Direktlänk till inlägg 17 augusti 2008

Ingen fullmåne-bebis...

Av bambi - 17 augusti 2008 09:26

Fortfarande ingen bebis!


Men jag har inte sovit så bra. Bebisen har tryckt neråt ganska mycket under natten och så har jag haft ganska kraftiga "menssmärtor". Så då har jag legat hela natten och trott att det varit på gång och bara väntat på att nåt ska hända (t.ex. att vattnet skulle gå). Så jag har inte sovit många timmar...


Men nu har "menssmärtorna" försvunnit och bebisen är lugn. Jag mådde väldigt illa igår kväll också, så jag tog även det som ett tecken på att det var på gång... men icke!


Läste föresten att man gör av med 500 kcal/timmen under förlossningen... ett riktigt maratonlopp! Jag har ju gått upp ca 20 kg under graviditeten men jag räknar med att ca 10 kg försvinner på en gång vid förlossningen (bebis, fostervatten, blod, moderkaka, mm). Sen när man ammar så går man ner otroligt mycket, första mjölken är ju nästan gul eftersom den innehåller nästan 50% fett. Så det är som att fettsuga sig när man ammar! :)


Nåja... 5 dagar kvar till beräknad förlossning!

 
ANNONS
 
Kisse

Kisse

17 augusti 2008 11:54

Jag gick upp ca 15 kg och trodde som du att jag skulle tappa typ 10 direkt...jag blev helt gråtfärdig när jag ställde mig på vågen dagen efter och hade gått ner 4 kg..sonen vägde 3310 gr. :) Tänkte även berätta att vi är grymt besviken på våran hatchling vagn och tänker reklamera den. först gick bromsen sönder ganska omgående och sedan sittdelen så hoppas eran håller bättre än våran. mailade så fort bromsen gick sönder men har ännu inte fått någon ny del trots att det gått snart 2 mån. får se hur det bli nu men jag hoppas på att få reklamaera hel vagnen och få mina pengar tillbaka, hemskt synd då jag annars varit nöjd med vagnen.

Lycka till med bebisen, snart är all väntan över :)

http://kissegirl.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sofia

17 augusti 2008 13:09

Hej, jag vill bara berätta att jag har tre barn och med den sista lille kille jag fick i feb 08 har jag hel ammat men inte gått ner ett gram, så hoppas inte för mycket.

 
Linda

Linda

17 augusti 2008 13:22

Åh vad spännande och det låter ju som det är på gång snart?! Sambons syster mådde superilla under hela förlosningen och kunde ej ens ta lustgas som planerat.

Vikten ska du nog ej oroa dig för-det lär du gå ner men ingen panik ju. Tror själv ej att vikten är det tuffaste efter man fått barn utan hur kroppen förändras-verkar vara så för många som fött barn. Men eftersom man får en vacker bebis är det värt det tycker ju de flesta.

Hoppas din son vill komma ut snart-måste vara oerhört jobbigt nu sista tiden. Tiden måste krypa fram långsamt och segt.... MEN snart så!!

Återigen tack för du så öppet delar med dig av ditt liv och graviditeten. Kul att följa för mig som ej har barn och som ej ens vet om jag vill ha barn.

stor peppkram

http://fd bakspegeln

 
Linda

Linda

17 augusti 2008 13:26

Jag gick också upp ca 20 kilo under graviditeten. Min son vägde 5165 g när han föddes så när vi åkte hem från BB hade 10 kilo försvunnit. Ammade sedan i 10 månader men kan inte påstå att några kilon "rasat" av mig...tyvärr. (Hår tappade jag dock massor.) Har dock inställningen att viktminskningen får ta den tid det tar.. Kram o lycka till!!

http://linda-andersson.bloggagratis.se

 
trollpackan

trollpackan

17 augusti 2008 13:39

Ja, menssmärtor kan det kännas som när det är på gång, men alla är ju olika. Inte säkert heller att vattnet går på det sätt som du har hört talas om, det gjorde det inte på mig, utan det började bara att sippra ungefär som att man kissar på sig, jag åringde då och de ville att jag skulle komma in för koll, de tog prover och såg att det var fostervatten och satte då igång mig.
Klart att du går ner med amning, men kanske inte så mycket och så fort som du tror;)och du förlorar nog inte så mycket som 10 kg vid förlossningen heller...4-5 kg kanske, beroende på vad bebisen väger...låt det ta den tid det tar att gå ner i vikt sedan.
Kramen

http://trollpackan

 
Ingen bild

Malin

17 augusti 2008 15:18

Och jag som trodde den lille kommit eftersom du inte skrivit på ett dygn :(

 
Ingen bild

ulrika

17 augusti 2008 15:52

Måste vara jobbigt nu på slutet men som någon tidigare skrev så är det nog inte så lång tid kvar tills du har din son hos dig. Lycka till

 
Ingen bild

julia

17 augusti 2008 15:56

åh, idag kommer han, det känner jag på mig! tänk så blir det en hon förresten, tänk så har dom sett fel? =)

 
Ingen bild

Lisa

17 augusti 2008 18:39

Det är nog olika för alla, jag höll också på att börja gråta när jag dagen efter förlossningen bara gått ner 4 kg typ (bebisen vägde 3,5). Men efter en vecka så var det istället -9 kg.
Jag gick upp 15, och gick sedan ned ytterligare 3 kg första månaden.
Sen säger de ju att lika lång tid att gå ner kilona som den tid man är gravid - så ge det 9 månader iallafall.

Lycka till nu med förlossningen som närmar sig med stormsteg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se