Alla inlägg under november 2008

Av bambi - 28 november 2008 11:04

Ja, jag hittade denna roliga bild. Det är en "leksak" man kan köpa om man vill leka MacGyver... men det är bara ett vanligt gem?!?!?!

"MacGyver multitool" haha...

Av bambi - 28 november 2008 10:56

Ikväll är sista natten i vår kära lägenhet... idag ska vi fixa det sista för flyttgubbarna kommer 08.00 imorgon bitti och börjar tömma lägenheten. Känns lite sorgligt för jag har verkligen älskat att bo här, men det blir nog bra i nya lägenheten sen. Jag ser fram emot att inreda den!

Av bambi - 27 november 2008 21:26

Ja, det är ganska så hemskt att alltid måte låsa fast sin barnvagn så att den inte blir stulen. Vi köpte cykellås till vår barnvagn innan vi ens hade fått hem själva vagnen så att vi skulle ha ett lås beredd att låsa fast vagnen direkt. På barnavårdscentralen har dom satt upp en lapp om att man ska låsa fast sina barnvagnar eftersom 2 stycken barnvagnar har blivit stulna. Jag glömde mitt lås idag, men ingen snodde vår vagn... men sen kostade vår vagn bara 1700 kronor och inte 8000 kronor som många andras.


Men allra värst tycker jag ändå är att en kompis till mig blev av med sitt babyskydd i bilen. Dom bor på östermalm och la in sitt babyskydd i bagageluckan så att ingen skulle se att den fanns i bilen, sen dagen efter så hade någon brutit upp bagageluckan och snott deras babyskydd! Det måste ha varit någon som såg att dom la ner den i bagageluckan för det var bara det som var uppbrutet.


Men lever vi inte i en konstig värld när folk snor saker som är till våra älskade bebisar? Ska man behöva låsa fast allt här i världen?

Av bambi - 27 november 2008 17:59

Nu när vi snart ska flytta och Zack får ett eget rum så vill man ju hitta en massa fina saker till rummet. Det är så roligt att få inreda ett barn rum (det har man ju aldrig fått gjort tidigare!) Jag hittade denna matta hos Little Frogs. Det är verkligen drömmattan att ha i Zacks rum!


Den är i 100% nyzeeländsk ull. Men den är inte som vanliga mattor, för den är tredimensionell! Gräset är högt, vägar och vatten är nersänkta. Så den är inte bara snygg så är den rolig också!


Smart idé, va? Att ingen har kommit på en sån här cool matta tidigare? Man kan köpa den direkt från designern/importören här.  


*Skriver upp den på önskelistan*

Av bambi - 27 november 2008 17:36

Aftonbladet skriver om att lärarnas IQ sjunker. Detta har förstås med att göra att det inte är ett sånt attraktivt yrke med mycket stress och dålig lön. Därför sjunker intagningskraven till utbildningen och vi får lärare med lägre IQ. Inte så konstigt egentligen... och inte så svårt att göra nåt åt saken.


Men förutom att det är väldigt enkelt att komma in på utbildningen så är även själva utbildningen väldigt enkel att klara av. Jag jobbade extra under hela min utbildning (ofta halvtid), vilket t.ex min sambo som studerar juridik aldrig skulle hinna med. Men jag hade gott om tid till både studier och jobb. Jag läste till och med några extra kurser mot slutet av min utbildning.


Så ett sätt att få smartare lärare är förstås att ge mer status till yrket och att se till att höja nivån på utbildningen!

Av bambi - 27 november 2008 17:21

Idag så pratade vi om olyckor i föräldrargruppen. Vi såg en kort film som hette "En bit räcker" som handlade om en liten tjej som satte en godisbit i halsen. Vår BVC-sköterska visade också hur man skulle göra hjärt och lung räddning på spädbarn. Och så fick vi med oss denna bok hem, som jag ska lusläsa.


Usch, man blev verkligen uppskrämd efter pratet i gruppen. Man vill ju inte att nåt ska hända lillplutten... det skulle vara jättehemskt. BVC-sköterskan rekommenderade att man gick HLR-kurs hos Röda Korset så att man fick fysiskt träna på hjärt och lung räddning, jag ska nog kolla upp det.


Jag ska sätta igång en tävling snart i bloggen igen! Håll utkik!

Av bambi - 27 november 2008 11:31

Jag har på mig min I love Nerds tee från Junk Food. Zack har på sig randig omlottbody och manchester hängselbyxor som var en gåva från hans moster och kusiner.


Idag ska vi iväg till föräldrargruppen, därför har vi klätt upp oss (i allafall Zack). Hoppas att det blir en intressant träff. Jag kanske ska väga Zack, om jag orkar (måste ju klä av honom helt då...).


Sen så ser dagen ut så här:

  • Hämta ut paket från Nelly.
  • Torka ur frysen som vi frostade av under natten.
  • Göra rent ugnen för fjärde gången (gallret blev äntligen rent efter tredje gången).
  • Göra rent köksfläkten för andra gången.
  • Torka av kaklet inne i badrummet.

Så rolig är min dag! Hur ser det ut för er?

Av bambi - 27 november 2008 10:54

Dessa otroligt fina illustrationer av Cassandra Rhodin finns att köpa hos Rädda Barnen för 900 kronor (varav 772 kronor går till Rädda Barnen). Det är en begränsad upplaga, numrerade och signerade. Jag är otroligt sugen på att köpa Ballerinan i julklapp åt oss själva, till nya lägenheten.

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards