Alla inlägg under augusti 2008

Av bambi - 17 augusti 2008 15:58

Som jag tidigare har skrivit så känner jag mig lugn inför förlossningen. Nu längtar jag till förlossningen, känner ingen rädsla alls... bara spänning och förväntan.


Men det kanske är därför man måste vänta så länge? Så att man hinner tröttna på att vara gravid och då går man igenom vad som helst för att slippa vara gravid längre och bara få sin bebis.


Jag letar tecken hela tiden nu.. varje stund av magont känns som en steg närmare förlossningen. Så jag blir nästan glad när jag får magont! Konstigt va? Men man blir ju ganska konstig av att vara gravid!

ANNONS
Av bambi - 17 augusti 2008 09:26

Fortfarande ingen bebis!


Men jag har inte sovit så bra. Bebisen har tryckt neråt ganska mycket under natten och så har jag haft ganska kraftiga "menssmärtor". Så då har jag legat hela natten och trott att det varit på gång och bara väntat på att nåt ska hända (t.ex. att vattnet skulle gå). Så jag har inte sovit många timmar...


Men nu har "menssmärtorna" försvunnit och bebisen är lugn. Jag mådde väldigt illa igår kväll också, så jag tog även det som ett tecken på att det var på gång... men icke!


Läste föresten att man gör av med 500 kcal/timmen under förlossningen... ett riktigt maratonlopp! Jag har ju gått upp ca 20 kg under graviditeten men jag räknar med att ca 10 kg försvinner på en gång vid förlossningen (bebis, fostervatten, blod, moderkaka, mm). Sen när man ammar så går man ner otroligt mycket, första mjölken är ju nästan gul eftersom den innehåller nästan 50% fett. Så det är som att fettsuga sig när man ammar! :)


Nåja... 5 dagar kvar till beräknad förlossning!

ANNONS
Av bambi - 16 augusti 2008 21:55

Bebisen har hållt på och tryckt en del neråt.. känns som om han vill ut nu! Hoppas att det är på gång. Det kanske är fullmånen som påverkar honom? *hoppas hoppas*


Lilypie Expecting a baby Ticker

Av bambi - 16 augusti 2008 18:55

Här är min samling av Odd Mollysar. När jag gjorde ett inlägg om mina Mollysar för över 8 månader sen så hade jag 14 stycken, några har försvunnit och några har tillkommit så nu har jag 19 stycken plagg.


1.) Sidenkjol från Burn Baby Burn kollektionen - 100% silke, har tyvärr inte använts så mycket. Men jag tycker att den är såååå snygg!

2.) Beiga #125 Knit Mittens

3.) Mörkblå #336 Everyday Long Cardigan - en utav mina älsklingar, används fortfarande flitigt. En utav mina bästa köp!

4.) Grå #642 Pointele Rib s/less - Sött linne som tyvärr bara har blivit använt nån enstaka gång!

5.) Vinröd kofta från Living Tenfold kollektionen - Aldrig använd, tycker att den är lite kort så jag funderar på att sälja den!

6.) Röd #495  Ltd Edition Silk s/less Dress - Använde denna silkesklänning flitigt runt jul förra året!

7.) Mörkblå #215 Rib Jersey Tank - Supersött linne, en av mina favoriter!

8.) Vit #573 Silk Loves Jersey - Också en av favoriterna, passar till både vardags och fest!

9.) Beige #643  Pointele Rib Wrap - Har använts en del under graviditeten, då den är av omlottmodell så har den funkat fint!

10.) Chalk (men på bilden Grå) #657 Cotton Holeknit Cardigan - Har bara använts nån enstaka gång men tycker att den är riktigt snygg!

11.) Grå #382 Private Skirt - Har använt denna kjol ett par gånger, både som den är och som underkjol.

12.) Mörkblå #466 Mmm... Skirt - Jag gillar verkligen denna kjol! Supersnygg!

13.) Vit #481 Fleur De Lys Smock Embr s/s Blouse - Älskar denna fina blus, den har många fina detaljer!

14.) Supersöt blus - Användes några gånger innan jag blev gravid

15.) Gul #215 Rib Jersey Tank - Dessa linnen är så användbara! Älskar dom!

16.) Rosa #420 Cashmere/silk Pocket Cardigan - Så otroligt fin och så mjukt material! Hann tyvärr inte använda den mer än nån enstaka gång innan jag blev för tjock för den!

17.) Lila (men på bilden Blå) #665 Smallville Long Cardigan - Sista Odd Molly köpet jag har gjort och jag har redan hunnit använda koftan några gånger. Är verkligen supernöjd!

18.) Grå Odd Molly t-shirt - Älskar denna, tycker att den sitter bra (innan jag blev gravid) och är otroligt snygg! En av mina favoriter!

19.) Odd Molly jacka - som köptes i våras. Blev snart lite för tjock för den, så den har inte använts så mycket! Funderar på att kanske sälja den.

Av bambi - 16 augusti 2008 13:39

Tusen tack för alla uppmuntrande kommentarer! Alla era kommentarer värmer verkligen i hjärtat! :)


Jag mår ganska bra nu, är bara så trött! Sov 12 timmar under natten och skulle kunna sova några timmar nu också! Men annars är allt bara bra. Jag hoppas ju lite grann på att vattnet ska gå nu ikväll eftersom det är fullmåne! Är ju ganska trött på att vara gravid nu!


