Alla inlägg under augusti 2008

Av bambi - 20 augusti 2008 18:37

Pratade med min mamma idag. Vi har ju fått bättre kontakt nu under gravidititen, för ett tag så ville jag nästan säga upp kontakten med henne men nu känns det för det mesta okej.


Men hon säger ändå så konstiga saker ibland. Hon berättar t.ex hur hon är så glad att hon ska bli mormor och berättar det för alla och då frågar folk "men är inte du redan mormor?" och då säger hon "jo, men det är extra speciellt nu när min yngsta dotter ska få". Det känns lite konstigt... att mina barn skulle vara extra speciella i hennes ögon jämfört med mina systrars barn. Men så har hon ingen kontakt alls med min äldsta syster och min andra syster bor fortfarande i USA... men ändå... väldigt konstigt att känna och säga så!


Sen så har hon sagt flera gånger att hon längtar efter att få träffa den lille... att vi måste skynda oss att komma och hälsa på dom (hon och hennes kille) så att hon får träffa den lilla så fort som möjligt. Det känns lite konstigt också... brukar inte folk åka till dom som har fått barn och inte tvärtom? Kan hon inte åka hit för en gångs skull, speciellt när vi har fått barn?? Jag vet att dom har lite fobi för stockholm (dom bor i en liten byhåla) men dom kan väl ändå åka hit när vi har fått barn...tycker jag...


Vet inte riktigt hur jag ska göra med min mamma... jag har sagt till sambon nån gång när jag har varit sur att jag inte alls tänker åka och hälsa på dom, att dom får ta och komma hit om hon vill träffa sitt barnbarn för vi åker alltid till dom. Tror att dom har varit här max 2 gånger under dom 3 åren vi har bott i denna lägenhet och vi åker och hälsar på dom kanske varannan eller var tredje månad.  Nåja, får se hur det blir...

ANNONS
Av bambi - 20 augusti 2008 14:23

Sammandragningarna har avtagit, så det verkar inte bli någon bebis idag heller! Däremot så rör han sig jättemycket, det går nästan runt runt i magen som en karusell!


Men han har ju varit en väldigt livlig bebis under hela graviditeten, har alltid känt honom flera gånger om dagen och så har han hickat en massa också. Det har varit skönt på ett sätt för då vet man att allt är bra med honom men ibland är det lite jobbigt när han håller på och rör runt hur länge som helst. Undra om jag kommer sakna den känslan sen när han inte finns där inne längre?Två dagar kvar tills han är beräknad att titta ut, får se om han är duktig och passar tiden!  :)

ANNONS
Av bambi - 20 augusti 2008 11:32

I förrgår så provade vi en ny Ben & Jerry's glass, nämligen Caramel Chew Chew. Den var riktigt god.


Här är min rangordning på dom Ben & Jerry's glassar jag har provat. Just nu är favoriten Vanilla, den är otroligt god att äta precis som den är. Låter ganska tråkigt annars med bara vaniljglass... men den är verkligen supergod! Den slår till och med min gamla favorit Cookie Dough! :)


Phish Food tyckte jag inte alls om särskilt mycket... det var för mycket choklad i den!


Vilken är er favorit Ben & Jerry's glass?

Av bambi - 20 augusti 2008 10:14

Vaknade klockan 4 inatt av att jag hade så ont i ryggen och ena höften. När jag låg vaken en stund så märkte jag att jag även fick sammandragningar med jämna mellan rum. Jag tog 2 alvedon och somnade till slut om.


Min barnmorska ringde och väckte mig vid 9. Hon vill träffa mig imorgon för koll. Jag har känt en del sammandragningar och ryggont (i samband med sammandragningarna) under morgonen. Sammandragningarna gör inte alls ont, magen blir bara så spänd och "växer" till en stor boll. Men jag tog två alvedon till för ryggonten.


Får se om sammandragningarna avtar eller ökar... kan ju vara falsk larm (igen!)

Av bambi - 19 augusti 2008 21:24

Har precis börjat med nästa broderi-projekt - haklappar!

Haklapparna matchar babyfilten som jag har broderat. Men det känns inte som om det är så bråttom med haklapparna eftersom dom börjar väl inte använda haklappar förrän efter ett par månader?


Så här ska dom se ut när dom är klara.


Det är väldigt avslappnande att sitta och brodera och så är det roligt att se resultat. Jag har faktiskt hållt på och broderat sen jag gick på gymnasiet (men då kändes det ganska töntigt...) och har mestadels broderat tavlor.


Jag har haft en hel del sammandragningar nu under kvällen också, men dom gör inte ont... magen blir bara spänd och hård.

Av bambi - 19 augusti 2008 17:22

... så får jag alltid flera kommentarer om att jag säkert är på förlossningen och killen har ploppat ut. Nu har ju inte det hänt än, men om det är på gång så brukar man ju stanna hemma många många timmar så jag tror att jag hinner blogga lite då (om jag inte har så ont så att jag tror att jag ska dö).


Jag har även tänkt att jag skulle sms och mms blogga från BB, så att ni kan följa allt via bloggen. Sen får vi se om jag verkligen klarar av det... men så ser det ut i min fantasi i allafall  :)

Av bambi - 19 augusti 2008 13:55

Jag har fått så fina blåmärken där dom har tagit blodprover på mig. Jag får jättelätt blåmärken. Jag har till och med fått blåmärke på fingertoppen efter blodprov!


Jag skulle ringa specialmödravården och få veta resultaten på blodproverna och få en ny tid, men dom har bara telefontd 08:15-09:15. Så jag får väl vänta och se om dom hör av sig idag då...


Har fortfarande en del sammandragningar, men jag tror inte att nåt att gång än så länge... Nu ska vi se på I'm not there som vi har hyrt!

Av bambi - 19 augusti 2008 10:56

Trodde nästan att det var på gång under natten och kvällen eftersom jag hade en hel del sammandragningar (då magen spänner sig och blir hård som en boll). Har fortfarande lite, men inget regelbundet... så det verkar inte riktigt vara på gång. Har läst om många som har haft sammandragningar i flera veckor innan förlossningen, så det behöver inte betyda så mycket... men jag brukar ju inte ha det så ofta.


Jag hoppas verkligen att det ska vara på gång snart. Vill så gärna träffa lillkillen, drömde om honom inatt... drömmer oftare och oftare om honom. Brukar oftast drömma att han är glad och skrattar  :)


3 dagar kvar!

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se