Direktlänk till inlägg 31 juli 2008

Barnmorskebesök 37:e veckan (36+5)

Av bambi - 31 juli 2008 15:58

Idag så var vi hos barnmorskan och hade en liten sammanfattning av hela graviditeten (så det kändes som en "avslutning"). Vi var alla överens om att det har avrit en bra graviditet utan några komplikationer. Vi pratade även om våra tankar kring förlossningen. Jag berättade att jag hade inte tänkt ta någon EDA (epidural), utan jag ska försöka klara mig med profylaxandning, massage, akupunktur och dusch/bad.


Bebisen låg fortfarande med huvudet neråt men nu var huvudet fixerat, vilket innebär att han ligger redo!


Hon mätte också livmodern (symfys-fundusmått) som hon har gjort regelbundet. Vi fick med utdrag ur mödrahälsovårdsjournalen som ni ser här ovan. Dom röda prickarna är alltså mitt symfys-fundusmått och man ska ligga emellan dom streckade linjerna (den heldragna linjen är precis i mitten och jag har ju oftast legat på den).

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nybliven mamma

31 juli 2008 16:18

Att tala om smärtlindring inför en förlossning som man aldrig varit med om tidigare är ganska knepigt... Hur kan du veta hur du reagerar på den smärtan? Jag har hög smärttröskel men kan säga att ryggbedövningen var det bästa jag fått (och jag hade inte heller tänkt ta någon ryggbedövning). Bry dig inte om vad du säger nu innan - lyssna på din kropp istället! Du ska också vara medveten om att en ryggbedövning kan dröja en timme eller två då den läggs av en narkosläkare...

 
evelina

evelina

31 juli 2008 22:08

åh vad mysigt att få gå på undersökningar o veta att allt går som det ska! börjar ni bli otåliga nu =)?

http://evelinas.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se