Vi fick hem våra filmer som vi hyrde från CDON igår, vi blev medlemmar i onsdagskväll så det gick ju snabbt att få hem filmerna! Vi nappade ju på erbjudandet att hyra obegränsad med film i en månad för 49 kronor, jag vet inte hur länge erbjudandet gäller... så passa på ni med! Erbjudandet går endast att nå via denna länk, den vanliga CDON-besökare får ett erbjudande för 99 kronor istället så passa på!


Vi hyrde Bee Movie, I'm not there och Funny Games. Älsklingen har även varit iväg och inhandlat Ben & Jerry's glass... så då överlever vi helgen  :)

Av bambi - 15 augusti 2008 18:39

Har legat och sovit en massa och vilat, har varit väldigt skönt. Man sover ju inte direkt så bra på sjukhus. Men jag mår hyfsat bra så jag hoppas att havandeskapsförgiftningen inte blir värre. Är fortfarande ganska trött dock, så jag återkommer nog till bloggen imorgon! God natt på er  :)

Av bambi - 15 augusti 2008 11:17

Igår kväll när vi låg och såg på 40 year old virgin som gick på tv så fick jag ont i magen. Det var en annorlunda smärta. En skarp smärta på sidorna om naveln. Det gjorde speciellt ont när jag rörde på mig eller om jag spände ut magen. Det var inga värkar utan mer smärta som kom när jag rörde på mig. Så efter en halvtimme så övertalade älsklingen mig att ringa BB.


När jag ringde BB så sa barnmorskan att jag borde komma in, men jag frågade om jag verkligen behövde det (det lät ju så allvarligt). Hon var orolig att det kanske var moderkakan eftersom jag hade ont runt naveln. Men hon sa att jag skulle prova att ta en varm dusch och slappna av och om det inte hade blivit bättre efter en halvtimma så skulle jag ringa tillbaka.


Jag tog en varm dusch, men jag fick mer ont. Så det var bara att ringa BB igen. Då fick jag prata med en annan barnmorska som sa att jag skulle ringa till förlossningen på SÖS och åka in dit på kontroll  eftersom det inte lät som om förlossningen var på gång och BB Stockholm har bara hand om förlossningar. Så jag ringde SÖS, där sa barnmorskan att jag skulle ta två alvedon och vila, men om smärtan inte försvann så skulle jag ringa igen. Så jag tog två alvedon och efter 40 minuter så hade smärtan fortfarande inte försvunnit.


Så jag ringde SÖS igen och hon frågade om jag inte kunde sova? Då nämde jag att dom på BB Stockholm tyckte att jag skulle åka in till SÖS för kontroll så sa hon "ja, då får du väl göra det då". Så vi ringde efter en taxi och åkte in.


När vi kom till förlossningen så kom det en till taxi samtidigt med en tjej som hade intensiva värkar, det var nästan läskigt att se och det kändes lite dumt att stå där bredvid henne med "lite ont i magen" (vilket det kändes som jämfört med henne).


Dom gjorde koll så att jag inte hade urinvägsinflammation och kollade blodtryck och tog blodprover. Jag fick två pluppar på magen som kontrollerade bebisens hjärtljud och om jag hade sammandragningar. Allt såg bra ut men jag fick två sammandragningar under 30 minuter. Blodtrycket var högt så dom blev lite oroliga. En läkare gjorde ultraljud för att kontrollera moderkakan och att livmodern var intakt och allt såg bra ut.


Eftersom dom inte hittade nåt som orsakade smärtan runt naveln (som nu bara var på vänster sida) så trodde läkaren att det var magmusklerna som  var ömma. Men när blodproverna var klara så syntes en tendens till en sorts havandeskapsförgiftning som kallades help (tror jag), så läkaren ville att jag skulle stanna kvar under natten för att göra ett nytt blodprov på morgonen. Älsklingen fick också sova kvar, klockan var nu tre på natten så vi var ganska så trötta!!


Nu på morgonen så tog dom mera prover och kollade blodtrycket igen (fortfarande högt). När dom skulle berätta resultatet så kom läkaren, barnmorskan och undersköterskan in i rummet. Jag tänkte "oj, detta måste vara allvarligt eftersom dom är tre stycken som ska berätta resultatet", det känns ju som ju fler personal som ska vara med desto allvarligare är det. Resultatet på morgonens blodprover visade på lätt havandeskapsförgiftning, vilket betyder att jag ligger precis på nedre gränsen till havandeskapsgiftning. Jag hade ett blodtryck på 140/90 mot mitt annars låga blodtryck på 105/65.


Men som ni förstår så fick jag åka hem och ska till specialmödravården för koll på måndag morgon. Men om jag känner av några symtom (huvudvärk, flimmer för ögonen) så ska jag kontakta förlossningen direkt.


Nu är jag trött, har inte sovit så mycket... så nu ska jag gå och lägga mig en stund!

Av bambi - 14 augusti 2008 15:40

Barnmorskan mätte magen och tog blodtryck som vanligt. Jag hade lite högre blodtryck än vanligt. Jag berättade då att jag i tisdags hade sett flimmer för ögonen i 30-40 minuter och att en vän som studerar till läkare sa att det berodde på högt blodtryck. Då blev barnmorskan lite orolig för att jag hade fått havandeskapsförgiftning så hon tog urinprov för det, men allt såg bra ut. Men hon ville ha lite närmade koll på mig så jag ska tillbaka på måndag och kolla blodtryck och sånt.


Jag fick även numret till två stycken angående akupunktur, som hon tipsade om kunde få igång förlossningen. Men jag skulle vänta till den 22:a innan jag testade det. Och det är nåt jag gärna testar!

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se