Inlägg publicerade under kategorin Bokrecensioner

Av bambi - 4 oktober 2008 20:34

Nu har jag läst ut min fjärde Alvtegen bok: Skuld av Karin Alvtegen. Hennes böcker är väldigt lättlästa så dom passar bra att läsa medans man gör någonting annat (t.ex. ammar).


Denna bok tycker jag inte var riktigt lika bra som hennes andra böcker. Den handlar om en man som är väldigt skuldsatt som får ett erbjudande att få skulden betald om han hittar en kvinna som trakasserar en rik företagare.


Den är stundtals spännande men oftast känns den ganska overklig. Alvtegen skriver inga kvalitetsromaner, men dom kan vara bra tidsfördriv. Man kan jämföra hennes böcker med dokusåpor, bra tidsfördriv men inte så intellektuellt stimulerande. Jag ger denna bok en 2:a av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

ANNONS
Av bambi - 1 augusti 2008 11:35

Igår läste jag ut Lasermannen av Gellert Tamas. Det tog ett tag att läsa den 400-sidor långa boken. Jag tror att det främst beror på all den fakta som finns i boken. Författaren har gjort ett enormt arbete, där han har gått igenom 700 sidor intervjuer med John Ausonius, 2500 sidor förundersökning, 20000 sidor utredning, ca 800 artiklar och 200 inslag i TV och radio. Fatta vilket arbete Tamas har lagt ner på boken!!


Den omfattande researchen gör att boken känns väldigt äkta och man känner igen mycket av det han berättar. Han blandar även in tillbakablickar i Ausonius uppväxt med tillbakablickar i Sveriges historia. Han visar verkligen att Ausonius blev en produkt av samhället han växte upp i.


En otroligt intressant och spännande bok som alla borde läsa, inte minst för att förstå det svenska samhället! Jag ger den en stark fyra av fem!


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

ANNONS
Av bambi - 20 juli 2008 20:50

Jag skulle aldrig ha läst en bok om vampyrer om det inte vore för att tre olika vänner vid tre olika tillfällen rekommenderade denna (plus en massa av mina bloggbesökare!). Men Johan Ajvide Lindqvists bok Låt den rätte komma in var väldigt spännande och kändes inte alls så overklig som jag trodde att den skulle vara.


Boken väver samman flera olika personers berättelser, en ung pojke som blir mobbad men äntligen finner en vän, flera alkoholister som står utanför samhället men har varandra... mfl. Allihopa berörs av denna vampyr som lever i samma förort som dom. Men på väldigt olika sätt...


Jag är inte van vid att läsa skräckromaner, men denna är spännande och aldrig tråkig. Jag ger den 4 stjärnor av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

Av bambi - 7 juli 2008 14:41

Igår kväll läste jag ut Tusen strålande solar av Khaled Hosseini. Jag har tidigare läst hans debutroman Flyga Drake, som jag tyckte var väldigt bra!


Tusen strålande solar utspelar sig i Afghanistan (precis som Flyga Drake). Man får följa två kvinnor, Mariam och Laila. Mariam växer upp fattigt och utstött och när hennes mamma dör blir hon tvingad att gifta sig med en 30 år äldre man. Mariams liv är en tragisk historia, hon känner sig ensam och oälskad.


Det blir inte direkt bättre när hennes man, efter nästan 20 års äktenskap vill skaffa sig en till fru. Den yngre och väldigt attraktiva Laila. Detta får Mariam att känna sig ännu mer ensam och utstött, speciellt när Laila kan ge deras make nåt Mariam inte kunnat... ett barn...


Det är en helt otrolig historia och man vill inte lägga ifrån sig boken. Man vill aldrig att den ska ta slut! Jag ville nästan börja läsa om den direkt när den var slut! Det är helt klart en av dom bästa böckerna jag har läst! Det var nån som sa att denna bok var som Flyga Drake upphöjt till 100. Jag ger den utan tvekan 5 stjärnor av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

Av bambi - 2 juli 2008 15:09

Förra veckan på föräldrakursen så fick vi boken Att föda skriven av barnmorskan Gudrun Abascal som har över 30 års erfarenhet. Hon driver BB Stockholm där vi ska föda.


