Inlägg publicerade under kategorin Filmer

Av bambi - 4 januari 2009 18:09

Åh, ikväll går filmen The Mothman Prophecies på TV4. Det är en utav dom läskigaste filmerna jag har sett. Jag kommer ihåg att jag såg den ensam och jag blev så rädd! Jag ringde älsklingen och var tvungen att berätta om hela filmen för honom. Sen så kollade jag upp en massa på internet om historien som filmen är baserad på... och skrämde upp mig själv ännu mer förstås!


Men jag ska nog se på den igen, fast denna gång inte ensam, för den är himla bra!

Av bambi - 27 december 2008 16:22

Obs! Denna recension innehåller spoilers!


På juldagen var jag och älsklingen iväg på bio medans Zacks faster var barnvakt. Vi såg actionfilmen The day the earth stood still.


Filmen handlar om att en utomjording (Keanu Reeves) kommer hit till jorden och ska rädda jorden. Rädda jorden ifrån oss människor. Utomjordningarna som har skickat Keanu Reeves till jorden tycker att det är bättre att en art (människan) dör än att alla arter dör.


Människorna försöker övertala utomjordingen att dom kan ändra sig och försöka ta hand om jorden bättre. Utomjordningen tror inte riktigt det ochs äger att människorna har haft gott om tid att ändra sig.


Sen blir filmen jättedålig. Utomjordingen ser hur huvudpersonen och hennes styvson gråter vid maken/pappas grav och hur dom kramar varandra. Utomjordingen säger då att han ser att dom (människorna) kan ändra sig! Jag förstår inte hur denna scen vid graven har nåt med jorden/miljön att göra... och hur det hänger ihop med att vi människor kan vara mer rädda om jorden??


Filmen började ändå bra... men sen blev den jättekonstig. Jag ger den en svag 2:a av 5. Kika gärna på mina andra filmrecensioner.

Av bambi - 27 oktober 2008 16:51

Idag har jag och Zack myst i soffan och sett Kärlek i kolerans tid som är baserad på en roman av Gabriel Garcia Marquez (vilket jag inte har läst).

Filmen handlar om kärlek, kärlek och bara kärlek. En riktig kärleksfilm helt igenom.

Filmen handlar om Florentino som blir störtkär i Fermina. Han lovar henne evig kärlek och trohet. Men hon gifter sig med en annan man. Man vet inte riktigt varför hon gör detta eftersom hon verkar vara kär i Florentino också. Men det kan bero på att hennes pappa inte tycker om Florentino.

Florentino spelas av samma skådespelare som var mördaren i No Country For Old Men, så det känns lite skumt att se honom som olyckligt kär och sorgsen kille. Men filmen var helt okej och jag ger den en 3:a av 5. Kika gärna på mina andra filmrecensioner.

Av bambi - 26 oktober 2008 16:32

Idag har jag legat i soffan och sett på filmen Min Brors Flickvän. Det är en söt komedi om en kille som blir kär i en tjej som han möter i bokhandeln som senare visar sig vara hans brors nya flickvän.


Det var en helt okej film att se på en söndag då man vill slappa lite. Man förstår ju hur det hela kommer att sluta, så det som är mest spännande är huvudkaraktärens tre döttrar som alla har sina egna problem.


Jag ger filmen en 2:a av 5. Kika gärna på mina andra filmrecensioner.


CDON har fortfarande sitt superbra erbjudande där man får hyra obegränsat med film i en månad för bara 49 kronor. Erbjudandet går endast att nå via denna länk (kostar 99 kronor annars om man inte går via länken).

Av bambi - 7 oktober 2008 20:31

Vi fick hem några hyrfilmer från CDON idag, bland annat Sweeney Todd som vi har sett på nu under kvällen.


Filmen är en musikal och handlar om en frisör som har blivit dömd för ett brott han inte har begått så att den elaka domaren kunde komma åt hans vackra fru.


15 år senare återvänder frisören för att hämnas. Det är en väldigt annorlunda och mörk film. Helt klart en film man måste se! Jag ger den en 4:a av 5.


Kika gärna på mina andra filmrecensioner.

Av bambi - 26 september 2008 14:42

Vi såg på Disturbia igår som vi hyrde via CDON. Den var riktigt bra! Den handlar om en kille vars pappa dör i en bilolycka (medans sonen kör). Killen slår till en av sina lärare då läraren nämner hans pappa. Det blir rättegång och killen får fotboja som straff och får alltså inte lämna hemmet.


Killen börjar få tråkigt efter ett tag av att bara vara hemma så han börjar spionera på sina grannar. Han upptäcker då att en av hans grannar kanske är en mördare. En väldigt spännande film (även fast det kanske inte låter som det). Jag ger den en 4:a av 5.


Kika gärna på mina andra filmrecensioner.

Rec

Av bambi - 18 september 2008 13:03

Vi har precis kollat på filmen Rec, som är en spansk skräckfilm. Den handlar om ett spanskt tv-team som följer några brandmän under ett pass. Brandmännen får ett larm om att en person är inlåst i sin lägenhet, men när dom kommer dit så händer det en massa läskiga saker!


Det var en ganska så läskig film, den skulle nog vara riktigt läskig att se när det är mörkt ute! Den påminner väl lite om Blair Witch Projekt, men i modern tappning med äckliga och verklighetstrogna effekter. Jag ger den en stark 3:a av 5.


Kika gärna på mina andra filmrecensioner.

Av bambi - 15 september 2008 18:38

Det kändes som om man var tvungen att se Juno när man precis själv har varit i samma situation som henne. Den var rolig, men inte så rolig som jag trodde att den skulle vara (alla säger ju att den såååå rolig).


Det kändes lite overkligt att hon var så bestämd att hon inte skulle behålla barnet (alltså adoptera bort det). Jag tänker mig bara att alla som blir gravida funderar väl ett tag på att behålla barnet, eller?


Älsklingen tyckte inte alls om filmen och tyckte bara att Juno var dryg och att dialogen kändes fejk. Riktigt så kritiskt är inte jag till filmen, men den får en 2:a av 5 utav mig.


Sen så hyrde vi även Humor från TV4, som består utav en massa klipp från olika humorprogram. Dom flesta klippen hade man redan sett, men det kan ju vara skoj att se igen. Jag gillar inte sport och är därför ingen fan utav Time Out, så dom klippen gillade jag inte.


Men det var en okej blandning och det var helt okej tidsfördriv men det är absolut ingen dvd som jag skulle köpa. Det räcker att hyra den och se den en gång. Jag ger den en 3:a utav 5.


CDON har fortfarande sitt superbra erbjudande där man får hyra obegränsat med film i en månad för bara 49 kronor. Erbjudandet går endast att nå via denna länk (kostar 99 kronor annars om man inte går via länken).

Presentation

Omröstning

Vem är Zack mest lik?
 Mig
 Sin pappa
 Ingen av oss
 Båda
 Vet inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards