Alla inlägg under juli 2008

Av bambi - 21 juli 2008 12:28

Jag blev väldigt glad när jag loggade in på bloggen och såg att jag hade fått 7 nya trevliga kommentarer under natten  :)


Ni får gärna fortsätta och kommentera en massa!  :)

ANNONS
Av bambi - 21 juli 2008 12:23

Vaknade klockan 2 i natt av värk i höfterna och ryggen. Hur jag än vred mig så gjorde det ont. Till slut gick jag upp och tog två alvedon, men jag somnade inte förrän klockan 4. Känns bättre nu, konstigt att värken kan komma och gå så där plötsligt! Men om den kommer tillbaka så ska jag nog använda bältet jag fick låna av en kompis, bältet är mot foglossning och håller ihop höfterna.

ANNONS
Av bambi - 20 juli 2008 20:50

Jag skulle aldrig ha läst en bok om vampyrer om det inte vore för att tre olika vänner vid tre olika tillfällen rekommenderade denna (plus en massa av mina bloggbesökare!). Men Johan Ajvide Lindqvists bok Låt den rätte komma in var väldigt spännande och kändes inte alls så overklig som jag trodde att den skulle vara.


Boken väver samman flera olika personers berättelser, en ung pojke som blir mobbad men äntligen finner en vän, flera alkoholister som står utanför samhället men har varandra... mfl. Allihopa berörs av denna vampyr som lever i samma förort som dom. Men på väldigt olika sätt...


Jag är inte van vid att läsa skräckromaner, men denna är spännande och aldrig tråkig. Jag ger den 4 stjärnor av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

Av bambi - 20 juli 2008 17:14

Dagens mirakel är detta underbara recept! Visste inte riktigt om jag skulle publicera detta inlägg under "recept" eller "choklad" eftersom det är lite både och... men det blev under "recept". 


Det blev alltså en seg kladdkaka ur Leilas bakbok "A piece of cake" idag. Det är nog den godaste kladdkakan jag har smakat! Riktigt riktigt mumsig blev den! Hade den inne 5 minuter extra och den blev ändå väldigt kladdig!


Här är receptet:

50 g. smör

1/2 dl. matolja

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl farinsocker

2 1/2 dl vetemjöl

4 msk kakao av god kvalitet

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt


Smör och ströbröd till formen

50 gr. mörk kvalitetschoklad 70%


1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.

3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.

5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

Av bambi - 20 juli 2008 16:21

Nya Batman-filmen The Dark Knight måste man ju se nästa helg då den har premiär. Den har fått sjukt bra kritik överallt, och seglat in på första plats på imdb!! Och har alltså gått om den ständiga ettan Gudfadern. *wow*

Av bambi - 19 juli 2008 20:47

Acne ska börja med barnkläder, som kommer vara exakta kopior av deras vuxenkläder (men i miniformat). Söta, eller hur?

Av bambi - 19 juli 2008 13:16

Läste nyss att Bratz-dockorna förlorade en rättslig tvist mot Barbie-dockorna. Rätten ansåg att han som hade ritat Bratz-dockorna hade stulit idén och han hade dessutom jobbat på Mattel (som tillverkar Barbie) när han hade ritat dockorna. Så detta kommer resultera i stora böter och att Bratz-dockorna försvinner!  *jippee*


Är det inte dags för lite mer verklighetstrogna dockor?

Av bambi - 19 juli 2008 12:43

Idag händer inte mycket... jag är ensam hemma en stund då älsklingen är iväg och träffar kompisar. Jag funderade lite på om jag skulle ta och baka lite? Jag är väldigt sugen på att baka lite kakor och godsaker ur Leilas bakbok "A piece of cake". Jag tänkte att det är ju bra att ha lite sånt i frysen till senare när alla komma och hälsar på bebisen.


Annars så blir det till att läsa lite, har hunnit med ungefär halva av Låt den rätta komma in av John Ajvide Lindqvist. Den är ganska bra... kanske inte riktigt min smak.. men ganska spännande  :)


Det blev föresten inget lägenhetsbyte med 3:an på Götgatan... deras son ska tydligen inte flytta hemifrån. Aja, vi får se om det blir nåt annat byte såsmåningom... vi har inte så jättebråttom att flytta härifrån. Vi stortrivs verkligen i vår lägenhet. Jag skulle aldrig flytta härifrån om det inte vore för att vi blir en till....

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se