Direktlänk till inlägg 30 november 2008

Ja, vad ska man göra?!?!

Av bambi - 30 november 2008 19:29

Vi ringde till tjejen vi bytte lägenhet med och klagade över städningen. Hur mycket ska man tåla liksom?


Då kommer hon över med en blomma och en ask choklad och ber om ursäkt. Hon säger att hon har lagt ut 500 kronor på blomman och chokladen så vi borde förstå att hon är ledsen över att hon inte "hann" städa...


Ja, vad ska man göra? Ska man bli arg? Det är ju svårt när hon kommer med blomma och choklad och ser ledsen ut. Men det hade ju varit bättre om hon hade gett oss 500-hundringen i handen eftersom vi inte direkt har mycket pengar efter att ha betalat henne 6000 kronor för tvättmaskin/torktumlare/diskmaskin och sen betalat för en flyttfirma att flytta åt oss.


Vi hade faktiskt tänkt att begära minst 500 kronor av henne... men nu gjorde hon så här istället. Vi funderade även på om man skulle prata med fastighetsägaren, eftersom vi har ju tagit bilder. Men jag vet inte... vad skulle ni ha gjort??

 
ANNONS
 
Ingen bild

Raskolnikov...snart bloggande

30 november 2008 19:43

Jag hade inte låtit mig förblindas av chokladmasken. Att döma av fotona ser det ju för illa ut...

 
Dante

Dante

30 november 2008 20:01

Har följt dina inlägg här nu i flytten och fan vilket besvär och vilken otur ni har. Det ÄR riktigt illa att lämna så mycket skit efter som som nu ni får städa efter henne. Måste bli oerhört skönt sen när ni fått ordning på allt!

(Jag ser inte mitt inlägg i tävlingen. Har du kanske inte lagt in dessa ännu?)

http://dante.bloggagratis.se

 
Carro

Carro

30 november 2008 20:10

Förmodligen hade jag inte gjort någonting, jag är alles för feg.
Men om jag hade nog med stake hade jag INTE accepterat det... Varför ska ni behöva städa två lägenheter och hon ingen??
Jag hade blivit skitförbannad! Och en blomma och chokladask kan man klara sig utan. Lämna tillbaka dom och be om 500lappen istället.

http://nindo.blogg.se

 
Ingen bild

Ullis

30 november 2008 20:45

Fy fan vad hon har betett sig, och att hon dessutom har mage att hänvisa till sin kompis som hade ner datorn och inte ta på sig något ansvar alls. Hon kanske hade betalat dem för att komma, som hon beter sig så skulle det inte vara helt oväntat att hon inte har så många kompisar. Det var en fin gest att ge blommor och choklad, men även om det kostade 500 så borde ni få mer i kompensation.

 
Frida

Frida

30 november 2008 20:46

Vad är det för människa ni bytt med egentligen, kan man ju undra (har även läst tidigare inlägg)?! Jag hade absolut inte tagit emot blomman och chokladen till att börja med utan krävt kontanter alt kontaktat fastighetsägaren. Nu har ni ju redan godtagit presenten så då blir det ju lite knivigare tycker jag... Vi hade samma problem när vi flyttade till vår nuvarande lägenhet, hon sa att hade städat halvt ihjäl sig, sedan skyllde hon på begravningar och tidsbrist... Jag skällde ut henne och menade på att har hon inte tid att flyttstäda får hon leja någon till det (som vi gjort med lägenheten vi flyttade ifrån!) Jag kontaktade fastighetsägaren och fick närmare 2000 i ersättning från dem. Jag är skitnoga med här med flyttstädning, ens nya hem ska kännas fräscht och välkomnande, jag ska kunna lägga mig badet omgående eller börja baka på direkten om jag så vill!!!

http://fridaochpricken.blogspot.com

 
Ingen bild

Carin

30 november 2008 20:53

självklart skulle hon ha städat, jag skulle ta reda på vad det skulle kosta att ta in en städfirma och sen se till att hon betalar. Så där kan det ju inte få se ut! du har ju dessutom en liten bebbe att ta hand om, du ska väl slippa städa båda lägenheten tycker jag

 
Ingen bild

Lollo

30 november 2008 20:55

Det va ju "snällt" av henne att komma över med blommor och choklad men det känns som att hon vill komma undan billigare. Ni skulle sagt till henne att det va snällt men det räcker inte...

 
bambi

bambi

30 november 2008 21:20

Dante: Nej, jag går igenom deltagarna till tävlingen imorgon!

Tack alla för era kommentarer! Vi vet inte alls hur vi ska göra! Kanske prata med fastighetsägaren ändå? Vi vet inte alls!?!?

http://bambi.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Em

30 november 2008 21:20

Vi hade precis samma problematik när vi bytte vår lägenhet. Vi började skura allt (allt!) ett par veckor innan (o då är vi ändå sådana som städar ofta och mycket. Hon som vi bytte med böjade städa ungefär samtidigt som vi kom med vårt flyttlass. Det var mao inte särskilt rent i hennes lägenhet(dessutom hade hon två långhåriga hundar) och vi städade som skrubbade som galningar hela natten för att slippa gå i hennes gamla skit.

Vi hade också tagit bilder på eländet, vilka vi visade för hyresvärden. Dock spelade det ingen roll, menade de, eftersom det som hon i så fall skulle ha fått beskosta var själva flyttstädningen. Och eftersom vi redan hade städat, så behövdes ju inte det...

 
♥Fnuttisen♥

♥Fnuttisen♥

30 november 2008 21:22

Som jag skrev förrut, visa bilderna för fastighetsägaren. Hon är bara så skraj nu för hon har väl sett hur fint ni städat och skäms förhoppningsvis. Blomman och chokladen kostar inga 500:- där ljuger hon. Nä hade det varit jag hade jag blundat för hennes försök att spela ångerfull och visat bilderna. Hoppas det löser sig.
Kramizar Susanne

http://fnuttisen.bloggagratis.se

 
Grynisen

Grynisen

30 november 2008 21:37

Låt henne betala helt klart... Jag tycker hon har skött det mesta ganska uselt från första stund!!!

Ni har ju trots allt betalat 6000 kr till henne för maskinerna, men hon har inte skött sina åtaganden *suck*

Jag hade blivit riktigt arg...

http://grynisen.bloggagratis.se

 
Micaela

Micaela

30 november 2008 21:59

Kontakta fastighetsägaren, det skulle jag göra. Visst kanske det känns dumt när ni tagit emot blommorna och chokladen, men ändå... Allt besvär hon ställt till med under hela den här perioden och nu med städningen och datorn. Nä, det är droppen.

http://micaelasanteckningar.blogspot.com

 
bambi

bambi

30 november 2008 22:01

Em: Ja, det är det vi är oroliga för... att om vi kontaktar hyresvärden så kan dom ändå inte göra nåt...?

http://bambi.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Malin

30 november 2008 23:40

Det kan väl inte skada att prata med hyresvärden i alla fall

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se