Boken innehåller all fakta man behöver veta inför förlossningen. Varje kapitel avslutas med 1-2 berättelser ur verkligheten, dessa tyckte jag nog var bäst med hela boken.


Boken har kapitel som handlar om normala förlossningar men även ett kapitel om att föda ett handikappat, sjukt eller dött barn. Jag tycker att det är bra att hon blandar fina solskenshistorier med allvarliga historier.


Sista kapitlet handlar om Födandets Historia, vilket är intressant att läsa. Hur synen på förlossning har gått från att se det som en operation och att allt ska vara sterilt till att det ska vara så naturligt som möjligt.


Det var en mycket intressant och lättläst bok och jag rekommenderar den starkt till alla gravida. Jag ger den 4 stjärnor av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

Av bambi - 14 april 2008 19:29

Jag har läst Katarina Wennstam två tidigare böcker - Flickan och skulden och En riktig våldtäktsman och gillade dom mycket eftersom jag är intresserad av sociologi/genusvetenskap/psykologi. Men hennes tredje bok är, till skillnad från dom två första, en roman.


Smuts handlar om en framgångsrik advokat som ska kommentera ett stort rättsfall som handlar om trafficking, men det är bara det att han själv går till prostituerade. Smuts tar upp flera karaktärers perspektiv, bland annat advokatens fru och dotters perspektiv.


Dotterns liv som man får följa tycker jag är väldigt bra och är kanske chockerande för vissa, men väldigt verkligenstroget enligt dom flesta. Man får följa hur hon flörtar med äldre män på nätet och fantiserar om sex, och hur hon sedan känner sig smutsig och äcklad av sig själv som om hon har gjort nåt fel när hon tänker på sex.


Katarina Wennstam tar som vanligt upp väldigt viktiga frågor och är ärlig och chockerande, vilket behövs i dessa frågor! Jag gillade Smuts och ibland var det väldigt spännande, och jag ville inte lägga ifrån mig boken. Jag ger den 5 stjärnor av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

Av bambi - 14 april 2008 12:50

Jag läste ut Den 777:e mannen på ca 5 timmar (på flyget ner till Teneriffa så hann jag börja med den och läsa ut den). Det är alltså en väldigt tunn och lättläst bok.


Man får följa polisens arbete under alla fall och hur dom till slut kom fram till den rätta gärningsmannen, efter 776 DNA-test.


Boken är okej, men inte mycket mer än så. Det är som att läsa en lång artikel i en nyhetstidning, så mycket mer spännande är den inte. Det är en hel del stavfel och särskrivningar i boken, vilket jag störde mig lite på. Kändes som om författarna bara rafsade ihop nåt snabbt för att tjäna pengar!


Men varje överfall är detaljerat beskrivet så man får verkligen en insyn av hur hemsk Hagamannen var. Så om man är intresserad av Hagamannen så kan det vara nåt att läsa. Jag ger den 1 stjärna av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

Av bambi - 22 mars 2008 19:59

Saknad är den tredje boken jag läser av Karin Alvtegen. Jag har även läst Skam och Skuld, som jag läste ut mycket snabbt. Saknad var lite annorlunda, vilket gjorde mig lite besviken.


Saknad handlar om Sibylla som är hemlös, hon blir oskyldigt anklagad för att mördat en man. Man följer hennes flykt och försöker hela tiden hålla sig undan. Man får också tillbakablickar och får veta varför hennes liv har blivit som det blivit. Det är nog tillbakablickarna som jag gillar mest.


Saknad är en helt okej bok, men absolut inte Karin Alvtegens bästa. Det är en del saker i boken som är konstiga (där man tänker "varför gör dom så där?"). Men Alvtegen vann ändå Glasnyckeln 2001 - Skandinaviens bästa kriminalroman för Saknad. Jag ger den 3 svaga stjärnor av 5.


Kolla gärna in mina övriga bokrecensioner.

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Blogkeen
Följ Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se