Alla inlägg den 24 november 2008

Av bambi - 24 november 2008 08:58

Jag har alltid varit intresserad av genus och har pluggat kurser i genuskunskap. Oftast är det bara inriktat på diskriminering gentemot kvinnor, men män blir också diskriminerade. Detta har märkts väldigt mycket när vi har fått barn. Min sambo kommer oftast i andra hand som förälder åt Zack.


En annan diskriminering som jag har tänkt på nu när jag har fått barn är att oftast är det fall där småflickor försvinner som blir stora i media. T.ex Madeleine McCann och Engla. Så jag undrar om nåt skulle hända min lilla son nåt skulle det bli lika uppmärksammat? Är inte han lika viktig som söta små flickor? Det gör mig ledsen att tänka på att folk kanske inte skulle bry sig lika mycket om han försvann...


Hand har kommit ut med smycken till barn som heter "Ta hand om mig" där man kan ingravera telefonnummer till mamma och pappa. Man vill ju inte att det viktigaste man har ska komma bort...

Av bambi - 24 november 2008 08:36

Zack är en sån glad liten plutt. Jag kommer ihåg att när vi väntade honom så hoppades vi på att han skulle vara en glad bebis och det är han verkligen. Om han ligger en stund för sig själv så skiner han verkligen upp när han ser nån av oss. Han är verkligen superglad så länge han är mätt och inte trött.


Många säger att så länge deras bebis föds friskt så är dom glada. Men skulle dom inte älska sitt barn om den föddes med ett handikapp? Skulle man inte ändå glädjas åt att äntligen hålla sitt barn i sina armar? Självklart önskar man inte sitt barn något ont och min högsta önskan är att Zack ska må bra och vara glad. För om han är glad så vet man väl att han mår bra också.

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards