tar upp betydelsen av namn. Där hon skriver att om hon hade hetat Gull-Britt så hade hon nog fått ett annorlunda liv.


En ständig diskussion på Familjelivs forum är så kallade "white trash namn", exempel på såna namn är Kevin och Liam (enligt Wikipedia). Förr var det väl y-namnen som var white trash (Sonny, Conny, etc) och var det inte så att dessa namn förekom oftare bland brottslingar? Betyder det att framtidens brottningar heter Kevin och Liam?


Men man tänker sig verkligen för när man ska tänka ut ett namn till sitt barn. Vilken sorts person är en person som heter X? För nog allt lever vi upp till våra namn?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Yasmin

29 juli 2008 20:36

Ganska kul det där. Har en tjejkompis som fått en liten kille precis som döpt honom till Kevin. Och om vi skulle fått en kille så hade vi velat döpa honom till Liam :)

Tror dock inte på sånt strunt, som om man döper ett barn till Kevin, så kommer han bli brottsling?

Det handlar väl snarare om uppväxten och vilka man börjar umgås med?!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se