Alla inlägg under oktober 2008

Av bambi - 29 oktober 2008 09:50

Haha... läst i DN att i en hollänsk by så blev det en riktig babyboom. Exakt nio månader efter ett långt strömavbrott (på 50 timmar) så ökade födslarna med 44 procent. Det var ju bra att dom kunde värma varandra... men glömmer man preventivmedlet då?

ANNONS
Av bambi - 29 oktober 2008 09:39

Aftonbladet skriver att "Svenskar älskar rondeller!", jag är då inte en av dom... Mestadels för att dom har mycket elaka mot mig in the past...


Jag hade ju en del problem när jag skulle ta körkort (i december har jag haft det i två år! jippee!), jag klarade uppkörningen på 6:e försöket. Jag tror att två av fem kuggningar berodde på rondeller. Jag minns en gång när uppkörningspersonen (eller vad dom nu kallas?) sa att jag hade tvekat för mycket när jag skulle köra in i rondellen och då stoppat upp trafiken bakom mig... Men det är inte så lätt att köra in i en rondell i rusningstrafiken i stockholm när man håller på och köra upp...


Min körskolelärare sa att jag skulle tänka på rondellen som en tårta men fyra fjärdedelar... och om det fanns någon bil i tårtbiten framför mig så skulle man vänta... så jag lärde mig att köra in i rondeller med hjälp av bakverk  :)

ANNONS
Av bambi - 29 oktober 2008 09:26

Min älskade sambo äter i stort sett allt, förutom filmjölk och yoghurt. Jag gillar yoghurt och tycker väl att filmjölk är okej. Men han hatar lukten så mycket så han vill inte sitta i närheten av mig när jag äter något av dessa produkter.


Jag älskar vaniljyoghurt. Förut så åt jag alltid det till frukost tillsammans med Start, då sa mitt ex att det var som om jag åt smält vaniljglass med kaksmulor till frukost. Och han hade väl lite rätt i att det var ganska onyttigt och sött...


Men här om dagen när älsklingen skulle göra kycklingpaj så brukar vi alltid göra pajskalet med filmjölk (viktväktarrecept). Vi hade vaniljyoghurt hemma så han tänkte använda det istället... han tyckte att vaniljyoghurt var samma sak som filmjölk!!! Det hade smakat ganska konstigt i kycklingpajen med vaniljyoghurt istället för filmjölk...

Av bambi - 28 oktober 2008 21:18

Ännu ett underbart recept från Leilas bakbok "A piece of cake".

Ett tips! Jag fick en massa frosting över, så man behöver inte snåla med den!


12 cupcakes

3 ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 gr smör

1 dl gräddfil

2 msk kallt kaffe

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 nypa salt

100 gr mörk choklad


1. Sätt på ugnen på 175 grader

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten)

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna


Chocolate frosting

60 gr mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl kakao

100 gr philadelphiaost

1 msk varmt kaffe


1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

2. Bred frostingen på cupcaksen och garnera med strössel eller blommor.

Av bambi - 28 oktober 2008 16:58

Jag är barnsligt förtjust i tees med tryck och ONLY har fått en massa coola ekologiska tees, gjorde i ekologisk bomull.

Av bambi - 28 oktober 2008 15:49

Det är ju så underbart sött när lillen somnar på en.. men det gör det lite svårt att blogga, man vill ju inte störa honom när han är så söt...


Idag har jag badat Zack och pysslat om honom. Sen har vi varit och handlat, köpte nästa storlek på blöjor åt honom. Nyss hade han "mini" och nu är det helt plötsligt "midi".. låter så stort! (Storlek 3 Libero blöjor).


Jag köpte ingredienser till cupcakes, tänkte baka idag eller imorgon eftersom vi får gäster i helgen. Smarriga choklad cupcakes!

Av bambi - 28 oktober 2008 14:48

Jag köpte ett par Seven for all mankind jeans på Tradera idag. Fick dom för bara 300 kronor, ett riktigt kap för så snygga och sköna jeans.


Det blev två storlekar större än innan jag blev gravid. Jag gissar på att det är nåt sånt jag har nu... eller jag hoppas i allafall att det inte är mer än så!!


Jag är verkligen en jeanstjej så jag saknar alla mina vanliga jeans enormt mycket!

Av bambi - 28 oktober 2008 11:33

Jag har inte planerat in nånting nu eftersom vi har alla varit förkylda. Bäst att vänta tills vi alla är helt friska. Men på torsdag så ska vi skriva kontrakt på nya lägenheten. Så det verkar som om det blir ett byte ändå, men det har varit lite krångel... (kan berätta sen när allt är klart)


Så på torsdag hoppas jag att allt ska vara klart, sen är det bara att börja packa. Usch, det är ju så tråkigt att flytta! Jag har kollat lite på flyttfirmor, men hur lätt är det att få nån som är ledig den 1 december när det är bara en månad kvar tills dess...?


Jag hade gärna flyttat lite senare, men hon som vi ska byta med vill flytta innan jul och innan det blir vinter och slask... Men det känns ändå lite stressigt att hinna med allt på en månad... men det är ju tur att jag är hemma så det borde ju funka.


Från en 2,5:a på 76 kvm till en 3:a på 90 kvm... Yeah!

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se