Direktlänk till inlägg 1 september 2008

September-bebis

Av bambi - 1 september 2008 11:25

Det verkar som om vår son blir en september-bebis i allafall...


Jag ringde Huddinge imorse (valde Huddinge eftersom det var där tv-programmet Barnmorskorna spelades in, så då kanske jag känner mig lite "hemma" där) och jag fick en tid för överburenhetskontroll på onsdag. Det innebär att dom kontrollerar fostervatten, flödet i navelsträngen, etc och så får man då en tid för igångsättning.


Hon jag pratade med lät jättetrevlig och jag känner mig redan mer positiv inställd till förlossningen igen. Jag har inte orkat bloggat på ett tag just för att jag har känt mig ganska deppig, känns som om vi aldrig kommer få någon bebis. Älsklingen tror också att jag varit deppig för att jag är ett riktigt kontrollfreak och jag har känt att jag inte haft nån kontroll. SÖS har ju verkligen överraskat oss flera gånger, t.ex när vi var där i torsdags så säger läkaren att dom vill sätta igång mig dagen efter... det var en rejäl överraskning och när dom säger att jag inte kommer få föda på BB Stockholm...mm! Jag behöver känna att jag har lite kontroll i allafall.


Bf+10 idag, och här i Stockholm går man över max 14 dagar... har läst att i andra kommuner kan man få gå över tiden 3 veckor!!

 
 
Nina

Nina

1 september 2008 12:11

skönt att du ringde dem. jag börjar ändra inställning som bara den till att ändra till huddinge sjukhus bara för att.. jag vill inte ha ett sånt bemötande du fick. jag är oxå ett kontrollfreak rakt av.. och har ja ingen kontroll ja då får ja panik. vill inte ha hela min födsel förstörd för att dem beslutar sig för att vara otrevliga.. usch!

skönt att du ska dit på ons iaf. då kommer du få koll igen! att de gör rätt mätningar och sånt. å vad ja sett på barnmorskorna så verkar de super trevliga där..

http://modesida.blogg.se

 
Ingen bild

a-k

1 september 2008 12:15

Envis bebis du har :). 14 dagar har jag "alltid" hört. Det tycker jag oftast låter rimligt men har dom koll på dig och bebben borde det ju inte vara någon fara i allafall. Skumt att du varit redo så länge utan att det brakat loss på riktigt.Du får väl testa något alldeles nytt. För mig "lossnade" det med dottern 6 dagar över, när jag lyssnade/halvrockade på en konsert med Madonna... Jag fick inte ens kolla klart den fast jag försökte..

 
Sara

Sara

1 september 2008 12:33

Min sambo ville inte ut utan var kvar i magen i 20 dagar, och då lossnade det,naturligt tror jag, där...

Håll ut! Njut av magen så länge du kan och försök tänka på annat. Kanske är som med sen mens? När man tänker på det och oroar sig kommer den aldrig men sedan gör man något och tänker på annat och vips kommer det.
(kanske därför a-ks bebis kom just när hon halvrockade till Madonna).

Lycka till, och känn ingen press att du måste leverera något besked till oss eller inte vill lura oss med falsklarm. Vi går ju med dig här på andra sidan skärmen och längtar, väntar och hoppas på att allt går bra för er!

http://smuppra.blogg.se

 
bambi

bambi

1 september 2008 12:37

Tack för era söta kommentarer! Dom värmer verkligen (menar verkligen det!!!)!

Det känns mycket bättre nu när jag har varit i kontakt med Huddinge... känner mig mycket lugnare. Han kommer när han kommer :)

http://bambi.bloggagratis.se

 
Fnuttisen

Fnuttisen

1 september 2008 12:59

Vad skönt att du mår bättre nu. En sån upplevelse med idiotiska människor är det sista man behöver när man själv är orolig. Du gör nog rätt som satsar på ett annat sjukhus. Har själv fött på Huddinge men det var ju några år sen. Dom var underbara då, och eftersom jag bor i huddinge kommun så har många runt omkring mig fött där.
Har inte hört något dåligt om det. Så koppla av nu med lite filmer,(god choklad kanske) :) som sagt han kommer när HAN vill och antagligen trivs han väldigt bra ff med att bo hos dig!
Kramizar Susanne

http://fnuttisen.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

1 september 2008 13:33

Jodå, det gäller iaf här.. 3 veckor.. det är rysligt lång tid.. Jag är glad att jag aldrig gått över mer än 9 dagar... fast jag är mer nervös för att få en jättebebis...

http://chagak.blogg.se

 
Starmama

Starmama

1 september 2008 13:35

Ja, i Sthlm är det numera 14 dgr som gäller och jag tror att det är rätt bra med tanke på att det kan ju vara så att bebisen inte längre mår bra om man kan går över med för många dagar. Därför är det just extremt viktigt att man har rätt mängd fostervatten. Men han kanske blir en 1:a september BEBIS!

http://starmamas.blogg.se

 
Ingen bild

Anne

1 september 2008 14:50

Har nu varit på din sida flera gånger varje dag.Nu tänkte jag att jag måste kommentera och bara säga LYCKA TILL.Kram

 
anna

anna

1 september 2008 16:07

stackars dej att ha fått sånt dåligt bemötande. folk borde inte ha såna jobb om de inte kan vara trevliga och tillmötesgående. det är klart att man är lite hispig när man ska föda barn och vill känna sig trygg. hoppas du får en bra förlossning på huddinge nu! lycka till! snart får du se och hålla i din lilla skatt!

http://storasyrran.blogg.se

 
Ingen bild

Lisa

1 september 2008 16:34

Misströsta inte. Snart har du honom hos dig! Men han väntar tills han är helt redo att möta världen. Och hur än det är så är det MAX fyra dagar kvar. Njut av lugnet medans du har det. Sedan är du mamma för all framtid.

Huddinge blir säkert super! Själv var jag på karolinska i Solna och var HUR nöjd som helst med det. (skulle fött på SÖS men det var fullt och jag blev hänvisad vidare)

Jättestort lycka till nu! Följer bloggen med spänning.

 
Ingen bild

Jenny

1 september 2008 21:23

Jag gick 14 dagar över tiden med min son och när han väl bestämde sig gick det hela på två timmar. Ut kom 5 kg bebis som gottat till sig de extra veckorna...
Han är ett ljuvligt septemberbarn,snart 7 år!
Lycka till!

 
Dockmamman

Dockmamman

2 september 2008 06:48

En liten septemberbebis är inte heller illa, var inte ledsen den kommer när den känner si redo men jag förstår dig har känt som du flera ggr förutom de två som kom för tidigt och det var inte skojigt när det blev så...

Lycka till och jag åker tillbaka till sjukhuset i morgon kväll och vet inte när jag kommer hem igen men jag kikar in så fort jag kommer hem och har tillgång till internet och se hur det går för dig/Kramar i massor

http://stickmonster.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards