Direktlänk till inlägg 30 augusti 2008

Ett av kriterierna redan uppfylld

Av bambi - 30 augusti 2008 19:04

Ok, nu är vi hemma igen från SÖS. Vi har träffat världens mest otrevliga läkare och jag har bestämt mig för att jag absolut inte vill föda på SÖS (för typ hälften av personalen som vi har haft att göra med där har varit otrevliga eller inte skött sitt jobb).


Läkaren var hemskt otrevlig mot sambon som bara försökte hjälpa till. Han frågade om han skulle tända lamporna i taket men hon snäste av honom, han frågade om han skulle slänga pappret som hon torkade av min mage med men fick ett otrevligt svar att hon minsann kunde slänga pappret själv. Hon var ironisk mot oss när vi inte förstod och det värsta var att hon ringde till BB Stockholm och sa att jag hade havandeskapförgiftning och borde alltså inte föda där!!!!


För det första så har jag bara hört att jag hade lätt havandeskapsförgiftning och alla kontroller jag varit på har sett jättebra ut sen dom upptäckte att jag hade högt blodtryck, så det kändes verkligen som om hon bara ville "förstöra" för mig... att jag inte ska få föda på BB Stockholm.


Men jag ringde BB Stockholm nu när vi kom hem och hon sa att om jag nu har fått diagnosen havandeskapförgiftning så får jag troligtvis inte föda där, men att det är bara min ordinarie barnmorska som kan stryka min plats och jag inte hört nåt om det från min ordinarie barnmorska! Det är bara SÖS som har bestämt att jag ska gå på extra kontroller inte min ordinarie barnmorska.


Nåja, den trevliga barnmorskan på BB Stockholm sa att jag fick ringa dit om förlossningen kommer igång men att jag skulle berätta om min situation så får dom ta ställning om jag får föda där eller inte. Annars så tänkte jag nog föda på Danderyd... var som helst förutom SÖS!


Det var slemproppen som hade lossnat. Jag var nu öppen 3,5 cm, så det har verkligen hänt grejer. Läkaren gjorde en ordentlig hinnsvepning, som är en slags igångsättning... så barnmorskan på SÖS trodde verkligen att det skulle komma igång snart.


Barnmorskan berättade att man ska uppfylla 2 av 3 kriterier för att det medicinskt ska räkna som att förlossningen är igång (så att man inte bli hemskickad) och dom 3 kriterierna är:

1.) Vara öppen minst 3-4 centimeter

2.) Vattnet har gått

3.) Man har 3 värkar på 10 minuter


Så jag har ju redan uppfyllt ett av kriterierna och har bara 6,5 centimeter kvar! *jippee*



Hoppas hoppas att jag får föda på BB Stockholm!

 
 
trollpackan

trollpackan

30 augusti 2008 19:36

Hoppas att du får som du vill då, och att de har resurser att klara det om det visar sig att du har havandeskapsförgiftning.
det är inte bra med otrevlig, oproffsig personal, men jag tippar på att det är hög belastning och lite personal(jag är ju f.d landstingsanställd...) och de är ju bara människor de också;)
Hoppas att det går bra nu!
varma kramar

http://trollpackan

 
Starmama

Starmama

30 augusti 2008 20:41

Låter väldigt konstigt. Jag har fött båda killarna på SÖS och bara haft med trevlig personal att göra. Synd att du har haft sån otur !!! Vad det gäller havandeskapsförgiftning och högt blodtryck så tyvärr tror jag inte att du får komma till BB Sthlm. TYVÄRR! För man ska ha en helt normal graviditet utan vilka som helst komplikationer för att få föda där. Jag hade helt normala graviditeter förutom att jag gick 12 dgr över tiden första gången (andra sonen föddes på BF) och valde från början att föda på SÖS. Jag gick hos en privat barnmorska på MamaMia på Götgatan och var supernöjd med alltihopa!

LYCKA TILL var du än ska få föda! För snart ligger du inne, KRAM!

http://starmamas.blogg.se

 
Grynisen

Grynisen

30 augusti 2008 21:36

Usch vad tråkigt eran upplevelse har varit idag :-( På ett sådant ställe är det ju så viktigt att man känner trygghet från första stund. Det är ju trots allt en väldigt privat händelse som man ska genomgå tillsammans med främlingar.

Jag önskar dig och din sambo stort lycka till igen, och jag hoppas att ni får en fantastisk barnmorska som stöttar, vägleder och hjälper till att välkomna er lilla bebis till världen :-)

Stor kram

http://grynisen.bloggagratis.se

 
Evelina

Evelina

30 augusti 2008 21:58

hoppas hoppas hoppas!
och hoppas lillkillen kommer nu inatt så ni slipper vänta mer =)
LYCKA till om jag inte hinner kika in här mer innan imon efter jobbet, då kanske du redan är mamma!
kram

http://evelinas.blogg.se

 
Frida och Pricken

Frida och Pricken

30 augusti 2008 22:13

Nu är det nära!!!

http://fridaochpricken.blogspot.com

 
Nina

Nina

30 augusti 2008 22:49

asså fy fan. å ja som tillhör sös jag oxå =/ jag vill inte ha det sådär alls. Jag vet att huddinge ska vara bra (har du sett barnmorskorna?) plus att två från min mans släkt jobbar där.. De är iaf hur gulliga som helst. men ja har varit helt anti det sjukhuset just för att min mormor dog där för ett år sen. klarar inte av huddinge. men om det ska vara sådär på sös så vill ja inte vara där heller.. hellre då stå ut med huddinge.. stackars dig..

Den där läkarn ska inte jobba på den där avdelningen överhuvudtaget. vadå tror hon att man ska kunna allt eller? och det är väl snällt om nån försöker underlätta för henne.

usch ja hoppas du kommer till en bra läkare som gör din födsel så bra som möjligt!!

http://modesida.blogg.se

 
Sandra

Sandra

31 augusti 2008 04:48

Åh vad jag hoppas att det kanske redan blivit bebis för er nu... Jag födde min lille kille på SöS för 2 dygn sedan och måste säga att jag mött änglar rakt igenom... Hade en TUFF förlossning men var så väl omhändertagen hela vägen. Är bebben inte hos er nu så håller jag tummarna stenhårt...

http://frusandra.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards