Direktlänk till inlägg 2 januari 2009

En ekologisk utmaning!

Av bambi - 2 januari 2009 22:46

Jag har blivit utmanad av Ecolocobloggen (Ecoloco sponsrade en tävling jag hade tidigare i bloggen!). Utmaning består utav att skriva bra saker man gör för miljö och mindre bra saker... det lät som en annorlunda och nyttig utmaning så jag antar den!


De 3 bästa sakerna:

 • Jag köper nästan alltid ekologiska produkter när det finns som alternativ, t.ex alltid ekologisk mjölk.
 • Vi använder bilen väldigt sällan och aldrig när vi ska någonstans inom Stockholm.
 • Jag har börjat vädra mina kläder istället för att tvätta dom, det sliter mycket på både själva kläderna och miljön.

De 3 sämsta sakerna:

 • Vi har mycket lampor tända i lägenheten, speciellt nu under denna mörka årstid. (Men vi tänder även en hel del ljus.)
 • Vi har en hel del apparater på stand-by läge av ren lathet...  *skäms*
 • Vi slänger en hel del mat!

3 saker jag vill bli bättre på:

 • Stänga av alla apparater ordentligt...
 • Använda lågenergi-glödlampor (men nu skulle man ju bli tvingad av EU, eller hur var det?)
 • Lära mig mer om hur man kan leva mer ekologiskt (är inte så påläst som jag skulle vilja vara)

Detta var ju en himla nyttig utmaning, jag kom på en massa saker jag kunde förbättra! Gör gärna en sån här lista ni också! Jag utmanar alla som vill! :) 

 
ANNONS
 
Emelie

Emelie

2 januari 2009 23:27

Nu har svaret på din fråga/frågor kommit in i bloggen :)

Kram !

http://lemondream.blogg.se

 
Emma

Emma

3 januari 2009 00:25

åh vilken bra utmaning, dags att rannsaka sig själv lite! Jag ska ta tag i den (iaf till imorgon)

http://emmailondon.blogg.se

 
Malin

Malin

3 januari 2009 03:20

Hej! Här har du en ny läsare, tycker verkligen om ditt sätt att skriva!

Lägger gärna till dig på bloglovin om det är okej?

Såg i ett inlägg att du ville ha en 080808 bebis, jag och min man gifte oss 080808. Men inte för datumets skull ! ;D

Kram på dig!

http://moolin.se

 
anna

anna

3 januari 2009 12:29

Jag försöker också handla miljövänligt!

http://www.glamour-och-flaskpannkaka.blogspot.com

 
Loa

Loa

4 januari 2009 02:10

Det där med att vädra kläderna är superbra! Vi tvättar verkligen på tok för mycket (jag med...). Jag har samlat ihop en massa bra tvättråd här: http://www.ecoloco.se/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=33

Så himla roligt att se alla engagerade människor som bryr sig om miljön. Alla bäckar små...

Glada hälsningar

http://ecolocobloggen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bambi - 7 januari 2009 20:33

Nu är det mesta fixat på nya bloggen så ändra gärna i era bokmärken/favoriter/länkar och börja prenumera på den nya bloggen:    http://www.femme.se/bambi/ ...

Av bambi - 7 januari 2009 18:21

Jag blir nästan svettig av att försöka lära mig PhotoShop och blogg.se ... jag håller nämligen på att flytta. Men blogg.se är tusen gånger krångligare än bloggagratis, men detta gör också att det finns tusen fler möjligheter på blogg.se. Men jag måst...

Av bambi - 7 januari 2009 17:30

Nu har det blivit prat om att gå till öppna förskolan i vår föräldrargrupp (vi har en mailinglista). Dom vill gå dit imorgon kl.10 då det är sångstund. Jag skulle gärna vilja komma ut och vara lite social och jag tror att Zack skulle kunna gilla det....

Av bambi - 7 januari 2009 16:59

Så här ser min nybörjar-photoshop bild ut. Det var inte så lätt det där med PhotoShop.. fanns ju miljontals med knappar.   Jag klistrade ihop två bilder, men jag ville egentligen att den ena skulle vara mindre än den andra men fick inte alls till de...

Av bambi - 7 januari 2009 14:33

Så här ser jag ut idag: Vit bastop från Odd Molly (en riktig favorit, vill ha fler i alla färger!)Isblå kofta från Odd MollyJeans från Seven for all mankind  Nu blir det bakad potatis med kycklingröra till lunch (sen lunch eftersom jag gick upp så se...

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls... med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se