Alla inlägg under september 2008

Av bambi - 20 september 2008 12:29

Även fast vi har världens underbaraste baby så är inte allt skimrande rosa moln. Det kanske låter som det ibland, och det låter så på många nyblivna föräldrar... att allt är bara toppen. Men det enda som verkligen är jobbigt är amningen. Om man tog bort amningen så skulle allt vara toppen. Jag var ändå beredd på att amningen skulle vara jobbig. Jag har en vän som berättade att hon grät en halvtimme innan hon visste att hon skulle amma för att hon visste att det skulle göra så ont. Så jag var beredd även fast jag tror att många inte är det...


Jag vet inte riktigt vad som är värst, om det är smärtan (för det gör ont) eller om det är den psykiska pressen. Smärtan känns ändå ganska hanterbar, ibland tar jag alvedon en stund innan och så är den övergående. Men den psykiska pressen känns nog jobbigast, att man måste amma. Jag vet att jag inte måste, det är ingen som har sagt det rakt ut "du måste amma". Men överallt läser man hur bra amning är för barnet, för mig, för anknytningen, osv... det är ju samma sak som att säga "du måste amma".


Så den psykiska pressen att känna sig tvungen att göra nåt som gör ont är väl det som är värst. Jag tycker också att det är så jobbigt att det tar sån tid. Man läser överallt att dom ammar 10-60 minuter. Min son har då aldrig ammat i 10 minuter, det kortaste han har ammat är 30 minuter. Han ammar nästan alltid en timme, så då sitter man fast och kan inte röra sig eller göra nåt på en timme... 8-10 gånger om dygnet.


Men jag biter ihop och tar mig igenom amningen för min underbara sons skull. Jag behövde bara gnälla lite... Men vi har börjat ge honom ersättning nån gång per dygn så att jag och mina bröst får vila nån gång iallafall. Det har hjälp mycket... då känner jag inte samma tvång för att jag vet att det finns modermjölksersättning här hemma. Så det har gjort det lite lättare att amma...


Jag tror att Lena Ph sjunger om amning.... "jag har klarat mig rätt länge, jag börjar bli van"

ANNONS
Av bambi - 19 september 2008 17:34

På måndag så kommer älsklingen inte vara hemma med oss längre... han ska återgå till sitt. Så på måndag så blir jag mamma "på riktigt" och måste klara av allt helt själv. Känns lite läskigt. Hoppas att jag inte har ihjäl lillplutten!


Sen på onsdag så får vi hembesök av BVC (barnavårdscentralen). Det är ju också lite läskigt. Känns som om man måste städa ordentligt och visa upp alla bebisprylar man har köpt så att dom ser att man tar hand om honom, annars kanske dom tar tillbaks honom. För det känns ju lite som om man har "lånat" honom, det kan ju inte vara på riktigt... att man har ett barn alltså.


Sen så ska jag försöka hinna besöka mitt jobb under nästa vecka. Det känns lite läskigt också eftersom jag jobbar ju som gymnasielärare, och en gymnasieskola är ju inte direkt ett ställe som har ont om baciller... Så jag känner mig lite nervös över att ta dit min lilla plutt.

ANNONS
Av bambi - 19 september 2008 16:22

Idag var det så fint väder så vi tog en riktig långpromenad med lillpojken. Det var mysigt, men nu är jag trött! Länge sen jag tog en sån lång promenad.

Av bambi - 19 september 2008 10:20

Lillplutten vaknade två gånger under natten för att äta, det är ju ganska lagom. Nu ligger han och sover här hos mig, så jag måste skriva med en hand. Men jag vill inte lägga ifrån mig honom för jag vill kunna sitta och titta på honom. Jag låg länge i sängen och bara tittade på honom också. Varje dag upptäcker vi nåt nytt hos honom, nya miner, nya ljud... det är verkligen underbart!

Av bambi - 18 september 2008 18:25

Jag fick hem en rabattcheck från Ellos så jag passade på och beställde en plommonfärgad tunika och det otroligt söta setet från Puma. Setet består utav en body, en mössa och en tygpåse. På bodyn och mössan så står det "i'm purrrrfect" och så var det en sån söt misse på bodyn.

Jag tyckte det var så otroligt sött så jag avr tvungen att beställa det. Tyvärr så fanns det bara i dom könstypiska färgerna blått eller rosa (hatar att det alltid ska vara så). Zack har ju en del rosa kläder (som ni kanske har sett), men denna gång blev det ett set i blått.

Av bambi - 18 september 2008 17:24

Tre favoritkappor just nu:

  • Den långa rutig ullkappan Esmeralda Coat av märket Kaffe gillar jag nog mest och är ganska så sugen på att beställa.
  • Den coola kappan med stora knappar och stor krage från Koola Anna.
  • Och även den eleganta kappan Joelle Long Jacket med knytband i midjan.
Av bambi - 18 september 2008 14:33

Jag hittade sajten makemebabies via några gamla elevers bloggar. Där kan man ladda upp kort på sig själv och sin partner och se hur ens framtida bebis kommer att se ut. Man kan även skoja till det och ladda upp bilder på kändisar, etc. Lite tidsfördriv...  ;)

Rec

Av bambi - 18 september 2008 13:03

Vi har precis kollat på filmen Rec, som är en spansk skräckfilm. Den handlar om ett spanskt tv-team som följer några brandmän under ett pass. Brandmännen får ett larm om att en person är inlåst i sin lägenhet, men när dom kommer dit så händer det en massa läskiga saker!


Det var en ganska så läskig film, den skulle nog vara riktigt läskig att se när det är mörkt ute! Den påminner väl lite om Blair Witch Projekt, men i modern tappning med äckliga och verklighetstrogna effekter. Jag ger den en stark 3:a av 5.


Kika gärna på mina andra filmrecensioner.

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se