Alla inlägg under oktober 2008

Av bambi - 28 oktober 2008 09:01

Zack har fått in väldigt bra sömnvanor nu. Somnar runt 23, nattmål vid 04 och sen vaknar vid 08. Så vi får ju faktiskt skapligt med sömn... man ska inte klaga!


Det är så roligt att man kan få Zack att skratta och le så mycket. Flera gånger om dagen när man pratar med honom så skiner han upp och ler med hela ansiktet. Det är en sån underbar känsla att se sitt barn le mot en... vem kan vara på dåligt humör då?


Jag ser fram emot Underbara Barn mässan i helgen för då ska vi fotas av en riktig fotograf. Så då får vi några proffs bilder istället för alla mina amatör bilder. Jag springer ju och hämtar kameran flera gånger om dagen för jag tänker "åh, detta vill jag minnas" eller "detta vill jag visa sambon". Han utvecklas ju så mycket varje dag så man vill ta till vara varje sekund!

ANNONS
Av bambi - 27 oktober 2008 18:34

.. att Zack snart kan vända sig?


Jag har ju inga barn sen tidigare så det är svårt för mig att säga och som mamma vill man ju alltid tro att ens barn är bäst och ligger före alla andra i utvecklingen. Men jag tycker att det ser ut som om det är på gång... fast dom brukar väl vara runt 4-5 månader när dom kan vända på sig (han är ju bara 7 veckor)?


Han hatar verkligen att ligga på mage (som ni kanske märker), men han är en riktig kämpe. Jag känner mig som en sån elak mamma som bara sitter och filmar när han tycker att det är så jobbigt...

ANNONS
Av bambi - 27 oktober 2008 16:51

Idag har jag och Zack myst i soffan och sett Kärlek i kolerans tid som är baserad på en roman av Gabriel Garcia Marquez (vilket jag inte har läst).

Filmen handlar om kärlek, kärlek och bara kärlek. En riktig kärleksfilm helt igenom.

Filmen handlar om Florentino som blir störtkär i Fermina. Han lovar henne evig kärlek och trohet. Men hon gifter sig med en annan man. Man vet inte riktigt varför hon gör detta eftersom hon verkar vara kär i Florentino också. Men det kan bero på att hennes pappa inte tycker om Florentino.

Florentino spelas av samma skådespelare som var mördaren i No Country For Old Men, så det känns lite skumt att se honom som olyckligt kär och sorgsen kille. Men filmen var helt okej och jag ger den en 3:a av 5. Kika gärna på mina andra filmrecensioner.

Av bambi - 27 oktober 2008 16:32

..idag åt jag upp min sista Kärleksmums... nu finns det inga kvar. Dessa Kärleksmums var verkligen det godaste jag har bakat... så otroligt gott! Receptet finns här.

Av bambi - 27 oktober 2008 13:01

Jag har ju tidigare skrivit om hur jobbigt det kan vara att amma offentligt. Man vill inte visa brösten för alla bara för att man har blivit mamma. Men så finns denna smarta filt som heter CoverMe som man kan hänga runt halsen och den sitter kvar eftersom det finns smarta fästen som man fäster i varandra. Då kan man lugnt lägga ifrån sig bebisen medans man rättar till kläderna.


Jag har inte köpt några amningströjor eftersom jag kommer ändå inte använda dom senare och så är dom ganska dyra. Utan då är det ju bättre att använda sina vanliga kläder men ha en filt över sig.


Filten kan även enkelt sättas fast på vagnens suflett om solen lyser in på det sovande barnet eller om man vill avskärma barnet från omvärlden.


En supersmart filt alltså! Och nu erbjuder Gullunge alla mina läsare att köpa denna filt med 60 kronors rabatt! (Rabatten får ni endast via länken i detta inlägg.) Det är ju snart jul... kanske en bra julklapp?

Av bambi - 27 oktober 2008 12:15

Ojsan, hoppsan... tydligen så är det senaste ryktet att Jennifer Aniston är gravid. Vågar man tro att det är sant? Det är alltid så här när en kändis blir gravid... först tror man inte att det är sant (som alla andra rykten)... men så visar det sig att det är sant... så vem vet?


Jennifer vet förhoppningsvis...  :)


Och jag kan fortfarande inte komma över tanken att hon och Brad inte är ihop längre... dom var ju det perfekta paret..

Av bambi - 27 oktober 2008 11:22

Idag har jag på mig min Desperate Housewives tee eftersom det är måndag och det innebär nytt avsnitt från säsong fem i USA. Det är så otroligt bra och spännande!!!!


Lillplutten har på sig sin fina Appaman body, som är lite för stor än så länge...

Av bambi - 27 oktober 2008 09:49

DN skriver idag om att lek i skogen gör barnen mer jämlika än vanliga lekplatser. En intressant artikel och jag är glad att dom uppmärksammar en sån fråga.


Genusfrågor har alltid varit viktiga för mig, jag har till och med läst 10 poäng Genuskunskap. Därför blir jag så irriterad så fort jag ser en mamma som har klätt sitt barn i rosa från topp till tå (eller blått). Barn utvecklar ingen könsidentitet förrän i tonåren, innan dess är det vi/samhället som delar in dom i pojkar vs. flickor. Vi behandlar pojk- och flick-bebisar olika, därför "måste" vi veta könet på bebisen.


Jag hatar när folk på stan frågar mig om Zack är en pojke eller flicka... jag vill svara "Det är en individ." eller "Det är en Zack.". Men jag svarar alltid lydigt "det är en pojke.".


Jag deltar lite i en intressant diskussion på Familjeliv om varför killar inte kan ha rosa på sig (eftersom Zack har ibland rosa på sig). Det var en annan mamma som brukade klä sin son i rosa som hade en rolig replik när folk blev förvånade att det var en pojke och inte en flicka (eftersom bebisen hade rosa på sig), så sa hon "Ja, men det är för att han är bög.". Och då skämdes oftast folk och förstod hur dumt det lät, att en pojke inte kunde ha rosa på sig... 

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se