Direktlänk till inlägg 15 augusti 2008

Min natt på förlossningen

Av bambi - 15 augusti 2008 11:17

Igår kväll när vi låg och såg på 40 year old virgin som gick på tv så fick jag ont i magen. Det var en annorlunda smärta. En skarp smärta på sidorna om naveln. Det gjorde speciellt ont när jag rörde på mig eller om jag spände ut magen. Det var inga värkar utan mer smärta som kom när jag rörde på mig. Så efter en halvtimme så övertalade älsklingen mig att ringa BB.


När jag ringde BB så sa barnmorskan att jag borde komma in, men jag frågade om jag verkligen behövde det (det lät ju så allvarligt). Hon var orolig att det kanske var moderkakan eftersom jag hade ont runt naveln. Men hon sa att jag skulle prova att ta en varm dusch och slappna av och om det inte hade blivit bättre efter en halvtimma så skulle jag ringa tillbaka.


Jag tog en varm dusch, men jag fick mer ont. Så det var bara att ringa BB igen. Då fick jag prata med en annan barnmorska som sa att jag skulle ringa till förlossningen på SÖS och åka in dit på kontroll  eftersom det inte lät som om förlossningen var på gång och BB Stockholm har bara hand om förlossningar. Så jag ringde SÖS, där sa barnmorskan att jag skulle ta två alvedon och vila, men om smärtan inte försvann så skulle jag ringa igen. Så jag tog två alvedon och efter 40 minuter så hade smärtan fortfarande inte försvunnit.


Så jag ringde SÖS igen och hon frågade om jag inte kunde sova? Då nämde jag att dom på BB Stockholm tyckte att jag skulle åka in till SÖS för kontroll så sa hon "ja, då får du väl göra det då". Så vi ringde efter en taxi och åkte in.


När vi kom till förlossningen så kom det en till taxi samtidigt med en tjej som hade intensiva värkar, det var nästan läskigt att se och det kändes lite dumt att stå där bredvid henne med "lite ont i magen" (vilket det kändes som jämfört med henne).


Dom gjorde koll så att jag inte hade urinvägsinflammation och kollade blodtryck och tog blodprover. Jag fick två pluppar på magen som kontrollerade bebisens hjärtljud och om jag hade sammandragningar. Allt såg bra ut men jag fick två sammandragningar under 30 minuter. Blodtrycket var högt så dom blev lite oroliga. En läkare gjorde ultraljud för att kontrollera moderkakan och att livmodern var intakt och allt såg bra ut.


Eftersom dom inte hittade nåt som orsakade smärtan runt naveln (som nu bara var på vänster sida) så trodde läkaren att det var magmusklerna som  var ömma. Men när blodproverna var klara så syntes en tendens till en sorts havandeskapsförgiftning som kallades help (tror jag), så läkaren ville att jag skulle stanna kvar under natten för att göra ett nytt blodprov på morgonen. Älsklingen fick också sova kvar, klockan var nu tre på natten så vi var ganska så trötta!!


Nu på morgonen så tog dom mera prover och kollade blodtrycket igen (fortfarande högt). När dom skulle berätta resultatet så kom läkaren, barnmorskan och undersköterskan in i rummet. Jag tänkte "oj, detta måste vara allvarligt eftersom dom är tre stycken som ska berätta resultatet", det känns ju som ju fler personal som ska vara med desto allvarligare är det. Resultatet på morgonens blodprover visade på lätt havandeskapsförgiftning, vilket betyder att jag ligger precis på nedre gränsen till havandeskapsgiftning. Jag hade ett blodtryck på 140/90 mot mitt annars låga blodtryck på 105/65.


Men som ni förstår så fick jag åka hem och ska till specialmödravården för koll på måndag morgon. Men om jag känner av några symtom (huvudvärk, flimmer för ögonen) så ska jag kontakta förlossningen direkt.


Nu är jag trött, har inte sovit så mycket... så nu ska jag gå och lägga mig en stund!

 
 
MFJG

MFJG

15 augusti 2008 12:02

Oj! Hoppas du fick sova och att smärtan försvinner!

http://madelainef.blogg.se

 
Ingen bild

Malin

15 augusti 2008 12:16

Usch, det låter läskigt. Hoppas allt går bra nu!

 
Ingen bild

julia

15 augusti 2008 13:32

oj, vad läskigt! men skönt att allt gick bra... tänk vilken spännande historia du har att berätta för lillen sen om några år, om när du fick åka in och bli inlagd mitt i natten osv osv... =) kommer han nog tycka är häftigt! nu tror jag för övrigt att han tittar ut ganska snart! lycka till!

 
Nina

Nina

15 augusti 2008 13:35

men usch stackars dig =/
hoppas det inte fortsätter nu..

http://modesida.blogg.se

 
anna

anna

15 augusti 2008 14:00

Jag känner med dig. Hoppas nu att allt går bra. Det är bra att du är under uppsikt.
Lycka till1

http://www.glamour-och-flaskpannkaka.blogspot.com

 
Agnieszka

Agnieszka

15 augusti 2008 14:30

Hejsan! Hoppas du mår bra trots omständigheterna!

http://agnieszka.blogg.se

 
evelina

evelina

15 augusti 2008 16:24

oj då!
hoppas du klarar dig undan nån värre sort havandeskapsförgiftning, och att bebis vill komma ut snart =)
kram

http://evelinas.blogg.se

 
trollpackan

trollpackan

15 augusti 2008 19:24

Ojdå! Hur är det nu då?
Hmmm...de kanske ska sätta igång dig? Kanske bättre att han kommer ut nu? De sätter ju bara ett dropp då, och så kommer värkarna igång efter ett tag.
kramen

http://trollpackan

 
Ingen bild

soderblondie

15 augusti 2008 23:55

FL har knölat jättemkt idag, så jag fick se ditt inlägg i BF-tråden långt efetr jag mailat dig. Läste vad som hänt här men kunde se'n inte maila dig igen. Hoppas allt är lugnare nu. Jag är ju också under uppsikt, även om ditt verkar lite mer dramatiskt. Det skrev i min journal att de kommer sätta igång mig nästa vecka om det fortsätter. Ska på koll igen hos BM på måndag. Känns som man har klippkort;)

Försöker maila igen på FL imorgon så kan vi kanske byta tel nr och prata av oss lite.

Kram V

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards