Alla inlägg under november 2008

Av bambi - 25 november 2008 10:51

Senaste numret av Mama damp ner i brevlådan, med Linda Rosing och hennes son Kevin på omslaget. Jag tycker synd om Linda Rosing, hon får verkligen många elaka kommentarer på sin blogg. Hoppas att hon lyckas hitta "den rätta" nu i sitt tv-program.


Jag har verkligen blivit helt insnöad på att läsa tidningar nu... har inte läst en bok på flera månader! Men jag har verkligen fastnat för alla mamma-tidningar, det finns många bra tips och artiklar i dom och Mama är en av favoriterna.


Nej, nu ska jag se på Jay Leno. På tisdagar är det "Headlines", det är så himla kul! :)


ANNONS
Av bambi - 25 november 2008 09:52

Jag slog mitt gamla besöksrekord rejält igår. Gamla rekordet: 1312 unika besökare... och igår alltså 2665 besökare. (Detta hade förstås med att Bloggkommentatorerna skrev om mig)


Med en massa nya besökare så kommer en massa nya kommentarer, båda snälla och elaka. Jag har varit ganska förskonad från elaka kommentarer, så jag är inte riktigt van vid att få kommentarer som "Du är tråkig, jag tänker aldrig mer läsa din blogg igen." eller "Ännu en ytlig blogg, varför tror du att vi behöver fler?".


Vad ska jag svara? (känns meningslöst att svara också, eftersom dom säger ju att dom aldrig mer ska besöka bloggen och dom är alltid anonyma):

"Oj, förlåt att mitt liv är tråkigt! Jag ska genast råna en bank eller börja med ormtjusning för att roa mina läsare!" Jag är mammaledig, jag har inte ett så spännande liv, I only have so much to work with!


Och den andra kommentaren känns bara fånigt att svara på för 1.) Jag tycker inte att jag har en ytlig blogg, då hälften av mina inlägg inte handlar om shopping/mode/etc. 2.) Om nu min blogg var ytlig, varför ska jag stänga ner den (vilket såna kommentarer antyder att man ska göra)? Det är inte så att jag var den sista att skaffa en sån här "ytlig-blogg"? Finns ju "nyare" bloggar (jag har bloggat i 1,5 år)... borde inte dom stänga ner sina bloggar först? Som i "sist in - först ut"?

ANNONS
Av bambi - 25 november 2008 09:46

Jag sov till 09.22 imorse. Lillen lät mig ta en ordentlig sovmorgon. Han är så duktig, somnade ca 22, ammade 04 och sen gick upp 09. Måste ju få vara lite stolt som mamma, finns ju inte så mycket annat man kan vara stolt över i denna ålder  :)

Av bambi - 24 november 2008 20:10

Jag vet att det är många småbarnsföräldrar och gravida som läser min blogg så därför delar jag med mig av denna tabell av milstolpar för bebisar i åldern 1-6 månader.


Det är så roligt att se hur Zack utvecklas och att läsa om vad han kommer kunna göra härnäst. Nyligen så har han börjat titta mycket på dataskärmarna och tv-skärmen. Han har även börjat le bara man tittar på honom (förut så log han mest när man pratade med honom, men nu räcker det med att bara titta...). Sen så har han även börjat röra händer mer medvetet, han gnuggar sig i ansiktet och sträcker sig lite efter saker. Och sen så "pratar" och skrattar han en massa också...


Bilden är kanske lite otydlig... hoppas att ni ser!

Av bambi - 24 november 2008 17:40

Jag pratade med en kompis tidigare idag och använde då ordet "strumplästerna". Det tyckte hon var askul och sa "vem använder det ordet egentligen?". Ja, jag gjorde ju det... men jag tror att jag har fått det ordet från min mamma som är ganska så gammeldags utav sig...


På tal om gamla ord... så pratade vi om Emil i Lönneberga igår. Det finns ju en piga och dräng med i dom sagorna, vet små barn ens vad en piga och dräng är för något nuförtiden? Det är ju inte direkt så vanligt idag... om man säger så.... Vi kom fram till att Astrid Lindgren inte är så PK direkt... med Pippi som har en pappa som är "negerkung" och sånt...

Av bambi - 24 november 2008 16:56

Lillplutten har fått in väldigt bra sovrutiner. Han sover middag 2-3 timmar så här på eftermiddagen och sen somnar han runt 20-21 på kvällen och sover till 7-8 på morgonen.


Om 1 1/2 vecka blir plutten 3 månader. Det firas med vaccination! Men det skulle vara kul att börja med smakportioner snart, jag ser fram emot det. Men man ska ju inte börja förrän vid 4 månader, fast en del börjar lite innan. Men jag ska försöka hålla mig så länge som möjligt...

Av bambi - 24 november 2008 13:57

Nu när vi flyttar så får Zack ett eget rum (kommer dock dröja en stund tills jag kommer att sova i det). Det är målat blått och det är allt. Ganska tråkigt alltså. Därför tänkte vi piffa upp rummet med en bård. Det finns många fina, speciellt från Sandbergs. Dom tre första på bilden kommer från Sandbergs och kostar 690 kr för 10 m (men då är dom mycket bredare än en vanlig bård). Jag gillar speciellt den första som är ett fantasilandskap. Sen hittade jag även en Nalle Puh-bård hos Märkeskompaniet, som kostar 129 kr för 5 m. Men det blir kanske för plutti-nuttigt.

Av bambi - 24 november 2008 12:31

Garnier har tydligen kommit ut med en ny produkt: Caffeine Eye Roll-On. Det är alltså en ögonkräm som innehåller koffein, som då ska ögon blodcirkulationen i huden och då göra så att man inte ser så trött ut. Den har en liten kula på toppen som man masserar med, också för att öka blodcirkulationen. Bort med alla mörka ringar under ögonen alltså! Kanske kan passa en småbarnsmamma som mig?


Nån som har testat om den funkar?

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se